Închide meniul

Novak Djokovic, OUT din Australia! Filmul unui scandal teribil care va rămâne în istoria tenisului

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 ianuarie 2022, 9:35 / Actualizat: 4 aprilie 2023, 18:45

Novak Djokovic, OUT din Australia! Filmul unui scandal teribil care va rămâne în istoria tenisului

Novak Djokovic, OUT din Australia

Profimediaimages

Novak Djokovic a pierdut apelul contra autorităților australiene și urmează să părăsească țara în următoarele ore. Mai jos, vă propunem să urmăriți filmul unui scandal de proporții care a zguduit tenisul în debutul lui 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 18 noiembrie, lui Djokovic i s-a acordat o viză pentru activitate temporară (subclasa 408). Vizele pentru activitate temporară le permit celor care le primesc să muncească în Australia perioade scurte, iar subclasa 408 face referire la activităţi sportive.

La 29 noiembrie, ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, i-a scris directorului Tennis Australia, Craig Tiley, precizând că sportivii care vor să intre în Australia şi să nu stea în carantină trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă şi nu pot conta pe faptul că au fost infectaţi ca motiv pentru exceptarea de la regulă.

Novak Djokovic pierde procesul și va fi deportat din Australia

La 16 decembrie, Djokovic a făcut un test PCR şi un test rapid antigen pentru coronavirus.

La 17 decembrie, Djokovic a participat la evenimente. El încă nu primise rezultatul pozitiv la testul covid.

Reclamă

La 18 decembrie, Djokovic a participat la un interviu deşi primise rezultatul pozitiv al testului PCR.

La 30 decembrie, Djokovic a primit o scrisoare de la şeful departamentului medical al Tennis Australia, prin care era anunţat că a primit o derogare medicală de la vaccinarea împotriva coronavirusului, în baza faptului că s-a vindecat recent de covid-19.

La 1 ianuarie, Djokovic a primit o confirmare automată online, pe site-ul/aplicaţia Australian Travel Declaration, conform căreia întrunea cerinţele pentru “sosire în Australia fără să intre în carantină, acolo unde jurisdicţia locală o permite”.

Reclamă 4 / 0/3

Filmul scandalului uriaș provocat de Novak Djokovic, în Australia

Înainte de miezul nopţii, la 5 ianuarie, Djokovic a sosit la Melbourne cu un zbor de la Dubai şi a fost reţinut la aeroport.

În primele ore ale zilei de 6 ianuarie, Djokovic a fost chestionat de Poliţia de Frontieră, după care viza sa a fost anulată şi sportivul a fost transferat la un hotel în care sunt reţinuţi imigranţii.

În aceeaşi zi, avocaţii sportivului au depus un apel împotriva anulării vizei. S-a emis un ordin prin care i s-a permis lui Djokovic să rămână în Australia până la 10 ianuarie, zi în care s-a programat o audiere la Tribunalul Federal.

La 10 ianuarie, tribunalul a decis că viza lui Djokovic a fost anulată incorect şi cere ca sportivul să fie eliberat din hotelul în care era ţinut. După eliberare, Djokovic îşi declară intenţia de a rămâne în ţară şi a concura la Australian Open.

Novak Djokovic, pe tabloul principal al Australian Open. Cu cine a fost înlocuit

La 13 ianuarie, a avut loc tragerea la sorţi a Australian Open în care s-a decis adversarul lui Djokovic în primul tur: compatriotul său Miomir Kecmanovic.

La 14 ianuarie, ministrul Alex Hawke a anunţat că i-a anulat viza lui Djokovic. Câteva ore mai târziu, Djokovic şi avocaţii săi au făcut apel la această decizie.

În 16 ianuarie, tribunalul federal din Melbourne a decis să respingă apelul lui Djokovic şi să menţină decizia ministrului Imigraţiei. Decizia luată în unanimitate de cei tre judecători nu poate fi atacată.

Reclamă

Astfel, liderul ATP va fi deportat şi riscă o interdicţie pentru trei ani pe teritoriul Australiei.

Deşi organizatorii l-au anunţat în programul meciurilor de luni, de la primul Grand Slam al anului, el urmează să fie înlocuit cu un lucky-loser.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și