Închide meniul

Veste bună pentru Simona Halep: „Nu a folosit substanțe mascante!”. Anunțul de ultimă oră venit de la tribunal

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 5 noiembrie 2022, 12:12

Veste bună pentru Simona Halep: „Nu a folosit substanțe mascante!. Anunțul de ultimă oră venit de la tribunal

În ce oraș se relaxează Simona Halep, înaintea procesului de dopaj

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

Veste bună pentru Simona Halep, în scandalul de dopaj. Unul dintre avocații de la tribunalul londonez unde va fi audiată campioana noastră a făcut un anunț de ultimă oră, care vine în ajutorul româncei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români care se vor ocupa de cazul Simonei, la tribunalul Sport Resolutions, a dezvăluit că dubla campioană de Grand Slam nu a folosit „substanțe mascante”, în încercarea de a ascunde folosirea substanței Roxadustat.

Veste bună pentru Simona Halep: „Nu a folosit substanțe mascante!”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, în rândul sportivilor.

Jucătoarea din Constanța are la dispoziție 20 de zile să își demonstreze nevinovăția, prin intermediul Sport Resolutions, o agenție din Londra care se ocupă de litigiile din sport.

Simona Halep a avut probleme cu tiroida, motiv pentru care a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox. Din fericire pentru ea, medicamentul respectiv nu poate fi încadrat la „substanțe mascante”.

Reclamă

Halep a fost diagnosticată cu secreție insuficientă de triiodotironină și tiroxină, care influențează hormonul de stimulare a tiroidei. Din acest motiv, campioana noastră utiliza în fiecare zi Euthyrox 50 mcg.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport.

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep a primit un ultimatum, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Paul Ciucur şi Dan Mihai, doi români care fac parte din agenţia care se va ocupa de audierea româncei, susţin că „Simo” are termen 20 de zile să conteste rezultatele testelor anti-doping, care au ieşit pozitive.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep luptă pentru dreptate, după ce a fost depistată cu Roxadustat. Reprezenţanţii agenţiei care vor audia cazul româncei au oferit ultimele detalii despre stadiul în care se află procesul acesteia.

Paul Ciucur a dezvăluit că faza de investigaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep a luat sfârşit, iar acum românca este nevoită să ia o decizie, fiind oficial acuzată că s-a dopat. Astfel, Simo va trebui fie să conteste decizia prin care este acuzată că a consumat substanţe interzise, fie să îi pună capăt.

Ce spun reprezentanții Sport Resolutions, înainte ca Simona Halep să meargă la tribunal

Reprezentantul Sport Resolutions, agenţia care se ocupă de litigiile din sport, a mai dezvăluit că românca poate primi o pedeapsă mai mică de patru ani, doar în cazul unui „acord de recunoaştere”. De asemenea, dacă Simo va face contestaţie, audierile nu vor fi făcute publice.

„Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur, pentru TVR 1.

 

Reclamă
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și