Închide meniul

Româncele şi-au aflat primele adversare de la Roma, după tragerea la sorţi! Cu cine vor juca Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 mai 2023, 9:36

Româncele şi-au aflat primele adversare de la Roma, după tragerea la sorţi! Cu cine vor juca Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Sorana Cîrstea şi Irina Begu şi-au aflat primele adversare de la Roma, după tragerea la sorţi

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci/ Profimedia

Sorana Cîrstea şi Irina Begu, precum şi celelalte românce, şi-au aflat primele adversare din turneul de la Roma, după tragerea la sorţi a tabloului principal. „Sori” are în faţă meciuri extrem de complicate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul de la Roma se va desfăşura în perioada 9-20 mai, iar pe tabloul principal sunt calificate trei românce. Competiţia din capitala Italiei reprezintă repetiţia finală înainte de startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Sorana Cîrstea şi Irina Begu şi-au aflat primele adversare de la Roma, după tragerea la sorţi

Sorana Cîrstea se află pe jumătatea de tabloul a liderului Iga Swiatek, şi se va duela în primul tur cu Katie Volynets, jucătoare clasată pe locul 102 WTA. Va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare, iar românca este favorită certă.

În turul secund, lucrurile se vor complica pentru Cîrstea. „Sori” s-ar putea duela cu Jelena Ostapenko, câştigătoarea Roland Garros 2017. Letona a câştigat categoric primele două dueluri cu românca, de până acum, ambele desfăşurate în 2017.

Dacă va reuşi să ajungă în turul al treilea, Cîrstea se va duela, cel mai probabil, cu o altă adversară bine cotată, anume Barbora Krejcikova, cea care a câştigat Roland Garros-ul în 2021. În optimi, românca s-ar putea duela cu Daria Kasatkina, în timp ce în sferturi ar putea da peste Ons Jabeur.

Reclamă

Irina Begu, cap de serie la Roma

Irina Begu a devenit prima rachetă a României, după sfertul de finală de la Madrid. Astfel, aceasta va avea un prim tur liber la Roma, iar în turul secund se va duela cu învingătoarea meciului Xiyu Wang – Lucrezia Stefanini.

În turul al treilea, Begu ar putea da peste o adversară „de foc”, anume Jessica Pegula, ocupanta locului 3 WTA. Ultima întâlnire directă dintre cele două a avut loc în acest an, la Charlestone, unde românca a fost învinsă în trei seturi.

În privinţa duelurilor directe, Begu este la egalitate cu Pegula, scorul la acest capitol fiind de 2-2, românca reuşind să o învingă în 2022 şi 2020.

Reclamă 4 / 0/3

În optimi, prima rachetă a României s-ar putea duela cu Karolina Pliskova, iar într-un eventual sfert de finală, Begu ar putea da peste Cori Gauff.

Ana Bogdan, cealaltă româncă prezentă la Roma, se va duela în primul tur cu o sportivă venită din calificări. Pe tabloul de calificări se află şi Gabriela Ruse.

Sorana Cîrstea a câştigat turneul de la Reus

Sorana Cîrstea, locul 44 WTA, a câştigat, duminică, finala turneului WTA 125 de la Reus (Spania), după ce a învins-o pe americanca Elizabeth Mandlik, numărul 147 mondial.

Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-1, 4-6, 7-6 (1). Meciul a durat două ore şi 15 minute.

Românca a dominat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-1, în 27 de minute. Cîrstea a fost condusă cu 4-0 în actul secund, s-a apropiat la 4-5, după ce a salvat două mingi de set, dar a cedat cu 4-6.

În decisiv, fiind fostei mare jucătoare Hanna Mandlikova (21 ani, 147 WTA) a condus cu 5-2, dar Cîrstea a reuşit egalarea, 5-5, salvând o minge de meci. Duelul a ajuns în tiebreak, unde Sorana s-a impus cu 7-1.

Câştigătoarea turneului va obţine 13.040 de euro şi 160 de puncte. Finalista învinsă va primi 7.390 de euro şi 95 de puncte WTA.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și