Închide meniul

Noi probleme înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Caz de infectare cu coronavirus în Satul Olimpic!

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 iulie 2021, 13:21

Reclamă
Noi probleme înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Caz de infectare cu coronavirus în Satul Olimpic!

Caz de infectare cu coronavirus în Satul Olimpic

Profimediaimages

Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii au anunţat, sâmbătă, un prim caz de infectare cu coronavirus în Satul Olimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizatorii nu au precizat dacă este vorba de un sportiv, un membru al stafului sau din care delegaţie face parte. Însă, potrivit postului japonez Asahi TV, ar fi vorba de un membru al delegaţiei Nigeriei, în vârstă de 60 de ani. Deşi nu a prezentat simptome, acesta ar fi fost transportat la spital, din cauza vârstei, anunţă news.ro.

Caz de infectare cu coronavirus în Satul Olimpic de la Tokyo

Această persoane a fost testată pozitiv în sat, nu ştim dacă este vaccinată sau nu„, a declarat Toshiro Muto, directorul general al JO, care a precizat că „în sat sunt măsuri anti-Covid severe: sportivii vor fi supuşi testelor zilnic şi, dacă un sportiv este este testat pozitiv, el va fi izolat„.

La câteva ore după primul caz pozitiv Covid-19 la JO, organizatorii au anunţă încă ale 14 cazuri de infectare cu coronavirus. Totuşi, aceste cazuri nu vizează sportivi sau membri ai stafurilor echipelor de la JO.

Cele 14 persoane testate pozitiv sunt doi jurnalişti, cinci membri din cadrul comitetului de organizare şi şapte muncitori.

Reclamă

Testări zilnice pentru Covid-19, pe toată durata Jocurilor Olimpice

Componenţii lotului olimpic de fotbal sunt testaţi zilnic pentru Covid-19, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia. Metoda e diferită faţă de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător şi membru al staff-ului furnizează dimineaţa probă de salivă pentru analiză.

Potrivit FRF, o aplicaţie mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacţilor, în cazul unei persoane pozitive.

O altă aplicaţie, OCHA, obligatorie la rându-i, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar şi ale cunoscuţilor acestuia!

Reclamă 4 / 0/3

Aplicaţia OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoşoaia, iar mai mulţi paşi au fost făcuţi periodic în aplicaţie în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia Vezi toate știrile
Citește și