Închide meniul

Șocul începutului de an în WTA! Dayana Yastremska, suspendată pentru dopaj. Cum se apără fosta adversară a Simonei Halep

Gal Dorin Publicat: 7 ianuarie 2021, 16:23

Șocul începutului de an în WTA! Dayana Yastremska, suspendată pentru dopaj. Cum se apără fosta adversară a Simonei Halep

profimediaimages

Dayana Yastremska a fost suspendată pentru dopaj, dar sportiva se apără

  • Dayana Yastremska a picat un test făcut în noiembrie
  • Ce substanță a folosit jucătoarea din Ucraina

Se pare că ucraineanca Dayana Yastremska a picat un test anti-doping care a fost efectuat pe 24 noiembrie 2020. Deși testarea s-a făcut în afara competițiilor, oficialii au determinat că jucătoarea a folosit Mesterolon, un medicament care conține androgeni și steroizi anabolizanți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Substanța este considerată extrem de controversată în lumea sportului, fiind interzisă de regulamentele anti-doping în vigoare. Pe lângă faptul că de obicei se folosește pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron, el mai este folosit și ca o soluție pentru infertilitatea masculină.

Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu începând cu data de 7 ianuarie 2021 și are dreptul de a face apel, drept pe care nu și l-a exercitat însă până în momentul de față. 

Reclamă

Dayana Yastremska neagă acuzațiile de dopaj

Cu toate acestea, Yastremska neagă în mod vehement acuzațiile care i-au fost aduse printr-o postare pe pagina sa de Twitter.

Reclamă

”Dragii mei,

Acum câteva zile, am primit o notificare de la ITF conform căreia am fost testată pozitiv pe 24 noiembrie 2020.

Declar cu fermitate că nu am folosit niciodată niciun drog care ajută performanța sau alte substanțe interzise.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt uimită și șocată, cu atât mai mult cu cât cu 2 săptămâni înaintea acestui test – e 9 noiembrie 2020 – am iesit negativ la evenimentul WTA din Linz. După acest ultim turneu al anului, m-am oprit din antrenamente pentru a mă odihni înainte de startul noului sezon.

Doar o concentrație foarte scăzută din acea substanță mi-a fost găsită în urină. Ținând cont de asta, am primit sfaturi academice conform cărora rezultatul ar putea să fi fost influențat.

(…) Din pricina confidențialității, veți înțelege de ce nu pot să ofer mai multe detalii în acest moment. Totuși, lucrez în acest moment cu echipa mea așa că puteți să fiți siguri că sunt absolut decisă să fac totul penturu a-mi reabilita numele”, a scris Yastremska pe Twitter.

Dayana Yastremska, printre speranțele circuitului feminin de tenis

Ucraineanca Yastremska este considerată unul dintre starurile viitorului în WTA, fiind una dintre cele mai bine clasate tinere jucătoare. 

Cu lovituri extrem de puternice și foarte agresivă în tenisul pe care îl joacă, Yastremska are deja 3 turnee WTA în palmarez, chiar dacă nu a reușit încă să câștige un Grand Slam.

Cea mai bună performanță din tânăra sa carieră este accederea în turul 4 în timpul turneului din 2019 de la Wimbledon.

Momentan, jucătoarea de 20 de ani este antrenată de Olivier Jeunehomme după ce a colaborat cu mult mai cunoscutul Sascha Bajin, cel care a fost un element foarte important în ascensiunea lui Naomi Osaka.

Reclamă

Dayana Yastremska s-a confruntat și cu Simona Halep în circuitul de tenis. În optimile de la Roma din 2020 Simona s-a impus fără mari probleme cu 7-5 și 6-4.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep
Tenis • 20 mart., 22:59
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep. Pot apărea „clasamentele speciale”
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA
Tenis • 16 mart., 16:45
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii au făcut anunțul care îi dă speranțe româncei
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari
Tenis • 3 feb., 12:34
FOTO
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari! Postarea de pe rețelele de socializare care i-a dat pe spate pe fani: „Perfectă!”
Dayana Yamstreska, după victoria din sferturile de finală Australian Open 2024
Australian Open • 24 ian., 8:55
Dayana Yastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open! Moment istoric pentru jucătoarea din Ucraina
Simona Halep, în timpul unui meci
Tenis • 21 dec., 10:39
Simona Halep nu se dă bătută! Anunţul româncei în presa din Franţa: „Un lucru este cert”