Închide meniul

La ce turnee va participa Simona Halep, înainte de US Open. Românca a revenit la antrenamente

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 iulie 2022, 11:51

La ce turnee va participa Simona Halep, înainte de US Open. Românca a revenit la antrenamente

Simona Halep

Simona Halep, la US Open 2021/ Profimedia

Simona Halep şi-a anunţat programul înainte de ultimul Grand Slam al anului, US Open. Românca va participa la trei turnee, primul fiind Citi Open, ce va lua startul pe 1 august.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a revenit la antrenamente, după eliminarea de la Wimbledon. Fostul lider WTA a fost învinsă în semifinale, de Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6. Ulterior, jucătoarea din Kazahstan a triumfat şi în finală.

La ce turnee va participa Simona Halep, înainte de US Open

Simona Halep a luat o scurtă pauză, după încheierea parcursului de la Wimbledon. Românca a revenit la antrenamente, postând o fotografie de pe terenul de tenis, pe contul oficial de Instagram.

Astfel, Simona Halep a început pregătirile pentru sezonul de hard american. „Simo” va participa la Citi Open, primul turneu premergător US Open. Competiţia se va desfăşura în perioada 1-7 august. Românca a mai evoluat la turneul din Washington în 2017, din postura de principală favorită. Atunci, Halep se oprea în sferturi, când era nevoită să se retragă, din partida cu Elena Makarova. Turneul Citi Open face parte din categoria WTA 250.

După Citi Open, Simona Halep va participa la turneele din Toronto şi Cincinnati, care se vor disputa în perioada 8-14 august, respectiv 15-21 august. US Open 2022 va debuta pe 29 august, şi se va încheia pe 11 septembrie.

Reclamă

La turneul de la Toronto, Simona Halep a avut rezultate notabile. Aceasta a triumfat de două ori, în 2016 şi 2018, după finale cu Madison Keys, respectiv Sloane Stephens.

La Cincinnati, Halep nu a reuşit să se impună niciodată. Românca a pierdut trei finale, în 2015, 2017 şi 2018, cu Serena Williams, Garbine Muguruza, respectiv Kiki Bertens.

Simona Halep, a treia favorită a bookmakerilor la US Open 2022

Simona Halep este a treia favorită a bookmakerilor la câştigarea trofeului de la US Open 2022. Forma bună de la Wimbledon i-a convins pe specialişti, care însă tot pe Iga Swiatek o consideră cu prima şansă, la fel ca la All England Club.

Reclamă 4 / 0/3

Halep are cotă 12 la adjudecarea trofeului de la Flushing Meadows, la fel ca Aryna Sabalenka. Iga Swiatek e prima la acest capitol, cu o cotă de 3.75. Naomi Osaka are o cotă de 6.50, chiar dacă nu are deloc un sezon reuşit.

Cori Gauff (15), Ons Jabeur (15), Bianca Andreescu (18), Elana Rybakina (18), Garbine Muguruza (20) şi Karolina Pliskova (20) se află şi ele printre jucătoarele cotate cu şanse la US Open 20222.

Simona Halep nu s-a impus niciodată pe hardul de la US Open. Ea a avut o şansă mare, în 2014, atunci când a fost eliminată în semifinale de Flavia Pennetta, ratând o finală cu Roberta Vinci, în care ar fi fost favorită certă.

Pe ce loc a urcat Simona Halep după ce a ajuns în semifinale la Wimbledon 2022

Chiar dacă organizatorii WTA nu au acordat puncte pentru ediția din acest an de la Wimbledon, clasamentul tot a suferit mai multe modificări.

Simona Halep a urcat două poziții în clasamentul mondial, până pe locul 16, în urma parcursului de la Wimbledon. Deși nu au fost acordate puncte, mai multe jucătoare au urcat sau au coborât în ierarhie deoarece unele dintre ele nu au reușit să-și apere punctele obținute în ediția precedentă de la Londra.

Ascensiunea Simonei în clasament nu se aplică însă tuturor jucătoarelor. Spre exemplu, campioana din acest an de la Wimbledon, Elena Rybakina, a rămas pe locul 23.

În același timp, există și cazuri în care sportivele au coborât, deși au avut un parcurs promițător la All England. Aici se încadrează și Ons Jabeur, care a fost învinsă în finala de la Londra. Sportiva din Tunisia a coborât 3 poziții, până pe locul 5.

Reclamă

După Wimbledon 2022, Annett Kontaveit și Maria Sakkari au urcat pe locul 2, respectiv 3, în timp ce Iga Swiatek și-a păstrat poziția de lier.

Recomandări
  • Programul Simonei Halep, înainte de US Open
  • Românca a revenit la antrenamente

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și