Închide meniul

Simona Halep – Danielle Collins, în turul 2 de la Roma. A treia întâlnire directă dintre cele două

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 mai 2022, 15:27

Simona Halep – Danielle Collins, în turul 2 de la Roma. A treia întâlnire directă dintre cele două

Simona Halep se află pe locul 19 WTA

Simona Halep, la finalul meciului cu Alize Cornet, la Roma / Getty Images

Simona Halep – Danielle Collins, în turul 2 de la Roma. Acesta este meciul care o aşteaptă pe Simona la Foro Italico, după victoria cu Alize Cornet, 6-4, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep o va întâlni în turul 2 de la Roma pe Danielle Collins, ocupanta locului 9 WTA şi favorită 7. Cele două s-au întâlnit de două ori în carieră şi şi-au împărţit victoriile.

Simona Halep – Danielle Collins, în turul 2 de la Roma

Halep s-a impus la US Open, în 2014, în primul tur, 6-7, 6-1, 6-2. Americanca de 29 de ani şi-a luat revanşa la Montreal, anul trecut, unde a învins-o pe Simona, cu 2-6, 6-4, 6-4.

Danielle Collins a avut un început de an spectaculos şi s-a calificat până în finala de la Australian Open, unde a fost învinsă de Ashleigh Barty. Pe traseu, ea le-a eliminat pe Mertens, Cornet sau Swiatek.

Simona Halep, trei finale la Roma

Simona Halep a câştigat turneul de la Roma, în 2021, după o finală contra Karolinei Pliskova. Ea a mai disputat două finale, în 2017 şi 2018, ambele pierdute în faţa aceleiaşi jucătoare, Elina Svitolina.

Reclamă

De partea cealaltă, Danielle Collins debutează la Roma 2022 direct în turul 2. Ea nu a depăşit niciodată această rundă, în care a mai ajuns în 2018 şi 2019.

Simona Halep şi-a luat revanşa în faţa lui Alize Cornet

Simona Halep, locul 21 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe franţuzoaica Alize Cornet, locul 34 WTA, în turul 1 al turneului de la Roma.

Cornet a început meciul cu Halep la fel cum l-a abordat pe cel câştigat în faţa ei în optimile de finală ale Australian Open. Franţuzoaica a fost ofensivă din start, a jucat numai stânga-dreapta şi a rupt ritmul cu lovituri scurte. Numai că românca s-a prezentat mult mai bine pe arena Pietrangeli decât în ianuarie, la Melbourne. În primul rând, Halep a avut o condiţie fizică superioară, iar apoi a arătat mai multă responsabilitate în a-şi asuma riscuri şi a răspunde cu acelaşi joc orientat către benzile laterale ale terenului ca al adversarei sale.

Reclamă 4 / 0/3

A rezultat un meci tare, încă de la prima minge, pe care românca îl putea termina mai repede. Halep a jucat lung, variat, s-a apărat cu un efort generos, a alergat cu succes la scurtele venite din partea cealaltă a fileului şi a contraatacat eficient. Însă o scădere a evoluţiei ei în părţile secunde ale celor două seturi îi putea pune în pericol calificarea.

Halep a început cu două break-uri în primele trei ghemuri, dar a condus numai cu 2-1 pentru că şi-a pierdut şi ea serviciul. De la acest scor, Halep s-a desprins repede la 5-1, înainte ca jocul ei să se deregleze subit, ceea ce i-a permis franţuzoaicei să recupereze un break, luat la 0, şi să se apropie la 4-5. A fost nevoie de câteva puncte muncite din greu pentru ca fost lider WTA să câştige primul set, cu 6-4, după 39 de minute de joc.

Setul secund a avut ceva din desfăşurarea primului, în sensul că din nou românca a avut nevoie de două break-uri în trei ghemuri pentru a se distanţa mai clar pe tabelă, 4-2. Ea a luat încă un break pentru a duce scorul la 5-2, dar Cornet nu a cedat şi a realizat rebreak-ul şi ulterior s-a apropiat iar la 4-5. Jucătoarea din Constanţa a servit a doua oară pentru meci, dar de data aceasta a făcut-o foarte bine, câştigând game-ul la 0 şi setul tot cu 6-4, după o oră şi 25 de minute.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și