Închide meniul

Război în Ucraina | Steve Simon, mesaj pentru jucătoarele din Rusia și Belarus! Șeful WTA e categoric: ”Sportivii nu trebuie pedepsiți în urma deciziilor teribile!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 16 martie 2022, 11:32

Război în Ucraina | Steve Simon, mesaj pentru jucătoarele din Rusia și Belarus! Șeful WTA e categoric: ”Sportivii nu trebuie pedepsiți în urma deciziilor teribile!”

Anastasia Potapova (Rusia) ocupă locul 78 în clasamentul WTA

Getty Images

Steve Simon, mesaj pentru jucătoarele din Rusia și Belarus

Simon a precizat că sportivele din Rusia şi Belarus ar trebui să poată concura în continuare în circuit. În prezent, ele pot juca, însă nu sub drapelul ţării lor şi nu în competiţiile pe echipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Nu ştii niciodată ce aduce viitorul. Dar vă pot spune că nu am interzis niciodată participarea postivelor în circuitul nostru din cauza poziţiilor politice pe care le pot avea liderii ţărilor lor”, a declarat Simon, citat de news.ro.

El a precizat că WTA şi ATP nu vor mai avea un cuvânt de spus dacă autorităţile din unele ţări decis să interzică accesul sportivilor din Rusia şi din Belarus.

“Ne va forţa să ne schimbăm poziţia, pentru că evident că trebuie să respectăm regulile guvernelor. Am sentimentul foarte puternic că aceşti sportivi nu ar trebui să fie cei pedepsiţi în urma deciziilor conducerii autoritare care evident face lucruri teribile”, a adăugat Simon.

Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev, liderul ATP, pentru a participa la Wimbledon

Daniil Medvedev, liderul ATP, poate fi nevoit să ofere garanţii că nu îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru a participa la Wimbledon. Nigel Huddleston, ministrul britanic al Sportului, a făcut anunţul.

Reclamă

Pe plan sportiv, Rusia est izolată din cauza invadării Ucrainei. Echipele naționale și de club au fost excluse din competiții la fotbal, baschet și handbal feminin.

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie, iar Daniil Medvedev, dar şi ceilalţi sportivi ruşi, pot fi nevoiţi să ofere garanţii că nu îl susţin pe Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

„Multe țări au convenit deja că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze. În plus, există probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, aceasta este o procedură mai complicată.

Reclamă 4 / 0/3

Avem nevoie de un fel de garanție că ei nu sunt susținători ai lui Putin și luăm în considerare ce cerințe ar putea fi necesare pentru a obține acest tip de asigurare”, a transmis Nigel Huddleston, citat de sport.ua.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și