Novak Djokovic, OUT din Australia! Filmul unui scandal teribil care va rămâne în istoria tenisului

De Antena Sport
Publicat: 16 ianuarie 2022, 9:35

Novak Djokovic a pierdut apelul contra autorităților australiene și urmează să părăsească țara în următoarele ore. Mai jos, vă propunem să urmăriți filmul unui scandal de proporții care a zguduit tenisul în debutul lui 2022.

Reclamă
Novak Djokovic, OUT din Australia

Profimediaimages

La 18 noiembrie, lui Djokovic i s-a acordat o viză pentru activitate temporară (subclasa 408). Vizele pentru activitate temporară le permit celor care le primesc să muncească în Australia perioade scurte, iar subclasa 408 face referire la activităţi sportive.

Reclamă

La 29 noiembrie, ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, i-a scris directorului Tennis Australia, Craig Tiley, precizând că sportivii care vor să intre în Australia şi să nu stea în carantină trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă şi nu pot conta pe faptul că au fost infectaţi ca motiv pentru exceptarea de la regulă.

Novak Djokovic pierde procesul și va fi deportat din Australia

La 16 decembrie, Djokovic a făcut un test PCR şi un test rapid antigen pentru coronavirus.

La 17 decembrie, Djokovic a participat la evenimente. El încă nu primise rezultatul pozitiv la testul covid.

La 18 decembrie, Djokovic a participat la un interviu deşi primise rezultatul pozitiv al testului PCR.

Reclamă

La 30 decembrie, Djokovic a primit o scrisoare de la şeful departamentului medical al Tennis Australia, prin care era anunţat că a primit o derogare medicală de la vaccinarea împotriva coronavirusului, în baza faptului că s-a vindecat recent de covid-19.

La 1 ianuarie, Djokovic a primit o confirmare automată online, pe site-ul/aplicaţia Australian Travel Declaration, conform căreia întrunea cerinţele pentru “sosire în Australia fără să intre în carantină, acolo unde jurisdicţia locală o permite”.

Filmul scandalului uriaș provocat de Novak Djokovic, în Australia

Înainte de miezul nopţii, la 5 ianuarie, Djokovic a sosit la Melbourne cu un zbor de la Dubai şi a fost reţinut la aeroport.

În primele ore ale zilei de 6 ianuarie, Djokovic a fost chestionat de Poliţia de Frontieră, după care viza sa a fost anulată şi sportivul a fost transferat la un hotel în care sunt reţinuţi imigranţii.

În aceeaşi zi, avocaţii sportivului au depus un apel împotriva anulării vizei. S-a emis un ordin prin care i s-a permis lui Djokovic să rămână în Australia până la 10 ianuarie, zi în care s-a programat o audiere la Tribunalul Federal.

La 10 ianuarie, tribunalul a decis că viza lui Djokovic a fost anulată incorect şi cere ca sportivul să fie eliberat din hotelul în care era ţinut. După eliberare, Djokovic îşi declară intenţia de a rămâne în ţară şi a concura la Australian Open.

Novak Djokovic, pe tabloul principal al Australian Open. Cu cine a fost înlocuit

La 13 ianuarie, a avut loc tragerea la sorţi a Australian Open în care s-a decis adversarul lui Djokovic în primul tur: compatriotul său Miomir Kecmanovic.

La 14 ianuarie, ministrul Alex Hawke a anunţat că i-a anulat viza lui Djokovic. Câteva ore mai târziu, Djokovic şi avocaţii săi au făcut apel la această decizie.

În 16 ianuarie, tribunalul federal din Melbourne a decis să respingă apelul lui Djokovic şi să menţină decizia ministrului Imigraţiei. Decizia luată în unanimitate de cei tre judecători nu poate fi atacată.

Astfel, liderul ATP va fi deportat şi riscă o interdicţie pentru trei ani pe teritoriul Australiei.

Deşi organizatorii l-au anunţat în programul meciurilor de luni, de la primul Grand Slam al anului, el urmează să fie înlocuit cu un lucky-loser.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
4
iul.
22:25
Gabriel Tamaş, replică virală: „Nici când eram mic nu am băut apă plată!”
4
iul.
22:09
Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a „distrus-o” pe Badosa: „S-a plimbat năucită pe teren, aştepta să piardă!”
4
iul.
22:07
Răzvan Lucescu, anunţ şoc! Antrenorul lui PAOK e cu gândul la retragere: „Îmbătrânesc şi mă gândesc serios să mă opresc!”
4
iul.
21:52
VIDEONana Boateng, pregătit înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Toţi suntem gata”
4
iul.
21:50
VIDEODan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Putem să şi pierdem!” „Bursucul” a făcut iar praf fotbalul românesc: „Uităm unde suntem!”
4
iul.
21:39
VideoBănel Nicoliţă, amintiri senzaţionale înainte să facă show la Splash! Dialog fabulos cu fraţii săi: „‘Aruncă-te!’ / ‘Nu, nu mă arunc!'”
4
iul.
21:00
Wimbledon 2022 | Simona Halep, lăudată în presa internaţională după prestaţia stelară cu Paula Badosa! Cifrele uluitoare ale campioanei noastre
4
iul.
20:50
Reacţii fabuloase după ce Simona Halep a „demolat-o” pe Badosa: „Nu s-a chinuit s-o bată!” / „E agresivă, mai bună pe iarbă decât pe zgură!”
4
iul.
20:40
Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturi la Wimbledon 2022. „Simo” conduce la duelurile directe
4
iul.
20:30
Simona Halep vrea să fie din nou „regină” la Wimbledon: „E o plăcere! Terenul este deosebit!”
Pe același subiect
Novak Djokovic, la Wimbledon 2022
Wimbledon • 27 iun., 20:14
FOTO
Momente de panică la Wimbledon 2022! Meciul lui Novak Djokovic, întrerupt de două ori
Novak Djokovic, în timpul partidei din primul tur de la Wimbledon 2022
Wimbledon • 27 iun., 18:58
Novak Djokovic, debut cu emoţii la Wimbledon 2022. Sârbul l-a învins în patru seturi Soonwoon Kwon
Novak Djokovic se antrenează înainte de Wimbledon 2022
Tenis • 26 iun., 13:16
Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă ratează și US Open! ”Este o motivaţie suplimentară să joc bine la Wimbledon”
Close