Închide meniul

Simona Halep nu va participa la US Open! Românca va ieşi din clasamentul WTA după ultimul Grand Slam al anului

Bogdan Stănescu Publicat: 17 august 2023, 8:54

Reclamă
Simona Halep nu va participa la US Open! Românca va ieşi din clasamentul WTA după ultimul Grand Slam al anului

Simona Halep nu va participa la US Open!

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia Images

Simona Halep nu va participa la US Open! Românca nu a primit încă decizia tribunalului sportiv Sport Resolutions, aşa că organizatorii nu au putut-o include pe lista tenismenelor care primesc un wild card.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iniţial românca apăruse pe lista preliminară a participantelor. După ultimul Grand Slam al anului, Simona Halep nu va mai avea niciun punct WTA şi va ieşi din clasament.

Simona Halep nu va participa la US Open!

Venus Williams, Caroline Wozniacki, Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day, Clervie Ngounoue, Storm Hunter și Fiona Ferro sunt tenismenele care au primit un wild card din partea organizatorilor pentru US Open.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a dezvăluit, recent, că mulţi dintre cei care au susţinut-o pe româncă, de când a început scandalul de dopaj, s-au dezis de ea pe parcurs.

Preşedintele FRT a mai declarat că nu i se pare normal ca decizia tribunalului de la Londra să se lase aşteaptată atât de mult, ţinând cont de faptul că românca a fost audiată în urmă cu mai bine de o lună.

Reclamă

„Îmi pare rău că foarte mulţi s-au dezis de Simona”

Acesta este regulamentul, indiferent că te numești Djokovic sau Williams, că ești fost lider mondial. Punctele în tenis țin exact 12 luni. În momentul în care s-au împlinit 12 luni dispar, calculatorul ți le scoate din sistem. Atâta timp cât n-ai jucat, sigur că vei pierde absolut toate punctele.

Asta e ceva ce aș dori să adaug, este faptul că nu se rezolvă mai repede problema ei, că nu reușesc să dea un verdict.

Îmi pare rău că foarte mulți dintre cei care au iubit-o pe Simona și care i-au fost alături, acum oarecum s-au dezis de ea”, a declarat George Cosac, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, Cosac s-a mai declarat convins de faptul că toate performanţele lui Halep au fost obţinute în condiţii normale, deoarece fostul lider WTA a fost supus la numeroase contrale anti-doping, în întreaga carieră.

Nu, marile performanțe, adică cei 7 ani petrecuți în Top 10, Grand Slam-urile, s-au obținut în condiții normale, a fost verificată și testată de peste 70 de ori”, a mai spus Cosac, pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Andrei Pavel a vorbit despre Simona Halep: „Nu merită ce i se întâmplă, nu înţeleg de ce nu e decizia luată”

Andrei Pavel a vorbit despre Simona Halep. Fostul tenismen e convins că Simona Halep nu s-a dopat intenţionat.

Fost antrenor al tenismenei, Andrei Pavel s-a arătat indignat de faptul că Simona Halep nu a primit încă nicio decizie. El spera să o vadă pe teren la US Open pe româncă.

Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte mult toată povestea asta cu dopingul. 

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific. 

Simona a trecut prin lucruri destul de nasoale, și pe terenul de tenis, și pe plan personal. Nu merită ce s-a întâmplat.

Reclamă

Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale”, a declarat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac Vezi toate știrile
Citește și