Închide meniul

Simona Halep ar putea participa la Roland Garros! Anunţul făcut de americani: „Există speranţă!”

Viviana Moraru Publicat: 20 aprilie 2023, 17:18

Reclamă
Simona Halep ar putea participa la Roland Garros! Anunţul făcut de americani: „Există speranţă!

Simona Halep ar putea participa la Roland Garros

Simona Halep/ Profimedia Images

Simona Halep ar putea participa la Roland Garros. Jurnaliştii americani au făcut anunţul şi au dezvăluit că românca are şanse să ia startul la al doilea turneu de Grand Slam al anului, în cazul în care procesul său de dopaj se va soluţiona la timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este suspendată pentru dopaj încă din luna octombrie, turneul US Open 2022 fiind ultimul la care a luat startul. Recent, Stere Halep a dezvăluit că procesul româncei ar avea loc la finalul acestei luni.

Simona Halep ar putea participa la Roland Garros

Jurnaliştii americani au analizat şansele pe care le are Simona Halep să participe la Roland Garros. Aceştia cred în posibilitatea ca românca să primească un wild-card din partea organizatorilor, în cazul în care se va soluţiona scandalul de dopaj în care este implicată.

De asemenea, presa de peste Ocean mai notează faptul că în această perioadă complicată, Simona Halep a fost susţinută de familie, cât şi de preşedintele WTA, de Chris Evert şi de Darren Cahill.

Aceaaşi sursă mai notează faptul că românca a identificat produsul contaminat pe care l-a ingerat, acesta neavând pe etichetă Roxadustat, substanţa interzisă care a fost găsită în analizele Simonei Halep, de după US Open 2022.

Reclamă

„Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj.

De când a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a dus o luptă grea pentru a-și dovedi nevinovăția. Ea a găsit sprijin la șeful WTA, Steve Simon, la fosta legendă a tenisului american, Chris Evert, și la fostul ei antrenor, Darren Cahill. De asemenea, membrii familiei sale au fost întotdeauna alături de ea. În plus, există unele îndoieli cu privire la probele de test care au semnalat că a folosit substanța interzisă.

„Sursa medicamentului a fost descoperită!”

Potrivit informațiilor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină. Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Aceasta a reprezentat o nouă dificultate pentru WADA, deoarece ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise. Probele recoltate înainte și după meciul din turul 1 de la US Open al lui Halep, cu excepția celei care a detectat prezența medicamentului interzis, au ieșit negative. Acest lucru întărește cazul Simona Halep”, anunţă jurnaliştii de la firstsportz.com.

Simona Halep nu se află pe tabloul principal de la Roland Garros

Simona Halep nu se află pe tabloul principal de la al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Suspendată pentru dopaj încă din luna octombrie, „Simo” ratează şi competiţia de la Paris. Dacă va primi un răpsuns pozitiv după procesul de dopaj, românca ar putea totuşi participa la turneul de la Paris.

Dacă îşi va dovedi nevinovăţia, Simona Halep ar putea lua startul la turneul de la Roland Garros. Românca le-ar putea cere organizatorilor un wild-card, şi li se va alătura astfel celorlalte jucătoare din România care şi-au asigurat deja locul pe tabloul principal de la turneul de Grand Slam de la Paris.

Conform jurnalistului specializat în tenis, Daniel Radu, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan sunt deja pe tabloul principal de la Roland Garros. Pe lângă acestea trei, se mai adaugă şi Patricia Ţig, care şi-a folosit clasamentul protejat, deoarece poziţia din clasament nu i-ar fi permis să se califice la turneul de la Paris, fără a juca în calificări, aceasta fiind pe locul 707 WTA.

De asemenea, celor patru românce li se pot alătura şi alte conaţionale pe tabloul principal de la Roland Garros, care vor juca în calificări.

Este de menţionat, totodată, că Simona Halep este singura jucătoare dintre primele 98 din clasamentul WTA care nu se află pe tabloul principal de la Roland Garros.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și