Închide meniul

Pe ce loc a urcat Simona Halep după ce a ajuns în semifinale la Wimbledon 2022. Clasamentul WTA, actualizat

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 iulie 2022, 10:43

Pe ce loc a urcat Simona Halep după ce a ajuns în semifinale la Wimbledon 2022. Clasamentul WTA, actualizat

Simona Halep - Kristen Flipkens, în turul 2 la Wimbledon 2022

Simona Halep, la Wimbledon 2022 / Profimediaimages

Simona Halep a ajuns până în semifinale la Wimbledon 2022, după un parcurs fantastic. În penultimul act al Grand Slam-ului de la All England, campioana noastră a fost învinsă de Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă organizatorii WTA nu au acordat puncte pentru ediția din acest an, clasamentul tot a suferit mai multe modificări.

Pe ce loc a urcat Simona Halep după ce a ajuns în semifinale la Wimbledon 2022

Simona Halep a urcat două poziții în clasamentul mondial, până pe locul 16, în urma parcursului de la Wimbledon. Deși nu au fost acordate puncte, mai multe jucătoare au urcat sau au coborât în ierarhie deoarece unele dintre ele nu au reușit să-și apere punctele obținute în ediția precedentă de la Londra.

Ascensiunea Simonei în clasament nu se aplică însă tuturor jucătoarelor. Spre exemplu, campioana din acest an de la Wimbledon, Elena Rybakina, a rămas pe locul 23.

În același timp, există și cazuri în care sportivele au coborât, deși au avut un parcurs promițător la All England. Aici se încadrează și Ons Jabeur, care a fost învinsă în finala de la Londra. Sportiva din Tunisia a coborât 3 poziții, până pe locul 5.

Reclamă

După Wimbledon 2022, Annett Kontaveit și Maria Sakkari au urcat pe locul 2, respectiv 3, în timp ce Iga Swiatek și-a păstrat poziția de lier.

Iată cum arată acum TOP 10 WTA:

1. Iga Swiatek – 8336 de puncte
2. Anett Kontaveit (+1) – 4326 de puncte
3. Maria Sakkari (+2) – 4190 de puncte
4. Paula Badosa – 4030 de puncte
5. Ons Jabeur (-3) – 4010 puncte
6. Aryba Sabalenka – 3267 de puncte
7. Danielle Collins (+1) – 3131 de puncte
8. Jessica Pegula (+1) – 3087 de puncte
9. Garbine Muguruza (+1) – 2886 de puncte
10. Emma Răducanu (+1) – 2717 puncte

Reclamă 4 / 0/3
  • ATP și WTA au hotărât să nu acorde puncte la Wimbledon 2022 după decizia organizatorilor britanici de a le interzice accesul sportivilor din Rusia și Belarus, pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Simona Halep, urmată de Sorana Cîrstea în topul româncelor din WTA

Simon Halep rămâne sportiva din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, pe locul 16, cu 2.415 puncte. „Simo” este urmată de Sorana Cîrstea, aflată pe locul 34.

Clasamentul româncelor din WTA:

16. Simona Halep (+2) – 2415 puncte
34. Sorana Cîrstea (-2) – 1330 de puncte
49. Irina Begu (-6) – 1119 puncte
65. Jaqueline Cristian (+5) – 901 puncte
72. Gabriela Ruse (-18) – 838 de puncte
108. Ana Bogdan (+3) – 615 puncte
120. Irina Bara (+2) – 537 de puncte
135. Mihaela Buzărnescu (-8) – 469 de puncte
147. Gabriela Lee (+2) – 424 de puncte
176. Alexandra Cadanțu-Ignatik (-4) – 363 de puncte

Ce a spus Halep la revenirea în România, după Wimbledon 2022

„Simo” s-a întors în țară vineri seară cu un sentiment de mulțumire față de jocul prestat în ultimele săptămâni, la turneele de iarbă.

Halep a dezvăluit că relația cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou, este din ce în ce mai solidă de la zi la zi și speră să continue forma excelentă și pe sezonul de hard. Următoarea apariție a Simonei va fi la Washington, în perioada 1-7 august.

„A fost foarte bine, a fost un sezon pe iarbă foarte bun. Mă bucur că mi-am regăsit încrederea și jocul bun. Am fost un pic obosită, mai mult mental. Au fost 4 săptămâni pline, cu multe meciuri, în ultima perioadă n-am jucat atât de mult. S-a simțit un pic în semifinală, dar și ea a jucat foarte foarte bine.

Sunt foarte mulțumită de tot sezonul de iarbă. Normal că am încrederea și curajul să spun că puteam să o fac mai bine, dar nu e rău nici ce s-a întâmplat. Cu Rybakina am jucat un meci puțin mai slab, un tenis mai slab, serviciul nu mi-a intrat deloc. Dar și ea a jucat bine, a fost un nivel ridicat. (N.r. – Cine câștigă finala?) E greu de spus, depinde cum se va descurca Rybakina la schimbarea de ritm a lui Jabeur.

Reclamă

Simt că am din nou plăcerea, dorința de a fi pe teren. Pasiunea pentru tenis nu mi-a dispărut, încă este, dar m-a ajutat tare mult Patrick, mi-a readus plăcerea de a fi pe teren și de a munci. Cred că n-am muncit niciodată așa cum o fac acum.

Simona Halep, cu gândul la următoarele turnee după parcursul de la Wimbledon 2022

Nu e chiar așa cum spuneau unii că mă voi despărți de Patrick după o lună. Este foarte bine și relația se consolidează. Bineînțeles că toți avem nevoie de timp atunci când începem un parteneriat. Și s-a și văzut că deja începem să ne cunoaștem și să fie din ce în ce mai bine. (N.r. – Relația voastră a trecut testul?). Eu așa zic și rezultatele o arată.

(N.r. – Ce obiective urmează?) La fel cum am mers și pe sezonul de iarbă. Vreau să joc ceea ce am plănuit cu antrenorul, să fiu mai agresivă, să deschid terenul mai mult și să nu mă mai uzez atât de mult ca înainte. Ăsta e singurul obiectiv, iar de aici rezultatele cred că vor veni.

O să am o vacanță pentru că am nevoie. Sunt 3 luni de când m-am dus la academie (n.r. – la Paris) și am muncit zi de zi. Sunt 3 săptămâni până la Washington, este destul de mult timp. Nu vreau să rup ritmul pentru că mă simt destul de bine, mă simt în formă și vreau să păstrez acest lucru.”, a spus Simona Halep, la sosirea în România.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
Vezi toate știrile
Citește și