Închide meniul

Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan: „Mulţumesc!”. Românca, cu ochii în lacrimi!

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 iulie 2023, 9:38

Reclamă
Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan: „Mulţumesc!. Românca, cu ochii în lacrimi!

Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan

Ana Bogdan, eliminată de la Wimbledon de Lesia Tsurenko după cel mai lung tie-break din istorie / Colaj Profimediaimages

Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan după ce a învins-o pe româncă şi s-a calificat în optimile turneului cu premii în valoare totală de 44.700.000 de lire sterline. Ucraineanca de 34 de ani, de pe locul 60 WTA, a obţinut victoria într-un mod uluitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigătoarea dintre Ana Bogdan şi Lesia Tsurenko s-a decis după cel mai lung tie-break din istoria turneelor de Grand Slam. A durat nu mai puţin de 37 de minute şi i-a revenit ucrainencei cu 20-18. Ana Bogdan a ratat 5 mingi de meci! Scorul final a fost de 6-4, 3-6, 6-7 (18-20).

Wimbledon 2023 | Lesia Tsurenko a consolat-o pe Ana Bogdan

Aflată pe locul 57 WTA, Ana Bogdan a ratat victoria carierei şi s-a oprit din nou în turul 3 la WImbledon. La finalul meciului, Tsurenko i-a transmis un mesaj cu adevărat emoţionant şi i-a mulţumit pentru meciul epic!

Mulțumesc pentru această luptă și pentru acele emoții. A fost special!„, a scris Lesia Tsurenko pe Instagram.

Reclamă

Ana Bogdan a oferit un interviu cu ochii în lacrimi, după eliminarea de la Wimbledon 2023. A explicat prin ce a trecut pe durata thriller-ului cu Tsurenko.

Stările mele au început de când conduceam în primul set cu 4-1, simțeam că ceva e în neregulă cu mine pentru că nu prea puteam focusa mingea, simțeam că parcă nu mă pot coordona și a început să-mi fie din ce în ce mai rău, dar cumva m-am luptat și am reușit să câștig primul set. Dar nu-mi era bine.

Începusem să amețesc, începusem să simt presiune mare în urechi, ca și cum aveam urechile înfundate, începusem să văd punctulețe albe, am zis că e mai bine să chem doctorul pentru că era clar că ceva nu era în regulă cu mine.
Apoi a început să-mi fie rău. Simțeam că îmi vine să vomit și am cerut o pastilă de la doctor pentru acest lucru. Nu pot să spun că a fost o diferență uriașă după ce am luat acea pastilă, stările mele erau aceleași și încercam din răsputeri să mă liniștesc, să reușesc să trec de acele stări, să mă lupt cu ele și să reușesc să le înving.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Bogdan: „Putem spune că astăzi m-am învins pe mine”

În primul rând, pentru mine, a fost o luptă cu acele stări și apoi a fost lupta de pe teren. La un moment dat am trecut de orice limită, consider că mi-am întrecut multe limite astăzi și e dureros că am pierdut, dar faptul că am rezistat acolo pe teren, că mi-am zis că trebuie să lupt și să fiu acolo pentru că făceam ceea ce îmi place, cred că asta spune totul.

Poate fi oboseală fizică, și oboseală mentală pentru că nivelul la care trebuie să fii aici, energetic și mental, e unul foarte înalt, dar cred că a fost și căldura de astăzi, cred că au fost adunate de fapt. Cum să zic, e un moment pe care n-o să-l uit vreodată…

E destul de dureros acum, dar poate că peste câteva zile o să-l privesc cu alți ochi și cred că îmi va da putere pe viitor și îmi arată că totuși am fost puternică și mi-am depășit multe limite. Cred că uneori erau momente în care simțeam clar că nu mai pot, că poate ar fi mai bine să mă opresc pentru că îmi era foarte, foarte rău și mă tot uitam la antrenor și îi spuneam lucrurile astea și încerca să mă liniștească pentru a putea continua.

Deci, nu știu, astăzi mi-am depășit multe limite. Da, putem spune că astăzi m-am învins pe mine„, a declarat Ana Bogdan pentru eurosport.ro.

A fost spulberat astfel recordul de la Wimbledon, stabilit în anul 1980 la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și