Închide meniul

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Sara Sorribes Tormo: "Nu am fost concentrată în setul al doilea". Ce obiectiv și-a propus la Madrid

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 aprilie 2021, 13:52

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Sara Sorribes Tormo: "Nu am fost concentrată în setul al doilea". Ce obiectiv și-a propus la Madrid

profimediaimages

Simona Halep, în turul al doilea la Madrid

Simona Halep și-a spulberat adversara în primul set, care a durat numai 28 de minute. Românca a avut un avantaj considerabil și în actul secund, dar Sorribes Tormo a avut o revenire uluitoare. De la 5-1 pentru Halep, s-a făcut 5-5. Românca și-a revenit pe final și a câștigat setul cu 7-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Sara Sorribes Tormo

"A fost un meci bun. Nu am fost foarte concentrată în setul al doilea. Ea a revenit și a jucat mai bine. E extraordinar să fiu aici și să găsesc spectatori în tribune. Iubesc Madridul. Obiectivul meu nu este unul clar. Nu am un obiectiv cert, mă concentrez pe fiecare partidă", a spus Simona Halep, după victoria cu Sara Sorribes Tormo. 

Anterior, cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, ediţia 2020, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-0.

În turul al doilea, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 48 WTA, sau cu chinezoaica Saisai Zheng, locul 57 WTA. Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 20.000 de euro şi cu 65 puncte WTA.

Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principal de simplu, a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.

Reclamă

Simona Halep, emoții în setul secund cu Sara Sorribes Tormo

Simona Halep a fost aproape imbatabilă până 6-0 şi 5-1, moment în care ceva s-a rupt în evoluţia ei. Deşi a continuat să fie agresivă, poate mai agresivă în finalul setulului secund, sportiva română şi-a pierdut precizia (15 erori neforţate în setul secund) şi, pe fondul unei apărări aproape disperate a spaniolei, lucrurile puteau degenera în defavoarea ei.

În primul set, pe care Halep l-a luat la zero, în 27 de minute, cu trei break-uri, jucătoarea din Spania nu a reuşit nicio lovitură direct câştigătoare, în timp ce fostul lider WTA a trimis nouă astfel de lovituri (8-8 la erori neforţate).

În setul al doilea, Sorribes Tormo a obţinut în game-ul al doilea un rebreak, în ovaţiile puţinor spectatori din tribune, acesta fiind mai mult un cadou din partea Simonei Halep. Spaniola a punctat şi cu serviciul, la 1-5, apoi a urmat un game slab făcut de Halep, pe propriul serviciu.

Reclamă 4 / 0/3

La 5-3, românca a avut două mingi de meci consecutive pe serviciul adversarei, pe care le-a ratat şi scorul s-a strâns, 5-4. Halep şi-a pierdut calmul, în timp ce Sorribes Tormo şi-a adunat toată energia pentru defensivă şi a profitat de neputinţa rivalei de a încheia punctele, egalând la 5. Jucătoarea din România a reuşit apoi să oprească seria de patru game-uri câştigate la rând de adversară şi a trecut din nou în avantaj. Halep a închis imediat meciul cu 7-5, după o oră şi 23 de minute de joc.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și