Închide meniul

Ana Bogdan – Irina Begu, finala turneului WTA de la Iaşi

Alex Masgras Publicat: 22 iulie 2023, 20:46

Reclamă
Ana Bogdan – Irina Begu, finala turneului WTA de la Iaşi

Ana Bogdan - Irina Begu, finala turneului WTA de la Iaşi

Irina Begu, în timpul turneului WTA de la Iaşi / Hepta

Ana Bogdan – Irina Begu este finala turneului WTA de la Iaşi. Săptămâna aceasta, la Iaşi s-a desfăşurat turneul din categoria WTA 125, iar finala va fi una 100% românească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultimul act al turneului cu premii totale de 100.000 de euro se vor întâlni Ana Bogdan şi Irina Begu.

Ana Bogdan – Irina Begu, finala turneului WTA de la Iaşi

Ana Bogdan a revenit cu brio după eliminarea dramatică de la Wimbledon, acolo unde a fost eliminată de Lesia Tsurenko, după o partidă maraton.

Jucătoarea din Sinaia a evoluat sâmbătă în prima semifinală a turneului de la Iaşi, acolo unde a învins-o pe Raluka Şerban, jucătoare de origine română care reprezintă Cipru. Ana Bogdan s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-3 şi şi-a asigurat un cec de 6969 de euro şi 95 de puncte în clasamentul WTA.

De partea cealaltă, Irina Begu a trecut în penultimul act de Tamara Zidansek, scor 5-7, 6-4, 6-3, după un meci care a durat 2 ore şi 56 de minute.

Reclamă

Ana Bogdan şi Irina Begu s-au întâlnit până acum o singură dată, anul trecut, în sferturile turneului de la Parma. Atunci, Ana Bogdan a câştigat partida cu 6-2, 7-6(6).

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului. Sportiva a fost aproape de a se califica în optimile de la Wimbledon, după cel mai lung super tie-break din istorie.

Ana Bogdan a fost învinsă în turul al 3-lea la Wimbledon, de Lesia Tsurenko, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (20-18). Meciul a durat trei ore și 40 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break din istoria tenisului. La partida din turul al 3-lea de la Wimbledon, Ana a revenit de la 5-1 în ultimul set și a egalat situația.

Finalul a fost unul interzis cardiacilor, iar super tie-break-ul încheiat 20-18 în favoarea Lesiei a intrat în istoria „sportului alb”. Vechiul record era de 19-17, stabilit în anul 2015, la Roland Garros, la meciul dintre Konta și Alertova, din turul 1.

Recordul de la Wimbledon a fost stabilit în anul 1980, la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida. Ca și o comparație, super tie-break-ul de la meciul Anei Bogdan a durat 37 de minute.

Irina Begu se află pe locul 31 WTA, în timp ce Ana Bogdan se află pe locul 49 WTA.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! Vezi toate știrile
Citește și