Închide meniul

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros! Decizie de ultimă oră luată de campionul iberic

Antena Sport Publicat: 18 mai 2023, 17:13

Reclamă
Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros! Decizie de ultimă oră luată de campionul iberic

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros

Rafael Nadal, la finalul unui meci / Profimedia Images

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros. Campionul iberic a susţinut o conferinţă de presă, în care a dezvăluit că nu se simte apt din punct de vedere fizic, pentru a lua parte la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal a fost chinuit de accidentări în 2023 şi nu a mai jucat de la Australian Open. Pe rând, el a ratat toate turneele de pe zgură şi a luat decizia radicală, într-o conferinţă de presă susţinută la Academia sa.

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros

Rafael Nadal şi-a prezentat decizia de a nu evolua la Roland Garros în acest an, după 18 participări consecutive. Campionul iberic a dezvăluit că ultimii ani au fost foarte dificili pentru el, deoarece nu a putut avea continuitate din punct de vedere fizic.

Spaniolul a mai mărturisit că are intenţia de a se retrage anul viitor, după ce va putea evolua la unele turnee de la care vrea să-şi ia rămas bun.

Accidentarea pe care am suferit-o în Australia a evoluat. Nu am atins unele obiective pe care le aveam, şi astfel Roland Garros devine imposibil pentru mine. În acest moment, nu pot fi apt pentru a juca la Roland Garros. Având în vedere ceea ce înseamnă Roland Garros-ul pentru mine, vă puteţi imagina cât de dificil îmi este. Nu am nicio intenţie să joc în următoarele luni.

Reclamă

Chiar dacă mereu există victorii în faţă, ultimii ani au fost foarte dificili pentru mine. A fost dificil să am continuitate, în special din punct de vedere fizic.

Nu a fost posibil, încă nu sunt gata să joc. Voi încerca să-mi regenerez corpul, nu voi stabili o dată pentru revenire. Când mă voi simţi din punct de vedere fizic pregătit, voi începe din nou să joc. Va fi un obiectiv să pot juca până la finalul anului, să pot evolua la Davis Cup.

Cred că anul viitor va fi ultimul pentru mine. Nu voi juca la Roland Garros, voi pierde aceste luni, şi intenţia mea este ca anul viitor să fie ultimul din cariera mea. Vreau să fiu apt pentru a juca la turneele de la care vreau să-mi iau rămas bun„, a declarat Rafael Nadal, într-o conferinţă de presă, conform marca.com.

Reclamă 4 / 0/3

Rafael Nadal nu a mai jucat de la Australian Open

Rafael Nadal este absent din circuitul ATP de la înfrângerea sa în turul doi de la Australian Open, împotriva lui Mackenzie McDonald. Spaniolul a câştigat de paisprezece ori turneul de la Roland-Garros şi deţine în palmares 22 de titluri de Grand Slam, record pe care îl împarte cu Novak Djokovic.

Nadal a jucat la fiecare ediţie de la Roland Garros de când a câştigat primul său titlu de Grand Slam din cele 22 din palmares, în 2005. Turneul parizian de Grand Slam va începe pe 28 mai.

Săptămâna trecută, pe reţelele de socializare a circulat un videoclip care îl arată pe Rafael Nadal oprit în timpul antrenamentului, cu mâinile pe genunchi pentru câteva secunde, cu capul lipit de un gard, înconjurat de antrenorii săi Carlos Moya şi Marc Lopez şi de vărul său Joan Nadal, sparring-partner în acea zi.

„Sunt un mare fan al lui Rafa. Mi-aş dori ca el să poată juca. Respect cu adevărat tipul de luptător care este. Întotdeauna încearcă să meargă mai departe, să devină mai bun, să joace mai bine şi să fie competitiv la cel mai înalt nivel. Nu ştiu cât de mult suferă. Nu vreau să îl văd suferind prea mult. Aş vrea să-l văd jucând, dar, pe de altă parte, ştiu că, dacă va suferi cu adevărat, nu va fi prea amuzant să-l vedem aşa”, spunea recent Iga Swiatek.

Rafael Nadal, unul dintre cei mai buni jucători din istorie

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Ibericul care va împlini 37 de ani pe 3 iunie a fost numărul unu mondial timp de 209 săptămâni şi a terminat anul pe prima poziţie în cinci rânduri. El a fost în Top 10 în perioada aprilie 2005 – martie 2023, timp de 912 săptămâni.

Nadal a câştigat un total de 92 de trofee, 63 dintre ele venind pe suprafaţa sa favorită, zgura. 36 dintre trofee sunt obţinute la turnee Masters. El şi-a trecut în cont şi un record pentru era modernă, 81 de victorii consecutive pe o singură suprafaţă (zgură).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
6
mai
23:31
Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională
6
mai
23:26
„Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
6
mai
23:18
Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren
6
mai
23:11
„Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
Vezi toate știrile
Citește și