Închide meniul

Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4 | ”Simo” și-a luat revanșa! Campioana noastră a făcut spectacol total la Roma!

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 mai 2022, 15:00 / Actualizat: 7 martie 2024, 19:13

Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4 | ”Simo” și-a luat revanșa! Campioana noastră a făcut spectacol total la Roma!

Simona Halep a câştigat Roland Garros în 2018

Simona Halep, bucurie în timpul unui meci / Profimedia

Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4. ”Simo” și-a luat revanșa în fața adversarei din Franța și s-a calificat în turul al doilea de la Roma. În următorul meci, Halep va avea o nouă confruntare dificilă, împotriva lui Danielle Collins, locul 9 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul de la Roma este unul din favoritele Simonei Halep. Ea s-a impus la Foro Italico, în 2020, după o finală împotriva Karolinei Pliskova. Ea a mai disputat alte două finale, în 2017 și 2018, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina.

Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4

Update: Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4. Final de meci! Simona Halep s-a calificat în turul secund la Roma.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 5-4. ”Simo” pierde un nou set, dar va servi pentru câștigarea meciului.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 5-3. Sportiva din Franța reduce din diferență.

Reclamă

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 5-2. Simona face spectacol total și va servi pentru câștigarea meciului.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 4-2. Campioana noastră e tot mai aproape de câștigarea meciului.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 3-2. Ce meci! Simona face break la zero.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 2-2. Sportiva din Franța egalează din nou, la capătul unui punct extrem de disputat.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 2-1. ”Simo” reușește break-ul și în setul al doilea.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 1-1. Campioana noastră profită de greșelile adversarei și egalează.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 0-1. Sportiva din Franța începe în forță setul secund.

Update: A început setul secund!

Update: Simona Halep – Alize Cornet 6-4. Simona a câștigat primul set! Campioana noastră și-a revenit după ce a pierdut trei game-uri la rând.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 5-4. Uluitor! Simona are mari probleme și pierde 3 game-uri consecutive. Campioana noastră s-a enervat în timpul meciului, după ce a crezut că adversara a cerut out înainte ca punctul să se termine.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 5-3. Ce revenire! Sportiva din Franța reușește un nou game!

Reclamă

Update: Simona Halep – Alize Cornet 5-2. Cornet reușește al doilea game. Simona va servi pentru câștigarea primului set.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 5-1. ”Simo” a preluat controlul total al meciului, iar adversara din Franța nu are nicio șansă.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 4-1. Cornet comite mai multe greșeli, iar Simona duce scorul la 4-1. Campioana noastră este de neoprit.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 3-1. Simona se descurcă excelent și câștigă un nou game.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 2-1. ”Simo” reușește din nou break-ul. Campioana noastră a fost pusă în dificultate de Cornet, dar reușește să se impună.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 1-1. Sportiva din Franța egalează rapid.

Update: Simona Halep – Alize Cornet 1-0. Break ”Simo”! Campioana noastră începe în forță și câștigă primul game. Viteza Simonei este remarcabilă.

Update: A început confruntarea de la Roma!

Alize Cornet este una din puținele jucătoare care o domină pe Simona Halep la capitolul întâlniri directe. Franțuzoaica de 32 de ani s-a impus în patru din cele cinci meciuri, câștigând și singura întâlnire pe zgură dintre cele două, la Madrid 2015.

Cornet a mai învins-o pe Halep la Monterrey 2011, Dubai 2014 și Australian Open 2022. Singura victorie a lui Halep a venit în 2013, la Turneul Campioanelor, unde Simo s-a impus cu 6-4, 6-4.

Alize Cornet se gândeşte la retragere

Alize Cornet, 32 de ani, locul 34 WTA, a vorbit din nou despre intenţia ei de a se retrage din tenis şi de a se dedica activităţii de scriitoare. Însă perspectiva retragerii nu pare să o neliniştească pe Cornet, pentru că jucătoarea din Nisa ştie deja ce va face după ce va pune deoparte rachetele. Pasiunea ei pentru scris va ocupa un loc şi mai mare în viaţa ei. Actualul număr unu francez şi-a îndeplinit de curând un vis, publicându-şi primul roman, „La valse des Jours” (Valsul zilelor), la editura Flammarion.

„Las uşa deschisă pentru anul viitor. Simt că mă apropii de finalul drumului, am dat foarte mult tenisului. Odată cu trecerea mea la statutul de romancieră, asta mă face să vreau să încep următorul capitol din viaţa mea. Anticipez sfârşitul carierei mele. Nu este cu adevărat premeditat.

Evident, încă mai am ambiţii în tenis. M-am detaşat un pic de obiectivele privind rezultatele, pentru că se creează multe aşteptări, presiune şi nu este un stres bun. La Roland Garros, există întotdeauna o dorinţă de a face foarte bine. Aşa că vreau să mă simt bine anul acesta, să nu mă concentrez prea mult pe rezultate şi vom vedea unde mă va duce asta”, a spus ea.

Simona Halep, a doua favorită la Roma

Simona Halep este considerată de bookmakeri a doua favorită la câștigarea turneului de la Roma. Cu prima șansă pornește Iga Swiatek, cu o cotă de 2.75. Simo are o cotă de 7.50.

Pe lista favoritelor specialiștilor se mai află Paula Badosa (15.00), Ons Jabeur (15.00), Garbine Muguruza (15.00), Naomi Osaka (15.00), Aryna Sabalenka (15.00) sau Maria Sakkari (15.00).

Simona Halep – Alize Cornet LIVE TEXT | Cornet a plâns în hohote după victoria de la Australian Open

Alize Cornet a bătut-o pe Simona Halep, la începutul acestui an, la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4, după un meci istovitor pentru cele două. La final, sportiva din Franța a plâns pe teren, ea calificându-se pentru prima oară în sferturile de finală ale unui Grand Slam, după 63 de încercări.

”Bătălia pe care am avut-o cu Simona azi, cu această căldură, după 30 de minute, ambele muream pe teren. Am continuat să jucăm două ore și jumătate. Am dat totul. Felicitări, Simona!

Știu că s-a chinuit mult și o admir pe această jucătoare atât de mult. Este o adevărată luptătoare. Este un exemplu pentru mine. S-o bat azi și să ajung în primul meu sfert de finală la un Grand Slam este un vis împlinit. Nu mai știu ce să zic. Este magic.

Nu e niciodată târziu să încerci din nou. Nu m-am mai gândit la căldură după 30 de minute. Nu aveam o viziune clară a lucrurilor. Dar m-am gândit că în cealaltă parte a fileului, nici Simona nu se simte mai bine decât mine. Echipa mea m-a ajutat foarte mult și știu că și voi, fanii, v-ați simțit bine. De aceea am continuat să joc tenis”, a spus Cornet, în interviul acordat pe teren.

Recomandări
  • Simona Halep – Alize Cornet 6-4, 6-4
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și