Închide meniul

Iga Swiatek – Aryna Sabalenka 6-3, 6-4 în finala turneului de la Stuttgart. Al 13-lea trofeu WTA din carieră pentru liderul mondial

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 aprilie 2023, 17:02

Iga Swiatek – Aryna Sabalenka 6-3, 6-4 în finala turneului de la Stuttgart. Al 13-lea trofeu WTA din carieră pentru liderul mondial

Iga Swiatek a câştigat turneul de la Stuttgart

Profimedia

Iga Swiatek – Aryna Sabalenka 6-3, 6-4 în finala turneului de la Stuttgart. Acesta a fost al 13-lea trofeu WTA pe care liderul mondial l-a câştigat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poloneza Iga Swiatek a învins-o, duminică, pe belarusa Aryna Sabalenka şi şi-a păstrat titlul la turneul de la Stuttgart. Este al 13-lea trofeu WTA pentru liderul mondial.

Iga Swiatek – Aryna Sabalenka 6-3, 6-4 în finala turneului de la Stuttgart

Numărul 1 mondial s-a impus în faţa ocupantei locului secund, scor 6-3, 6-4, după o oră şi 50 de minute. Swiatek a obţinut al 13-lea titlu al carierei, reuşind să câştige al 20-lea meci disputat în acest an.

Swiatek şi-a apărat un titlu pentru a treia oară în carieră, după ce a făcut-o anterior la Roma 2022 şi la Doha anul acesta. Ea conduce acum cu 5-2 în întâlnirile directe cu Sabalenka.

Iga Swiatek a vorbit despre presiunea pusă de celebritate: „Îmi este greu să vorbesc cu o persoană!”

Iga Swiatek a vorbit despre presiunea pusă de celebritate! Ajunsă numărul unu mondial la 21 de ani, jucătoarea de tenis din Polonia susține că resimte efectele negative ale vieții publice. Iga Swiatek a dezvăluit că, din cauza celebrității, îi este greu să le arate persoanelor din jur cum este ea în realitate.

Reclamă

„Tenisul m-a forțat într-un fel să mă obișnuiesc cu faima și să-mi schimb puțin personalitatea. Totul a fost din cauza acelui impuls suplimentar pe care mi l-a dat tenisul. Știam că, dacă vreau să fiu un sportiv de elită, trebuie să învăț să lucrez cu mass-media și să vorbesc și să am idei în cap despre ceea ce vreau să transmit.

Când am început să vorbesc în fața camerelor și toate astea, mi-am dat seama că, dacă sunt capabilă să fac asta, pot să fac același lucru și cu alți oameni. Pe de o parte, asta m-a ajutat, dar pe de altă parte, dacă devii celebru este și mai greu să ai încredere în oameni.

În acest moment, se pare că încă încerc să-mi dau seama cum să înțeleg în această lume. În Polonia oamenii sunt foarte drăguți cu mine, dar acum îmi este greu să vorbesc cu o persoană și să o fac să știe cine sunt cu adevărat. Uneori mă tratează puțin diferit și se vede”, a declarat Iga Swiatek, pentru eurosport.com.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek regretă că sportivii ruşi şi bieloruşi nu au fost interzişi

Intervievată recent de BBC, Iga Swiatek a declarat că tenisul a ratat o ocazie de a transmite un mesaj puternic Moscovei, prin faptul că nu a impus o suspendare generală a jucătorilor din Rusia şi aliatul său din Belarus, după invazia Ucrainei.

„După al Doilea Război Mondial, jucătorii germani nu au avut voie să evolueze în competiţii, la fel ca japonezii şi italienii. Am impresia că astfel de lucruri ar arăta guvernului rus că s-ar putea să nu merite să intre în război cu Ucraina.

Suntem doar sportivi, o mică parte din lume, dar sportul este destul de important şi sportul a fost întotdeauna folosit în scopuri propagandistice. Tenisul, de la început, putea face ceva mai bine pentru a arăta tuturor că jucătorii de tenis sunt împotriva războiului.

Dar nu prea a mers pe acel drum, iar, acum, ar fi destul de nedrept pentru jucătorii ruşi şi belarusi să fie suspendaţi, pentru că această decizie trebuia luată acum un an

Nu este vina jucătorilor ruşi şi belaruşi că au un astfel paşaport. Situaţia lor este destul de complicată şi le este greu să vorbească despre asta cu voce tare.

Cu toţii avem un fel de impact, care ar putea ajuta la oprirea agresiunii ruse. În ceea ce priveşte deciziile, noi trebuie să mergem pe calea parcursă de alte federaţii”, a spus jucătoarea poloneză.

Reclamă
Recomandări
  • Iga Swiatek – Aryna Sabalenka 6-3, 6-4 în finala turneului de la Stuttgart
  • Acesta a fost al 13-lea trofeu WTA pe care liderul mondial l-a câştigat.

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 LIVE TEXTSepsi – Universitatea Craiova 0-1. Maldonado a marcat după o fază controversată. Costel Gâlcă, la debutul pe banca oltenilor! 18:33 Exclus din lotul Rapidului, Alexandru Albu a semnat cu o rivală din Liga 1! Transfer total surprinzător 18:13 FotoImagini horror cu Dan Nistor! A fost umplut de sânge de un adversar care l-a lovit cu piciorul în faţă 18:07 „Nu am glumit!” Ion Ţiriac i-a făcut o propunere fabuloasă pentru Mircea Lucescu: „Îi fac şi stadion, avem fonduri!” 17:58 Ioan Andone a dat verdictul după FCSB – Rapid 2-2. Pariul surpriză pe care l-a făcut 17:46 Marton Fucsovics l-a învins pe Mariano Navone şi a câştigat Ţiriac Open 2024 17:15 LIVE VIDEOFamalicao – Portimonense se joacă ACUM în AntenaPLAY. Sporting – Guimaraes (22:30) e meciul zilei în Liga Portugal 17:13 CSM Bucureşti a câştigat Cupa României! Victorie categorică în finala cu Dunărea Brăila 17:10 VIDEOBlackburn – Sheffield Wednesday 1-3, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru portarul gazdelor. QPR – Preston 1-0 16:54 Elena Rybakina a câştigat turneul de la Stuttgart după o finală cu Marta Kostiuk. Al treilea trofeu din 2024 Vezi toate știrile
Citește și