Închide meniul

Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Alex Masgras Publicat: 9 mai 2024, 21:37

Reclamă
Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Jaqueline Cristian, în timpul unui meci / Profimedia

Jaqueline Cristian a reuşit o revenire de excepţie la Roma! Într-un meci care a fost întrerupt de ploaie, numărul 68 WTA s-a impus în duelul cu Elina Avanesyan, după aproape trei ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristian a învins-o pe Avanesyan cu 5-7, 6-2, 6-2, după 2 ore şi 51 de minute de joc.

Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Ajunsă pe tabloul principal din postura de Lucky Loser, Jaqueline Cristian a profitat din plin de şansa pe care a avut-o, după retragerea Barborei Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros 2021. Astfel, ea a ajuns direct în turul secund de la Roma.

Cristian a reuşit primul break al partidei şi a avut şansa de a servi pentru set la 5-3, dar Avanesyan a realizat două break-uri la rând şi şi-a trecut primul set cu 7-5. În setul secund, Jaqueline Cristian a fost mult mai sigură pe propriul serviciu şi s-a impus cu 6-2. Tot cu 6-2 a câştigat şi decisivul, dar după alt scenariu. Din cele opt game-uri, doar două au fost câştigate de jucătoarea aflată la serviciu, aceea fiind Cristian.

Jaqueline Cristian a câştigat prima confruntare directă cu Avanesyan şi se pregăteşte pentru un duel cu Coco Gauff, campioana de la US Open 2023 şi numărul 3 WTA. Americanca a trecut în turul secund de poloneza Magdalena Frech, locul 55 WTA, scor 6-3, 6-3. Acesta va fi primul duel direct între Cristian şi Gauff.

Reclamă

Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Roma

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma. Turneul e dotat cu premii totale de 4.791.105 euro. Begu a învins-o pe spaniola de origine slovacă Rebeka Masarova cu 5-7, 6-3, 6-4.

Meciul fusese întrerupt, miercuri seara, din cauza ploii, înaintea setului decisiv. Masarova (24 ani, 104 WTA) a câştigat primul set cu 7-5, după ce Begu a avut 5-2. Românca ratase şi patru mingi de set. Begu (33 ani, 161 WTA) a revenit şi s-a impus cu 6-3 în actul secund.

În decisiv, Masarova a început mai bine şi a condus cu 3-1, dar Begu a reuşit să revină şi a egalat, 3-3. La 4-4 a izbutit un break capital. Românca a încheiat conturile pe serviciul său, cu 6-4, după două ore şi 50 de minute de joc efectiv.

Reclamă 4 / 0/3

Masarova, venită din calificări, a comis 9 duble greşeli, în timp ce Begu a încheiat cu 4 aşi şi 5 duble greşeli, relatează agerpres.ro. Românca a salvat 13 din cele 16 mingi de break ale adversarei.

Begu şi-a asigurat un cec de 16.965 de euro şi 35 de puncte WTA. În turul secund o va înfrunta pe kazaha Elena Rybakina, numărul patru mondial. Irina a câştigat singura sa confruntare de până acum cu Rybakina (24 ani), în 2017, în primul tur la Moscova, cu 6-1, 3-6, 6-3.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 12:48 EXCLUSIVAryna Sabalenka, primul nume uriaş din circuit care vorbeşte despre situaţia Simonei Halep! Mesaj special pentru Simona 12:17 NEWS ALERTOvidiu Popescu a plecat de la FCSB! Anunţul oficial al campioanei 12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” Vezi toate știrile
Citește și