Închide meniul

Uriaşul Rafael Nadal şi cifrele sale monumentale de la Roland Garros! Zverev se înclină în faţa lui: „Este o onoare atât de mare”

Dan Roșu Publicat: 27 mai 2024, 22:41

Reclamă
Uriaşul Rafael Nadal şi cifrele sale monumentale de la Roland Garros! Zverev se înclină în faţa lui: „Este o onoare atât de mare

Uriaşul Rafael Nadal şi cifrele sale monumentale de la Roland Garros

Rafael Nadal, în timpul meciului cu Zverev, de la Roland Garros 2024 - Profimedia Images

Rafael Nadal a jucat, cel mai probabil, ultimul său meci la Roland Garros, cu Alexander Zverev, şi lasă în spate cifrele sale uriaşe de la Openul francez, unul pe care l-a câştigat de un număr record de 14 ori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a fost pentru prima oară învins în primul tur de la Roland Garros, Matadorul rămâne cu anumite recorduri care vor fi dificil de doborât în următoarea perioadă. Nadal este singurul jucător care a câştigat de 14 ori un turneu în Era Open. Tot el şi Martina Navratilova se pot lăuda cu 12 trofee câştigate la Barcelona, respectiv Chicago.

Rafael Nadal şi cifrele sale monumentale de la Roland Garros

De asemenea, Nadal este jucătorul cu cele mai multe victorii la un turneu de Grand Slam, în era modernă. El s-a impus la Roland Garros de 112 ori, depăşind performanţele reuşite de rivalul său Roger Federer la Wimbledon (105) şi la Australian Open (102).

Reclamă
Reclamă 4

Rafael Nadal a avut un procent de victorii de 96.5% la Roland Garros. El a disputat 14 finale, nu a pierdut niciuna şi a cedat doar şapte seturi, câştigând 42.

Jucătorul care va împlini curând 38 de ani a avut nu mai puţin de 74 de adversari diferiţi la Roland Garros şi doar trei dintre ei au reuşit să îl învingă. Este vorba de Robin Soderling, Novak Djokovic (de două ori) şi Alexander Zverev. Acesta din urma i-a provocat primul eşec în primul tur al unui Grand Slam, în ultimii 8 ani.

Alexander Zverev, cuvinte mari pentru Rafael Nadal

Zverev este al treilea jucător care îl învinge pe Rafael Nadal la Roland Garros. Germanul a dat dovadă de clasă şi a înţeles că acesta este chiar şi aşa momentul lui Nadal, aflat la ultimul său meci la Openul francez. A fost 6-3, 7-6 (5), 6-3 pentru Zverev, în mai mult de trei ore de joc.

Reclamă

„Să fiu sincer, nu știu ce să spun. Îți mulțumesc Rafa din partea întregii lumi a tenisului. Este o onoare atât de mare. L-am urmărit pe Rafa jucând toată copilăria mea. Am fost destul de norocos să joc cu el ca profesionist.

Am fost destul de norocos să joc de două ori cu el pe acest teren minunat. Nu știu ce să spun. Astăzi nu este momentul meu. Este al lui Rafa. Nu voi vorbi prea mult. Mulțumesc”, a spus Zverev, la finalul meciului.

De partea cealaltă, Rafa a anunţat că va lua o decizie legată de retragere după Jocurile Olimpice de la Paris.

„Vă mulţumesc foarte mult tuturor. Este incredibil că mi-aţi dat atâta energie. Este ultima dată când voi fi aici. Nu sunt sigur, dar vreau să mă bucur din plin. Sentimentele pe care le-am avut sunt greu de descris, dar vreau să le mulţumesc fanilor pentru dragostea pe care mi-au oferit-o.

Aş vrea să-l felicit pe Sacha pentru meciul şi turneul său extraordinar. Îţi doresc toate cele bune, mai ales după accidentarea din 2022. Am trecut prin doi ani dificili după accidentări. Am vrut să mă întorc aici şi nu a fost un prim tur ideal. Am avut şansele mele, dar Sacha a jucat foarte bine.

Sunt şanse mari să nu mai joc niciodată aici, dar nu pot spune asta cu 100% siguranţă. Încă mai am câteva obiective, inclusiv să mă întorc pentru Jocurile Olimpice. Sper că voi fi bine pregătit. Nu mi-aş fi putut imagina că voi fi aici la 38 de ani. Am câştigat de atâtea ori. Ştiu că toate amintirile sunt diferite, dar sunt întotdeauna magnifice”, a spus şi ibericul.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:29

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55 5 iul.

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50 5 iul.

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

23:43 5 iul.

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41 5 iul.

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și