Închide meniul

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian s-au calificat în turul doi la dublu

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 8 iulie 2023, 21:27

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian s-au calificat în turul doi la dublu

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian s-au calificat în turul doi la dublu

Ana Bogdan, la Wimbledon / Profimedia Images

Jucătoarele de tenis Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian s-au calificat, sâmbătă, în turul doi la dublu, la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bogdan şi Cristian au trecut în runda inaugurală de echipa americană Danielle Collins şi Alison Riske, scor 6-4, 6-4.

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian s-au calificat în turul doi la dublu

În turul doi, cele două românce vor evolua cu perechea Lidziya Marozava/ Ingrid Martins (Belarus/Brazilia), informează news.ro.

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 3 al turneului de Grand Slam. Românca în vârstă de 33 de ani a pierdut confruntarea cu Beatriz Haddad Maia şi a ratat calificarea în optimile de finală.

„Sori” nu a avut nicio şansă în faţa sportivei din Brazilia. A fost depăşită la toate capitolele şi a cedat în minimum de seturi. România a rămas astfel fără reprezentante în turneul de simplu.

Reclamă

Sorana Cîrstea câştigase trei dintre precedentele patru meciuri directe cu Beatriz Haddad Maia. Din păcate, de această dată nu a avut replică la jocul adversarei. Sorana a fost condusă cu 3-0 în primul set, după ce şi-a pierdut de două ori serviciul. A cedat setul cu 2-6, după 53 de minute.

Haddad Maia a dominat copios şi în actul secund şi s-a distanţat rapid la 4-0. S-a impus în cele din urmă cu 6-2 şi a obţinut calificarea în optimi. În turul următor se va duela cu câştigătoarea meciului Katie Boulter – Elena Rybakina.

Cîrstea s-a oprit pentru a 5-a oară în turul 3 de la Wimbledon. Va primi 130 de puncte WTA şi 131.000 de lire sterline (n.r. 153.000 de euro).

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan: „Mulţumesc!”. Românca, cu ochii în lacrimi!

Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan după ce a învins-o pe româncă şi s-a calificat în optimile turneului cu premii în valoare totală de 44.700.000 de lire sterline. Ucraineanca de 34 de ani, de pe locul 60 WTA, a obţinut victoria într-un mod uluitor.

Câştigătoarea dintre Ana Bogdan şi Lesia Tsurenko s-a decis după cel mai lung tie-break din istoria turneelor de Grand Slam. A durat nu mai puţin de 37 de minute şi i-a revenit ucrainencei cu 20-18. Ana Bogdan a ratat 5 mingi de meci! Scorul final a fost de 6-4, 3-6, 6-7 (18-20).

Aflată pe locul 57 WTA, Ana Bogdan a ratat victoria carierei şi s-a oprit din nou în turul 3 la WImbledon. La finalul meciului, Tsurenko i-a transmis un mesaj cu adevărat emoţionant şi i-a mulţumit pentru meciul epic!

Mulțumesc pentru această luptă și pentru acele emoții. A fost special”, a scris Lesia Tsurenko pe Instagram.

Ana Bogdan: „Putem spune că astăzi m-am învins pe mine”

În primul rând, pentru mine, a fost o luptă cu acele stări și apoi a fost lupta de pe teren. La un moment dat am trecut de orice limită, consider că mi-am întrecut multe limite astăzi și e dureros că am pierdut, dar faptul că am rezistat acolo pe teren, că mi-am zis că trebuie să lupt și să fiu acolo pentru că făceam ceea ce îmi place, cred că asta spune totul.

Poate fi oboseală fizică, și oboseală mentală pentru că nivelul la care trebuie să fii aici, energetic și mental, e unul foarte înalt, dar cred că a fost și căldura de astăzi, cred că au fost adunate de fapt. Cum să zic, e un moment pe care n-o să-l uit vreodată…

E destul de dureros acum, dar poate că peste câteva zile o să-l privesc cu alți ochi și cred că îmi va da putere pe viitor și îmi arată că totuși am fost puternică și mi-am depășit multe limite. Cred că uneori erau momente în care simțeam clar că nu mai pot, că poate ar fi mai bine să mă opresc pentru că îmi era foarte, foarte rău și mă tot uitam la antrenor și îi spuneam lucrurile astea și încerca să mă liniștească pentru a putea continua.

Reclamă

Deci, nu știu, astăzi mi-am depășit multe limite. Da, putem spune că astăzi m-am învins pe mine”, a declarat Ana Bogdan pentru eurosport.ro.

A fost spulberat astfel recordul de la Wimbledon, stabilit în anul 1980 la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida.

 

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și