Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Cine sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, purtătorii de drapel ai României. Lista completă din istoria participărilor

Antena Sport Publicat: 21 iulie 2021, 11:29

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | Cine sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, purtătorii de drapel ai României. Lista completă din istoria participărilor

Jocurile Olimpice 2020 | Cine sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă

Hepta

Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegaţii din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 şi Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice 2020 | Cine sunt Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, purtătorii de drapel ai României

Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european şi va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Recordul de a duce tricolorul în stadionul olimpic la deschidere îl deţine kaiacistul Aurel Vernescu, de 3 ori consecutiv purtător de drapel, Tokyo 1964, Mexico 1968 şi Munchen 1972.

Primul campion olimpic al sportului românesc, Iosif Sârbu, tir sportiv, a avut onoarea de a purta drapelul la Melbourne 1956.

Prima sportivă care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipă. De cinci ori campioană olimpică şi desemnată canotoarea secolului, Elisabeta Lipă a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 şi la Atena 2004.

Reclamă

Impresionant a fost momentul intrării în arenă la Los Angeles 1984, cea mai bună ediţie pentru Team Romania, cu 53 de medalii câştigate. Corneliu Ion, campion olimpic la tir, a condus Echipa Olimpică a României în stadion cu drapelul în mână, iar delegaţia tricoloră a fost aplaudată în picioare de toţi spectatorii. România nu acceptat boicotul sovietic şi a trimis echipă la Jocuri, gest apreciat de Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul de Organizare al competiţiei.

Cea mai titrată disciplină olimpică a sportului românesc, gimnastica artistică, 71 de medalii câştigate, dintre care 26 de aur, a dat prima purtătoare de drapel abia la JO Rio 2016. Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena 2004 a fost cea care a condus Team Romania la festivitatea de deschidere.

Jocurile Olimpice 2020 | Lista purtătorilor de drapel din istoria României

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
6
mai
23:31
Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională
6
mai
23:26
„Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
6
mai
23:18
Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren
6
mai
23:11
„Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
Vezi toate știrile
Citește și