Închide meniul

Iga Swiatek a rupt tăcerea în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Mereu am crezut că joacă corect”. Reacţia liderului WTA

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 octombrie 2022, 9:04

Iga Swiatek a rupt tăcerea în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Mereu am crezut că joacă corect. Reacţia liderului WTA

Iga Swiatek a rupt tăcerea în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Iga Swiatek este liderul WTA / Profimediaimages

  • Iga Swiatek a vorbit despre cazul Simonei Halep
  • Ce a declarat liderul WTA

Iga Swiatek a vorbit în premieră despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ocupanta primului loc în clasamentul WTA a recunoscut că a fost uluită de vestea că românca a fost depistată cu Roxadustat la US Open 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea de 21 de ani este chiar câştigătoarea din acest an a turneului de Grand Slam din Statele Unite. Swiatek aşteaptă decizia finală în cazul Simonei.

Iga Swiatek a rupt tăcerea în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Sportiva din Polonia e hotărâtă să ia măsuri suplimentare după ce a aflat ce a păţit Halep. „Cel mai important e să am grijă de mine„, a spus Swiatek.

Reclamă

Am fost surprinsă, nu m-am așteptat la aceste vești. Mereu am crezut că Simona joacă corect. Sper că totul se va clarifica rapid. Trebuie să fie dezamăgitor. Cel mai important lucru este să am grijă de mine acum„, a declarat Iga Swiatek la o conferinţă de presă.

Reclamă

Simona Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie

Simona Halep se apară pe toate căile în scandalul de dopaj. Fostul lider WTA încă n-a ajuns la TAS, chiar dacă au apărut zvonuri că şi-ar fi depus deja dosarul! Cazul ei se va judeca prima oară la un tribunal din Marea Britanie. „Simo” e aproape să piardă şi 2 milioane de euro dintr-un foc.

Tocmai au expirat cele 21 de zile, iar Halep încă n-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. A ales ca primă cale de atac un tribunal din Marea Britanie.

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat care este calea de atac pe care o mai are Halep. A dezvăluit care este procedura pe care trebuie să o urmeze fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon.

Reclamă 4 / 0/3

Există o autoritate de testare ITA (n.r. International Testing Agency) şi această autoritate efectuează testarea antidoping la solicitarea Federaţiilor, pe plan internaţional. Cei de la Federaţia Internaţională de Tenis colaboreaza cu o asociaţie care se numeste Sport Resolutions care e localizată în Marea Britanie. Primul pas ar putea să fie la Sport Resolutions şi abia după aceea să fie la TAS„, a declarat Cristian Jura în exclusivitate pentru Antena Sport.

TAS este tribunalul suprem din sport, iar Halep va ajunge şi aici, indiferent de cum se va finaliza primul proces.

Să devină întâi decizia asta provizorie… să devina definitiva şi abia după aceea să meargă la TAS!„, a mai spus Jura.

Adrian Mutu cere răbdare după suspendarea Simonei Halep

Adrian Mutu cere răbdare în cazul Simonei Halep. „Briliantul” a transmis că o susține pe „Simo” în scandalul de dopaj.

Antrenorul Rapidului a făcut apel la calm și cere o decizie finală în cazul de dopaj al campioanei de la Roland Garros și Wimbledon.

Eu cred că, ceea ce pot să spun, deocamdată nu știm nimic, mie îmi pare în primul rând rău pentru Simona, prin ceea ce trece. Sigur joacă cel mai greu meci al vieții ei. Sunt alături de ea ca fost sportiv și pentru că e româncă, în primul rând. Dar eu cred că ar trebui să lăsăm organele de abilitate să-și facă datoria. Rămânem alături de Simona, sperăm că vor fi lucrurile mai bune pe viitor„, a spus Adrian Mutu.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double