Închide meniul

O nouă înfruntare Rusia – Ucraina. WTA ar fi acceptat ca meciul dintre Elina Svitolina şi Anastasia Potapova să se dispute. Condiţiile excepţionale impuse

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 martie 2022, 15:19

O nouă înfruntare Rusia – Ucraina. WTA ar fi acceptat ca meciul dintre Elina Svitolina şi Anastasia Potapova să se dispute. Condiţiile excepţionale impuse

Elina Svitolina - Anastasia Potapova ar urma să se joace

Profimedia

Astfel, meciul ar urma să se dispute la ora 21:00, în nişte condiţii excepţionale. Svitolina a cerut ca sportivii din Rusia să fie consideraţi neutri şi să nu li se afişeze steagul, imnul sau alte simboluri. WTA ar fi acceptate toate aceste condiţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elina Svitolina – Anastasia Potapova s-ar putea juca

Svitolina a anunţat că nu va mai juca împotriva unei jucătoare din Rusia, începând cu partida din Potapova. Conform celor de la ubitennis.com, se pare că cele două părţi ar fi ajuns la un acord, iar meciul dintre Svitolina şi Potapova ar urma să se dispute. Meciul dintre cele două sportive, din primul tur al turneului de la Monterrey, ar urma să înceapă la ora 21:00.

Elina Svitolina a refuzat, iniţial, să joace Anastasia Potapova

Elina Svitolina a boicotat turneul de la Monterrey, chiar dacă era cap de serie numărul 1. Sportiva din Ucraina refuză să joace împotriva unei adversare din Rusia și pune presiune pe conducerea WTA.

Decizia vine la scurt timp după ce Federația Ucraineană de Tenis a cerut excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit.

„Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. 

Reclamă

În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. 

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, anunţa Elina Svitolina pe Twitter.

Surorile Yastremska au intrat cu steagul Ucrainei pe teren la Lyon! Mesajul emoționant postat de Dayana

După ce au fugit de război prin Romania, surorile Yastremska au pierdut primul meci la Lyon. Cele două sportive au intrat cu steagul Ucrainei pe teren.

Reclamă 4 / 0/3

Dayana Yastremska și sora ei, Ivanna, au jucat la Lyon, după ce au fugit din Ucraina din cauza războiului. Cele două sportive au ajuns în România, după care au plecat în Franța.

La Lyon, cele două surori au pierdut meciul cu perechea formată din iberica Georgina Garcia-Perez și elvețianca Xenia Knoll, scor 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc.

Citește și:

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și