Închide meniul

Ilie Năstase i-a pus la zid pe avocaţii Simonei Halep. Reacţie surprinzătoare, în aşteptarea verdictului în cazul de dopaj

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 iulie 2023, 18:20

Reclamă
Ilie Năstase i-a pus la zid pe avocaţii Simonei Halep. Reacţie surprinzătoare, în aşteptarea verdictului în cazul de dopaj

Ilie Năstase i-a pus la zid pe avocaţii Simonei Halep

Simona Halep şi Ilie Năstase / Hepta

Ilie Năstase nu mai are răbdare şi i-a pus la zid pe avocaţii Simonei Halep. Fostul lider ATP îşi doreşte să se dea cât mai repede verdictul în cazul de dopaj în care este implicată „Simo”. Românca în vârstă de 31 de ani nu a mai jucat niciun meci din luna octombrie şi a ajuns pe locul 54 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep a fost depistată cu Roxadustat la testele efectuate după US Open 2022. De atunci încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. După o lungă aşteptare, fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a fost audiată la Tribunalul Sports Resolutions de la Londra.

Ilie Năstase i-a pus la zid pe avocaţii Simonei Halep

Verdictul ar urma să fie anunţat săptămâna viitoare şi sunt emoţii uriaşe. Jurnaliştii de la Marca au dezvăluit că Simona Halep ar urma să fie suspendată doi ani. Ilie Năstase continuă să spere că constănţeanca va avea câştig de cauză şi va putea reveni rapid al fileu. Nu îşi explică de ce avocaţii Simonei nu s-au dus mai rapid la Tribunalul din Anglia şi i-a arătat cu degetul.

Asta nu știu, și eu am fost acuzat de rasism când a fost cu Serena Williams, dar noi, eu și cu domnul Țiriac, ne-am dus peste ei și am rezolvat problema. Cred că avocații au întârziat foarte mult, trebuia să se ducă la acel tribunal independent. Au lungit-o, nu știu cât îi dă (n.r. despre eventuala perioadă de suspendare). De când e (n.r. suspendată)? Din septembrie. În lunile astea câte turnee a pierdut și câți bani a pierdut? Pe cine dă ea în judecată acum? Pe tribunal, pe mama tribunalului? Că nu știu. Zic și eu. Avem răbdare să vedem decizia finală, că noi ne grăbim„, a declarat Ilie Năstase la prosport.ro.

Halep a mai fost acuzată şi de o altă încălcare a regulanentului antidoping, după ce au apărut nereguli în paşaportul ei biologic.

Reclamă

Eu nu știu, nu mă pricep, pe timpul nostru nu existau astea (n.r. despre chestiunile ce țin de acel pașaport biologic). Drogul de pe timpul nostru era un lichid roșu, vin roșu. Dintr-un pahar te îmbătai. Astea sunt destul de recente față de când jucam noi”, a mai spus Năstase.

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj

Simona Halep s-a declarat nevinovată, la procesul de dopaj. Aceasta a fost audiată la tribunalul Sport Resolutions, din Londra, în fața a trei arbitri desemnați desemnați de tribunalul independent.

Avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au încercat să-i demonstreze nevinovăția româncei prin faptul că aceasta nu a consumat în mod intenționat substanțe interzise: „Dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, se arată în justificarea avocaților româncei, conform sursei citate anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Reprezentanții Simonei Halep au menționat faptul că substanța Roxadustat a fost găsită în corpul româncei, după ce aceasta ar fi consumat Evrenzo, un medicament infectat de substanța interzisă.

De asemenea, avocații româncei au mai precizat faptul că aceasta nu avea de unde să știe că suplimentul era contaminat de Roxadustat, și astfel au cerut ca suspendarea acesteia să fie redusă 100%, ca urmare a faptului că nu putea suspecta faptul că produsul consumat conținea substanțe interzise.

A făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita ingerarea oricărei substanțe interzise” și „Produsul contaminat este definit ca un produs care conține o substanță interzisă (în cazul Simonei, Roxadustat, substanță activă din medicamentul Evrenzo) care nu era stipulată pe etichetă sau în informațiile disponibile în prospect sau în urma căutărilor rezonabil repetate online/pe Internet” sunt alte două argumente susținute de avocații Simonei Halep, la procesul acesteia de la Londra.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și