Închide meniul

A apărut noul clasament WTA. Ce loc ocupă Simona Halep după ce a fost suspendată pentru dopaj

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 octombrie 2022, 11:56

A apărut noul clasament WTA. Ce loc ocupă Simona Halep după ce a fost suspendată pentru dopaj

Reacția oficială din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep

Simona Halep este suspendată pentru dopaj / Profimediaimages

S-a aflat ce loc ocupă Simona Halep în noul clasament WTA. Campioana noastră a fost suspendată provizoriu pentru dopaj şi îşi pregăteşte apărarea pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se menţine pe locul 10 în clasamentul WTA, conform ierarhiei pe care a anunţat-o, luni, forul mondial. „Simo” are 2661 de puncte.

Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Irina Begu a coborât de pe 33 pe 34, cu 1347 puncte, iar Sorana Cîrstea se menţine pe 38, cu 1236 puncte. Ana Bogdan se menţine pe 48, cu 1062 puncte, anunţă news.ro.

Ultima româncă din TOP 100 WTA este Gabriela Ruse, pe locul 98, în coborâre două poziţii, cu 615 puncte.

La dublu, cel mai bine este clasată, dintre românce, Monica Niculescu. Ea a urcat un loc şi se află pe poziţia 47, cu 1455 de puncte. Lider este Katerina Siniakova, din Cehia, care are 5811 puncte.

Reclamă

Pe primele cinci poziţii în clasamentului mondial la simplu sunt următoarele: 1. Iga Swiatek – 10335 de puncte, Ons Jabeur – 4.555, 3. Jessica Pegula – 4316, 4. Coco Gauff – 3271 şi 5. Maria Sakkari – 3121.

Prima reacţie a liderului WTA după suspendarea Simonei Halep

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial, şi-a exprimat dezamăgirea după ce a aflat despre controlul doping pozitiv al Simonei Halep.

Jucătoarea de 21 de ani este chiar câştigătoarea din acest an a turneului de Grand Slam din Statele Unite. Swiatek aşteaptă decizia finală în cazul Simonei.

Reclamă 4 / 0/3

A fost confuz pentru mine pentru că nu mă aşteptam la această veste. Simona, din perspectiva mea, pare o persoană căreia i-a păsat întotdeauna să fie corectă şi a fost un mare exemplu pentru mine. Este dezamăgitor, trebuie să se simtă foarte rău.

Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru pentru mine este să am grijă de mine, să fiu mereu în siguranţă, să îmi fac mediul mai sigur şi să fiu atentă”, a adăugat Swiatek.

Simona Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie

Simona Halep se apară pe toate căile în scandalul de dopaj. Fostul lider WTA încă n-a ajuns la TAS, chiar dacă au apărut zvonuri că şi-ar fi depus deja dosarul! Cazul ei se va judeca prima oară la un tribunal din Marea Britanie. „Simo” e aproape să piardă şi 2 milioane de euro dintr-un foc.

Tocmai au expirat cele 21 de zile, iar Halep încă n-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. A ales ca primă cale de atac un tribunal din Marea Britanie.

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat care este calea de atac pe care o mai are Halep. A dezvăluit care este procedura pe care trebuie să o urmeze fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon.

Există o autoritate de testare ITA (n.r. International Testing Agency) şi această autoritate efectuează testarea antidoping la solicitarea Federaţiilor, pe plan internaţional. Cei de la Federaţia Internaţională de Tenis colaboreaza cu o asociaţie care se numeste Sport Resolutions care e localizată în Marea Britanie. Primul pas ar putea să fie la Sport Resolutions şi abia după aceea să fie la TAS„, a declarat Cristian Jura în exclusivitate pentru Antena Sport.

TAS este tribunalul suprem din sport, iar Halep va ajunge şi aici, indiferent de cum se va finaliza primul proces.

Reclamă

Să devină întâi decizia asta provizorie… să devina definitiva şi abia după aceea să meargă la TAS!„, a mai spus Jura.

Recomandări
  • Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj
  • Pe ce loc se află românca în clasamentul WTA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile Vezi toate știrile
Citește și