Închide meniul

”Simona Halep e foarte puternică mental!” Iga Swiatek, prima reacție după ce s-a calificat în finala de la Indian Wells. Mesajul emoționant transmis de poloneză

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 19 martie 2022, 5:18

”Simona Halep e foarte puternică mental!” Iga Swiatek, prima reacție după ce s-a calificat în finala de la Indian Wells. Mesajul emoționant transmis de poloneză

Iga Swiatek s-a retras de la turneul de la Madrid

Hepta

Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, de poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Indian Wells.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea română de 30 de ani s-a accidentat la coapsa stângă în setul secund şi participarea ei la următorul turneu, cel de la Miami, care începe săptămâna viitoare, dar şi la Billie Jean king Cup este sub semnul întrebării.

Iga Swiatek, prima reacție după ce s-a calificat în finala de la Indian Wells

După calificarea în marea finală, Iga Swiatek a lăudat-o pe Simona Halep și a transmis un mesaj emoționant.

”Nici nu mă gândeam că o să ajung până aici la începutul turneului. Am jucat ca și cum nu am avut nimic de pierdut. A fost stresant. Simona e foarte puternică mental. Avem stiluri diferite. Era greu să mă gândesc că voi reuși în tenis când am început!”, a spus Iga Swiatek la finalul meciului, potrivit digisport.ro.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7 (8-6), 4-6

Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, de poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Indian Wells.

Reclamă

Jucătoarea română de 30 de ani s-a accidentat la coapsa stângă în setul secund şi participarea ei la următorul turneu, cel de la Miami, care începe săptămâna viitoare, dar şi la Billie Jean King Cup este sub semnul întrebării.

Cele două jucătoare au oferit un prim set dinamic, spectaculos şi plin de suspans. Deşi nu a fost prima care a rupt echilibrul, Halep a avut-o în mână pe adversara ei, dar a scăpat-o printre degete. Sportiva din Constanţa şi-a păstrat doza de conservatorism din jocul ei, fără să evolueze rău, totuşi, dar i-a lipsit explozia în momentele importante ale setului. Swiatek a fost mai agresivă, a riscat mult, a atacat decisiv exact când a trebuit şi îndrăzneala ei a dat roade, chiar dacă a produs şi destule greşeli neforţate.

Simona Halep și-a pierdut cumpătul în timpului meciului cu Iga Swiatek

Swiatek a jucat rapid, a luat mingea devreme, a bombardat terenul advers cu mingi la limită şi a avut puterea să revină când părea că e învinsă. Halep a făcut o enormă risipă de energie în primul set şi pierderea lui a fost un factor psihologic greu de suportat. În plus, în ghemul al treilea al setului secund, ea a suferit o accidentare la coapsa stângă, care poate avea urmări dramatice. Echilibrul s-a păstrat la început până în ghemul al şaselea, când poloneza a returnat excelent pe serviciul Simonei şi a reuşit un break la zero, de 4-2.

Reclamă 4 / 0/3

Halep a răspuns cu rebreak şi cu încă două ghemuri luate la rând, întorcând scorul în favoarea ei, 5-4. Deşi a servit pentru set, Halep nu a reuşit să-l închidă. În tie-break, românca a fost mai tot timpul la conducere şi a avut 6-4 şi serviciul. Ea a ratat ambele mingi de set şi a pierdut şi următoarele două puncte, înclinându-se cu 6-7 (6), după o oră de joc. A urmat o rachetă ruptă de teren de jucătoarea română şi un avertisemnt din partea arbitrului.

Simona Halep, afectată de accidentarea la coapsa stângă

La 1-1 în setul secund, Halep şi-a pierdut din nou serviciul. În acest al treilea ghem, fostul lider WTA s-a accidentat la coapsa stângă după ce s-a întins după o minge. Ea a cerut time-out medical în pauza ce a urmat şi a primit un bandaj la piciorul stâng.

Deşi Simona Halep a jucat vizibil afectată de accidentarea suferită, evoluţia s-a dereglat de partea cealaltă a fileului. În mod surprinzător, poloneza de 20 de ani a greşit mult şi românca a câştigat trei ghemuri consecutiv, pentru a conduce cu 4-2. Însă, pentru că nu a putut împinge cum trebuie în piciorul stâng la serviciu, românca a cedat următorul ghem, iar Swiatek şi-a regăsit cadenţa. A urmat un monolog polonez până la final şi victoria i-a revenit logic, cu 6-4, după o oră şi 50 de minute de la start.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 Vezi toate știrile
Citește și