Închide meniul

Indian Wells 2021 | Simona Halep – Marta Kostyuk 7-6, 6-1. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea după ce şi-a „demolat” adversara în setul al doilea

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 octombrie 2021, 0:05

Indian Wells 2021 | Simona Halep – Marta Kostyuk 7-6, 6-1. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea după ce şi-a „demolat adversara în setul al doilea

Simona Halep - Marta Kostyuk LIVE TEXT (23:00)

Profimediaimages

Simona Halep – Marta Kostyuk 7-6, 6-1

Simona Halep a venit la Indian Wells după o lună de pauză şi după ce s-a căsătorit. Jocurile puţine din 2021, situaţie cauzată de accidentări, se văd în evoluţia campioanei române. Simona nu are ritm, nu are incisivitate, nu are răbdare, iar condiţia ei fizică este deocamdată undeva la un nivel mediu. Cel puţin aşa a arătat evoluţia ei din meciul de vineri cu jucătoarea ucraineană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 19 ani, Marta Kostiuk este o jucătoare cu potenţial, dar nu este din liga sportivelor de vârsta ei care fac furori în circuit. E muncitoare, are tenacitate, luptă pentru fiecare minge, face risipă de energie pe teren, însă loviturile ei nu ridică publicul în picioare. Cu jocul de anduranţă pe care îl practică s-a apropiat de Top 50 şi această evoluţie a încurcat-o pe Halep.

Jucătoarea română a atras-o pe ucraineancă în schimburi lungi de mingi, necâştigate de multe ori, dar care au consumat-o fizic pe adversară. Kostiuk a fost la conducere în primul set aproape tot timpul, dar niciodată nu a părut că are potenţialul să se impună.

Probabil că acelaşi lucru l-a simţit şi Simona Halep, care, ştiind forma în care se află, a încercat doar să se ţină aproape de adversară, să-i speculeze slăbiciunile. Ar fi putut tranşa mai repede meciul în favoarea ei, dar a jucat în modul „târâş-grăpiş”, aşteptând epuizarea resurselor rivalei.

Primul set a fost un calvar de o oră, cu multe greşeli de ambele părţi. Kostiuk a fost tot timpul la conducere, a reuşit primul break al meciului, la 2-1 pentru ea, Halep a egalat la 3 şi setul a mers apoi în tie-break.

Reclamă

Slăbiciunile jucătoarei ucrainene au devenit evidente în finalul setului astfel că Halep s-a impus în prelungiri, la 2.

Căzută fizic şi psihic, Kostiuk a cedat definitiv frâiele partidei în setul al doilea şi fostul lider WTA, fără să strălucească, a lămurit mult mai repede deznodământul.

Update: VICTORIE SIMONA HALEP! Marea noastră campioană s-a impus în două seturi cu Marta Kostyuk, scor 7-6, 6-1.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Simona Halep şi-a arătat clasa în setul al doilea: conduce cu 5-1.

Update: Simona Halep s-a dezlănţuit după ce a câştigat primul set şi conduce cu 2-0 în al doilea.

Update: Simona Halep a început tare şi al doilea set. Conduce cu 1-0!

Update: Simona Halep a câştigat primul set la tie-break, scor 7-2.

Update: Primul set se va decide în tie-break.

Update: Echilibru în primul set! Simona Halep – Marta Kostyuk 4-4.

Update: Simona Halep a reuşit să recupereze break-ul.

Reclamă

Update: Marta Kostyuk a reuşit primul break al partidei şi conduce cu 3-1.

Update: Început echilibrat de meci! Fiecare jucătoare a câştigat pe propriul serviciu. Simona Halep – Marta Kostyuk 1-2.

Update: A început partida dintre Simona Halep şi Marta Kostyuk!

Meciul de simplu al Simonei este programat al doilea pe Terenul 1, după cel dintre Petra Martic şi Iga Swiatek, care va începe la ora 21:00 (ora României).

Simona Halep – Marta Kostyuk, în turul 2 de la Indian Wells

Simona Halep va juca împotriva unei revelaţii din tenisul feminin. Marta Kostyuk are 19 ani şi deja a urcat pe locul 58 WTA. Sportiva născută în Kiev a obţinut trei victorii în acest an, la Roland Garros, dar a întâmpinat probleme pe hard-ul din Statele Unite. A fost eliminată prematur la US Open şi în turneul de la Chicago.

Halep nu a mai jucat, de o lună, un meci în circuitul de simplu. Între timp s-a căsătorit cu Toni Iuruc şi a fost în luna de miere. Ajunsă la Indian Wells după despărţirea de Darren Cahill, „Simo” încearcă să îşi intre cât mai rapid în formă. S-a antrenat cu principala favorită a turneului, Karolina Pliskova.

Simona Halep şi Elena-Gabriela Ruse, în optimi la Indian Wells

Simona Halep şi Elena-Gabriela Ruse, care au primit un wildcard pentru proba de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, s-au calificat, joi, în optimile de finală ale competiţiei.

Ele au trecut, în prima manşă, cu scorul de 7-5, 7-6 (7), de perechea Darija Jurak/Andreja Klepac (Croaţia/Slovenia), cap de serie numărul 7. În optimi, româncele vor da piept cu echipa cehă Marie Bouzkova/Lucie Hradecka.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la Indian Wells cu un premiu total de 31.500 de dolari şi cu câte 120 de puncte.

Simona Halep: Nu mă gândesc să câştig turnee acum

Simona Halep va participa la turneul de la Indian Wells, însă nu se gândeşte la câştigarea marelui trofeu. Marea noastră campioană recunoasşte că a avut parte de un an extrem de greu din cauza accidentărilor.

„Pentru mine, a fost un an foarte greu, poate cel mai greu, cu accidentările pe care le-am avut, accidentări destul de mari. Nu mă gândesc să câştig turnee acum, mai ales în felul în care mă simt pe teren, încrederea nu este la un nivel maxim, dar mă simt mult mai bine decât acum o perioadă şi sper să am câteva meciuri bune„, a spus Simona Halep la plecarea din România.

Simona Halep va juca şi la Transylvania Open, ultimul turneu din acest an la care marea noastră campioană va juca. În România va ajunge şi Emma Răducanu, proaspăta câştigatoare de la US Open. Halep a avut o reacţie savuroasă când a fost întrebată de prezenţa sportive britanice, cu origini româneşti, la turneul de la Cluj.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și