Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat cu emoţii în sferturi la Paris! Sârbul a fost huiduit de fanii francezi şi le-a dat replica acestora

Bogdan Stănescu Publicat: 3 noiembrie 2023, 10:56

Reclamă
Novak Djokovic s-a calificat cu emoţii în sferturi la Paris! Sârbul a fost huiduit de fanii francezi şi le-a dat replica acestora

Novak Djokovic s-a calificat cu emoţii în sferturi la Paris

Novak Djokovic, victorie în trei sferturi în optimi la Paris / Profimedia Images

Novak Djokovic s-a calificat cu emoţii în sferturi la Paris. Sârbul a fost huiduit de fanii francezi şi nu a rămas fără replică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„De fapt, mi-au făcut o favoare. Cu cât se bucură mai mult la nereușitele mele, cu atât mai bine pentru mine. Trezesc în mine ceva ce poate nu vor să vadă: un câștigător”, a spus sârbul după meciul cu Tallon Griekspoor.

Novak Djokovic s-a calificat cu emoţii în sferturi la Paris!

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, după ce l-a învins în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/2), 6-4, pe olandezul Tallon Griekspoor, într-o partidă disputată joi, relatează agerpres.ro.

Djokovic, numărul unu mondial, a avut nevoie de peste două ore şi jumătate pentru a-l învinge pe Griekspoor (locul 23 ATP), după ce a fost la un pas de eliminare în setul secund, câştigat la tiebreak, iar în turul următor îl va avea ca adversar pe Holger Rune, într-o reeditare a finalei de anul trecut din capitala Franţei, câştigată de tânărul jucător danez.

Rune (20 de ani), care a început la Paris colaborarea cu germanul Boris Becker, fostul antrenor al lui Djokovic, a dispus la rândul său, joi, în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de germanul Daniel Altmaier.

Reclamă

Anul trecut, Holger Rune a semnat o serie de cinci victorii consecutive în faţa unor jucători din Top 10 ATP, ultima dintre ei în faţa lui Djokovic, în finală, pentru a-şi trece în palmares primul trofeu de categoria Masters 1.000.

„Nivelul meu de energie a fost foarte scăzut”

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit după meciul cu Griekspoor că se confruntă cu un virsul intestinal, care l-a făcut, conform propriilor afirmaţii, „să petreacă mai mult timp la toaletă decât pe teren” în ultimele trei zile.

„Este greu să ai mintea limpede când petreci mai mult timp la toaletă decât pe teren, în ultimele trei zile. Nivelul meu de energie a fost foarte scăzut în ultimele zile. Am luat zilele una după alta, iar astăzi a fost poate cea mai proastă zi. Sper doar că mâine va fi mai bine. Dar este unul dintre acele meciuri în care trebuie să accepţi circumstanţele să accepţi cum te simţi şi să încerci să rămâi în meci, ceea ce am făcut”, a spus sârbul.

Reclamă 4 / 0/3

Rezultate – optimi de finală Paris:

Alex De Minaur (Australia/N.13) – Jannik Sinner (Italia/N.4), forfait Sinner
Andrei Rublev (Rusia/N.5) – Botic van de Zandschulp (Olanda) 6-3, 6-3
Hubert Hurkacz (Polonia/N.11) – Francisco Cerundolo (Argentina) 6-4, 6-3
Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Aleksandr Bublik (Kazahstan) 6-2, 6-2
Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.7) – Alexander Zverev (Germania/N.10) 7-6 (7/2), 6-4
Karen Hacianov (Rusia/N.16) – Roman Safiulin (Rusia) 4-6, 6-4, 6-2
Novak Djokovic (Serbia/N.1) – Tallon Griekspoor (Olanda) 4-6, 7-6 (7/2), 6-4
Holger Rune (DanemarcaN.6) – Daniel Altmaier (GER) 6-3, 6-3

Vineri, în sferturile de finală, vor avea loc meciurile Hurkacz – Dimitrov, Tsitsipas – Hacianov, Djokovic – Rune şi Rublev – De Minaur.

Djokovic îl învinsese anterior fără emoţii pe Etcheverry

Novak Djokovic l-a învins în turul anterior, fără emoţii, pe argentinianul Tomas Etcheverry. Sârbul a trecut de argentinian cu 6-3, 6-2, după o oră şi 24 de minute.

Etcheverry a reuşit să-i facă faţă liderului mondial doar în prima parte a primului set, când scorul a fost 3-3.

Novak Djokovic a făcut, recent, o declaraţie surprinzătoare despre Rafael Nadal, după ce a asistat la ceremonia decernării Balonului de Aur. Nole a vorbit despre ivalitatea sa cu spaniolul care a scris istorie pe zgura de la Roland Garros.

Djokovic şi Nadal s-au duelat de 59 de ori în circuitul profesionist, începând din 2006, Nole având un uşor avantaj (30 de victorii la 29).

Novak Djokovic, declaraţie surprinzătoare: „Rafael Nadal e un jucător special pentru mine”

El a recunoscut că rivalitatea sa cu campionul iberic a avut un impact profund asupra carierei sale şi a recunoscut că i-a fost foarte greu să-l înfrunte pe Nadal pe suprafaţa sa favorită, zgura.

Reclamă

„Nu pot să spun că suntem prieteni, dar avem respect unul faţă de celălalt. Personal, sper ca după încheierea carierelor noastre să putem merge să bem un pahar pe plajă şi să vorbim despre viaţă, cu mai puţin stres şi aşteptări.

Să-l învingi pe Rafa la Roland Garros este cea mai mare provocare din tenis, este casa lui. Bilanţul meu împotriva sa acolo nu este foarte bun (2 victorii şi 8 înfrângeri), dar am jucat o mulţime de meciuri magnifice şi istorice. Este un jucător foarte special pentru mine, pentru întreaga mea carieră şi pentru dezvoltarea mea ca jucător”, a spus Djokovic.

 

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români Vezi toate știrile
Citește și