Închide meniul

Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-4! Victorie răsunătoare! Simo se califică în optimile Indian Wells, după o prestație de vis! Urmează duelul 100% românesc cu Sorana Cîrstea

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 martie 2022, 4:50 / Actualizat: 14 martie 2022, 6:16

Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-4! Victorie răsunătoare! Simo se califică în optimile Indian Wells, după o prestație de vis! Urmează duelul 100% românesc cu Sorana Cîrstea

Simona Halep, spectacol total

Getty Images

Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-4, în turul 3 de la Indian Wells

Cele două jucătoare au avut de înfruntat un vânt puternic care a influenţat execuţiile lor. Halep s-a adaptat mai bine de la început, punând forţă şi agresivitate în evoluţia ei şi imprimând variaţie loviturilor, în special la serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gauff a alternat punctele frumos finalizate cu greşeli şi duble greşeli. Şi americanca a jucat variat, a combinat venirile la fileu şi scurtele bine executate cu lovituri puternice, sub unghiuri larg deschise. A răspuns bine din defensivă, dar problemele în jocul ei au apărut când a vrut să fie agresivă, să lovească decisiv, atunci a greşit cel mai mult.

Halep nu şi-a pierdut niciodată serviciul, un lucru rar întâlnit la ea, şi a fost în control tot timpul, deşi a avut în faţă o adversară tenace.

Simona Halep a reuşit un break la zero, la 1-1, pe care l-a apărat foarte bine până spre finalul primului set, când a reuşit să-l dubleze pentru un 6-3, în 37 de minute. Totuşi, a fost un moment când direcţia spre care se îndrepta jocul putea să se schimbe. La 4-3, Halep a fost condusă cu 0-40 pe propriul serviciu, dar jucătoarea româncă a ripostat cu ferocitate şi a luat game-ul.

În setul al doilea, echilibrul la serviciu s-a păstrat până la 5-4, când Halep a reuşit singurul break, punând capăt meciului, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

Reclamă

LIVE TEXT Indian Wells | Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-4

Update 05.28: Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-4! Victorie răsunătoare! Simo se califică în optimile Indian Wells, după o prestație de vis! Urmează duelul 100% românesc cu Sorana Cîrstea.

Update 05.23: Simona Halep își face din nou serviciul și se apropie la un singur game de victorie!

Reclamă 4 / 0/3

Update 05.20: Cori Gauff încheie cu as game-ul, iar scorul este 4-4.

Update 05.16: Încă un pas făcut de Simona Halep către calificarea în optimile Indian Wells! Simo conduce cu 4-3 în setul al doilea al duelului cu Cori Gauff.

Update 05.13: Cori Gauff câștigă un nou game pe propriul serviciu, iar egalitatea se menține.

Update 05.07: Simona Halep, impecabilă! Campioana noastră continuă seria de game-uri fără greșeală pe propriul serviciu.

Update 05.03: Gauff câștigă game-ul pe propriul serviciu. Continuă echilibrul în setul secund.

Update 04.59: Halep, de neclintit pe propriul serviciu! Sportiva noastră n-a cedat vreun game până acum, când s-a aflat la serviciu.

Update 04.57: Cori Gauff câștigă, la rândul său, primul game pe propriul serviciu, din setul al doilea.

Reclamă

Update 04.54. Simona începe foarte bine și setul secund și își face serviciul.

Update 04.50: SET Simona Halep! Campioana noastră își adjudecă primul set, scor 6-3, după o evoluție excelentă. Simo s-a descurcat excelent pe propriul serviciu și a pus-o în mare dificultate pe Cori Gauff. 

Update 04.47. Simona Halep și-a făcut serviciul, după ce a salvat 3 mingi de break.

Update 04.38: Cori Gauff își face serviciul, la rândul ei, iar scorul este 4-3.

Update 04.35: Simona Halep câștigă game-ul, după un schimb lung de mingi cu sportiva din Statele Unite. 80% este procentajul jucătoarei noastre pe propriul serviciu.

Update 04.31: Cori Gauff a salvat 4 mingi de break și și-a adjudecat game-ul.

Update 04.24: Simona Halep se descurcă excelent pe propriul serviciu, în debutul partidei. Campioana noastră conduce cu 3-1.

Update 04.19: Simona Halep reușește break-ul! Retur excelent reușit de jucătoarea noastră, care câștigă game-ul la 0 pe serviciul americancei.

Update 04.17: Simona Halep își face serviciul și restabilește egalitatea.

Update 04.14: Cori Gauff, game alb în debutul meciului.

Update 04.07: Începe meciul de la Indian Wells, cu Cori Gauff la serviciu.

Update 04.05: Simona Halep și Cori Gauff au ieșit la încălzire.

Update: Coco Gauf a primit un cadou special de ziua ei, chiar înaintea duelului de vis cu Simona Halep.

Duelul este programat al patrulea pe Stadium 1, fiind precedat de două partide de pe tabloul feminin și de una de pe cel masculin. Dacă va trece de Coco, Halep se poate duela cu Sorana Cîrstea.

LIVE TEXT Simona Halep – Cori Gauff | A doua întâlnire directă

Halep şi Gauff s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, în optimi la Wimbledon, când românca s-a impus, scor 6-3, 6-3. Apoi, Simo a și câștigat la All England Club al doilea turneu de Grand Slam al carierei.

Cap de serie numărul 16, Gauff împlinește 18 ani chiar azi, în ziua meciului cu Halep. Tânăra jucătoare a glumit, la conferinţa de presă, când a fost întrebată despre trăirile pe care le are în acest moment special al vieţii ei.

„Sunt fericită că voi împlini 18 ani. Nu vor mai trebui părinții mei să îmi mai completeze documentele… sunt bucuroasă de asta. Pentru părinţii mei voi fi în continuare un copil.

Au fost mai bine de 3 ani, din momentul în care am debutat, care au trecut incredibil de repede. Nu îmi vine să cred că voi fi în sfârșit un adult, dar sunt convins că voi fi adult doar cu numele, părinții mei nu mă vor vedea aşa!„, a declarat Cori Gauff.

LIVE TEXT Simona Halep – Cori Gauff | Simo, a treia favorită

Simona Halep a devenit a treia favorită a bookmakerilor la câștigarea Indian Wells, după marile surprize din ultimele zile. Aryna Sabalenka, Naomi Osaka sau Jelena Ostapenko au fost deja eliminate.

Dacă înaintea turneului, Simona avea o cotă de 15 la adjudecarea trofeului, acum cota a scăzut la 8, ea fiind depășită doar de Iga Swiatek (5) și Anett Kontaveit (6). Cotă 8 mai au și Maria Sakkari și Paula Badosa.

Sorana Cîrstea, cea care se poate întâlni cu Simona Halep, în optimi, are cotă 75, în timp ce adversara Simonei din turul 3, Cori Gauff are cotă 18.

Simona Halep s-a impus la Indian Wells, în 2015, după o finală cu Jelena Jankovic. De asemenea, ea şi-a mai trecut în cont două semifinale (2014 şi 2018) şi un sfert de finală (2016).

Simona Halep, sfătuită în continuare de Darren Cahill

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că Darren Cahill a fost un antrenor extrem de important pentru cariera sa, subliniind că acesta a sfătuit-o să meargă la academia lui Patrick Mouratoglu.

„Am un antrenor şi un sparring-partner de la Patrick. Darren (n.r. – Darren Cahill – fostul antrenor) m-a convins să merg la academia Mouratoglou, îl respectă foarte mult pe Patrick. Mi-a spus că ar fi cea mai bună alegere pentru mine, pentru că este destul de aproape de casă.

A fost o săptămână minunată acolo, m-am simţit foarte bine. A fost important să merg acolo, a fost minunat acolo, erau copii, atmosfera a fost frumoasă, un vibe bun. Este şi aproape de România, un zbor de două ore. Morgan (n.r. – Bourbon, noul antrenor cu care colaborează) este un tip bun, ştie tenis, ştie ce face, lucrăm doar de o săptămână. El se adaptează la mine, eu ascult când îmi spune ceva.

Nu am mai avut antrenor mai tânăr. Mereu mi-a plăcut să lucrez cu antrenori mai în vârstă, datorită experienţei. Voiam să mă duc fără antrenor. Dar este greu să fii singur înainte de meci, aşa că mi-am dat seama de ce am nevoie. Am vrut să rămân fără antrenor, am participat la două turnee, dar a fost dificil.

Nu e uşor să îţi adaptezi pregătirea, eram singură înainte de meciuri. Am simţit că este mai profesionist să am pe cineva alături. În acele două turnee, am văzut unde sunt şi lucrurile de care am nevoie. Sigur, acum nu e uşor, e o colaborare nouă, nu ştiu cum vor decurge lucrurile.

Dar e bine să am oameni în jurul meu care ştiu tenis. Darren a fost cel mai important pentru cariera mea, dar şi ceilalţi antrenori au fost buni la momentul potrivit. Suntem prieteni apropiaţi acum, vorbim. Îl respect foarte mult, mă respectă, avem o prietenie. Nu poţi şti ce îţi rezervă viitorul”, a declarat Halep.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și