Închide meniul

Programul meciurilor din duelul Serbia – România, din Billie Jean King Cup! Gabriela Ruse deschide „balul”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 9 noiembrie 2023, 14:20

Programul meciurilor din duelul Serbia – România, din Billie Jean King Cup! Gabriela Ruse deschide „balul

Programul meciurilor din duelul Serbia - România, din Billie Jean King Cup

Jucătoarele României, alături de Horia Tecău/ Facebook FRT

S-a stabilit programul meciurilor din duelul de Billie Jean King Cup, dintre Serbia şi România. Gabriela Ruse va deschide „balul”, şi o va întâlni în primul meci de vineri pe Mia Ristic. Toate partidele se vor disputa în Serbia, la Kraljevo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Anca Todoni şi Monica Niculescu sunt jucătoarele alese de căpitanul nejucător al României, Horia Tecău, pentru duelul cu Serbia, din play-off-ul Billie Jean King Cup.

Programul meciurilor din duelul Serbia – România, din Billie Jean King Cup

În al doilea meci de simplu de vineri, Jaqueline Cristian (25 ani, 98 WTA) va primi replica Aleksandrei Krunic (30 ani, 689 WTA).

Scorul este egal în meciurile directe, după ce sârboaica a câştigat în 2021, în sferturile turneului ITF de la San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria), cu 7-6 (8/6), 6-3, iar românca şi-a luat revanşa în acelaşi an la Astana, în sferturi, cu 6-4, 6-3.

În primul meci de simplu de sâmbătă, Jaqueline Cristian o va înfrunta în premieră pe Mia Ristic, iar apoi va avea loc partida dintre Gabriela Ruse şi Krunic. Sârboaica s-a impus în singurul lor duel, în 2021, în calificări la Roland Garros, cu 7-5, 6-4.

Reclamă

Meciul de dublu va opune perechile Katarina Kozarov/Natalija Stevanovic – Irina Bara/Monica Niculescu.

Echipa câştigătoare va evolua în calificările pentru turneul final al competiţiei, iar învinsa în Grupa I.

În aprilie, România a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, ratând calificarea la turneul final.

Reclamă 4 / 0/3

Serbia a câştigat Grupa B a zonei Europa/Africa a Grupei valorice I, după 1-2 cu Suedia şi 3-0 cu Croaţia, 2-1 cu Bulgaria, 3-0 cu Danemarca şi 2-1 cu Norvegia.

Serbia conduce România cu 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. În 2014, la Bucureşti, România câştiga cu 4-1 şi promova în Grupa Mondială a Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup).

Horia Tecău, mesaj superb pentru Simona Halep

Horia Tecău a transmis un mesaj superb pentru Simona Halep. Fostul sportiv a declarat că românca ar putea reveni pe teren într-un an, dacă suspendarea îi va fi redusă la jumătate, după apelul făcut la TAS.

De asemenea, Tecău a subliniat că Halep nu va mai avea nimic de demonstrat, în momentul în care va reveni pe teren, deaoerece a inspirat generaţii de sportivi pe parcursul carierei sale.

Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an. Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca.

Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei. Să joace pentru ea și pentru starea ei, să îi fie bine”, a declarat Horia Tecău, pentru sport.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și