Închide meniul

Rafael Nadal, prima înfrângere de la revenirea pe teren! Ibericul a pierdut în decisiv, după ce a avut 3 mingi de meci!

Bogdan Stănescu Publicat: 5 ianuarie 2024, 16:07

Reclamă
Rafael Nadal, prima înfrângere de la revenirea pe teren! Ibericul a pierdut în decisiv, după ce a avut 3 mingi de meci!

Rafael Nadal, prima înfrângere de la revenirea pe teren!

Rafael Nadal, după ce a pierdut un meci / Profimedia Images

Rafael Nadal a suferit prima înfrângere de la revenirea pe teren! „Matadorul” a fost învins de australianul Jordan Thompson, după ce a avut 3 mingi de meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal şi-a adjudecat primul set al meciului, cu 7-5. În setul 2, Rafa Nadal a avut 3 mingi de meci, dar a cedat, în cele din urmă setul, în tie-break. Jordan Thompson a luat setul decisiv şi i-a administrat, astfel, prima înfrângere spaniolului de la revenirea acestuia în competiţii.

Rafael Nadal, prima înfrângere de la revenirea pe teren!

Meciul s-a încheiat la Brisbane după miezul nopţii. Nadal şi Jordan Thompson au jucat timp de 3 ore şi 25 de minute. Este cea mai mare victorie din cariera lui Jordan Thompson (locul 55 ATP), Nadal fiind deţinătorul a 22 de turnee de Grand Slam.

Până la meciul cu Thompson, Nadal i-a învins pe austriacul Dominic Thiem şi pe compatriotul lui Thompson, Jason Kubler, de care a trecut cu 6-1, 6-2.

Pentru Nadal, care se află abia la al treilea meci după aproape un an de absenţă, este primul sfert de finală la un turneu, după Wimbledon, în 2022, relata news.ro. Meciul anterior, cu Kubler, a durat 83 de minute.

Reclamă

Cele două victorii obţinute de Nadal după revenirea pe teren i-au asigurat deja peste 200 de locuri în plus în clasamentul ATP. Nadal era clasat pe locul 672 şi va face un salt de cel puţin 221 de locuri în clasament.

Carlos Alcaraz a avut o reacţie superbă după revenirea lui Rafael Nadal pe terenul de joc. Ibericul a lipsit 349 de zile din cauza unor accidentări şi a disputat primele meciuri oficiale la Brisbane.

Rafael Nadal, înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an: „Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee”

Rafael Nadal a avut un discurs realist înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an. Spaniolul Rafael Nadal nu a pus prea multă presiune asupra sa înaintea primului său turneu după mai bine de un an.

Reclamă 4 / 0/3

Ultimul meci disputat de spaniol înainte de acest turneu a fost o înfrângere în turul al doilea la Australian Open, în ianuarie 2022, iar Nadal a decis în cele din urmă să se opereze la şoldul său problematic în iunie.

„Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee astăzi”, a spus el. „Ceea ce este cu adevărat posibil este să mă bucur de revenire. Nu mă aştept la multe la un an fără să fiu pe teren”, a adăugat ibericul.

Nadal a declarat că 2024 va fi probabil ultimul său an în circuitul profesionist. Dar el s-a declarat încurajat de forma sa fizică, mărturisind că se simte mult mai bine decât se aştepta în urmă cu o lună.

Nu pot avea obiective pe termen super lung, pentru că nu mă văd jucând o perioadă super lungă de timp”, a declarat el. „Nu ştiu cum vor merge lucrurile în continuare. Nu sunt un jucător care încearcă să anticipeze ce se poate întâmpla pe termen scurt, iar pe termen mediu este şi mai greu”, a adăugat Rafa.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:52 Andrea Compagno l-a pulverizat pe Mihai Stoica: „Nu ştiu cine este acest personaj!” Afirmaţii explozive ale atacantului italian 11:06 Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986 10:18 NEWS ALERTPerechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Lista românilor care merg la Paris 10:11 EXCLUSIVVictor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!” 9:51 VIDEOSamara şi Dragoman au pierdut cu Chen Meng şi Wang Manyu la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au pierdut şi ei 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” 9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și