Închide meniul

Sorana Cîrstea, despre duelul cu Aryna Sabalenka, din sferturile de la Miami: „A dus tenisul la un alt nivel”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 martie 2023, 8:36

Sorana Cîrstea, despre duelul cu Aryna Sabalenka, din sferturile de la Miami: „A dus tenisul la un alt nivel

Mesajul postat de Sorana Cîrstea, după ce a fost eliminată de la Roma

Sorana Cîrstea, în timpul turneului de la Miami / Profimedia Images

Sorana Cîrstea a vorbit despre duelul cu Aryna Sabalenka, din sferturile de la Miami, pentru site-ul WTA. Pentru româncă, urmează cel mai greu meci al anului, cu sportiva din Belarus, care s-a impus în acest an la Australian Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîrstea consideră că principala favorită de la Miami se află printre cele trei jucătoare care „au dus tenisul la un alt nivel în acest an”, alături de Iga Swiatek şi Elena Rybakina. Chiar şi aşa, Sori speră să îşi îmbunătăţească cea mai bună performanţă de la Florida.

Sorana Cîrstea, despre duelul cu Aryna Sabalenka

„Cred că în acest moment, avem un top trei al tenisului feminin, cu Swiatek, Sabalenka şi Rybakina. Joacă un tenis extraordinar. Cred că este grozav să vedem un meci între ele de la săptămână la săptămână.

Cu siguranţă, ele au dus tenisul la un alt nivel în acest an. Ştiu că va fi foarte greu. Dar eu am câştigat foarte multe meciuri sezonul american şi am multă încredere. Ştiu ce pot juca”, a spus Cîrstea, citată de wta.com.

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturi, după un parcurs în care nu a cedat niciun set. Ultima „victimă” a fost Marketa Vondrousova, de care a trecut în optimi, cu 7-6, 6-4. Aceasta este şi cea mai bună performanţă a sportivei noastre.

Reclamă

De cealaltă parte, Sabalenka vine după un început de an 2023 de vis. Sportiva din Belarus a câştigat două turnee, Australian Open şi Adelaide şi a ajuns în în finala de la Indian Wells, unde a fost învinsă de Elena Rybakina.

Salt impresionant pentru Sorana Cîrstea

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar traseul care a adus-o în sferturi a ajutat-o să urce și pe poziția 51, cu 1043 de puncte. Ea ajunge astfel la doar 215 puncte de Irina Begu, a doua cea mai bine clasată jucătoare a noastră din circuitul feminin.

O calificare în semifinale, pentru care va lupta cu învingătoarea dintre Krejcikova și Sabalenka, îi va aduce lui Cîrstea încă un salt impresionant de 9 sau 10 locuri, în funcție de ce va face și Varvara Gracheva, aflată și ea în turneu.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, un titlu la Miami o va aduce pe Sorana Cîrstea între primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneu. Ea ar deveni și racheta numărul unu a României și ar depăși-o pe Simona Halep.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este cea mai bună performanță la Miami, turneu în care mai atingea optimile cu 10 ani în urmă. În 2013, ea era învinsă de Jelena Jankovic, 0-6, 4-6, după ce trecuse de Angelique Kerber, 6-4, 6-0.

Recomandări
  • Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami
  • Aryna Salabenka este principala favorită la câştigarea turneului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! Vezi toate știrile
Citește și