Închide meniul

Câţi bani trebuie să returneze Simona Halep după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Suma este considerabilă!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2023, 16:20

Câţi bani trebuie să returneze Simona Halep după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Suma este considerabilă!

Reacţia spaniolilor, după ce Simona Halep a aflat când va fi audiată la TAS

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

S-a aflat câţi bani trebuie să returneze Simona Halep, după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Depistată pozitiv cu Roxadustat, românca a primit o nouă veste teribilă. Este nevoită să achite o sumă considerabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep riscă să îşi încheie prematur cariera, în urma deciziei anunţate de ITIA. Fostul lider WTA, care a câştigat 24 de titluri, urmează să împlinească 32 de ani pe 27 septembrie. 40.200.000 de dolari a obţinut din tenis, până să suspendată.

Câţi bani trebuie să returneze Simona Halep după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj

Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor„, se anunţă în motivarea suspendării Simonei Halep.

Astfel, potrivit eurosport.ro, Simona Halep este nevoită să returneze 80.000 de dolari. Este vorba de suma câştigată la US Open 2022, pentru prezenţa pe tabloul principal de simplu. Ucraineanca Daria Snigur o elimina atunci din manşa inaugurală, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Simona Halep putea primi o lovitură mult mai drastică. ITIA a cerut ca românca să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022. Tribunalul a respins cererea agenţiei şi a dictat o suspendare de 4 ani pentru Halep. Dacă Tribunalul ar fi acceptat tot ce a cerut acuzarea, Simona Halep ar fi pierdut trofeul de la Toronto şi o sumă de bani uriaşă: 1.914.002 de dolari.

Reclamă

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor

Simona Halep nu renunţă la luptă. Fostul lider mondial anunță că se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-și dovedi nevinovăția.

În fața casei pe care o deține în Constanța, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a ținut să îi anunțe pe fani că va veni momentul în care va demonstra că nu s-a dopat.

Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Reclamă 4 / 0/3

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul.

O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, în fața jurnaliștilor aflați în fața casei ei.

Ciprian Marica, mesaj de susținere pentru Simona Halep

Fostul jucător al echipei naționale de fotbal, Ciprian Marica, este de părere că Simona Halep trebuie susținută și la greu. Acesta este de părere că fiecare fan al sportului are datoria de a o susține pe jucătoarea din Constanța, având în vedere bucuriile pe care aceasta le-a adus tuturor românilor.

Halep era singura pată de culoare într-o țară gri. Ne-a fost luată și aceasta. Este o decizie care nu face altceva decât să creeze suspiciuni, pe fondul unor presupuneri. Este o decizie foarte aspră, unitatea de măsură cu care a fost tratată Simona este nedreaptă, comparând cu celelalte cazuri care au fost mult mai blânde.

Simona trebuie să își dovedească nevinovăția, mi se pare normal să o susținem, atât ca sportivi cât și ca români. Trebuie să fim alături de ea și la greu, ne-a produs atâta fericire încât suntem obligați să fim alături de ea”, a spus Ciprian Marica, într-un interviu pentru AS.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” Vezi toate știrile
Citește și