Închide meniul

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele! Mesajul impresionant transmis de starul argentinian

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 22:32

Reclamă
Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele! Mesajul impresionant transmis de starul argentinian

Lionel Messi, mesaj impresionant după moartea lui Pele

Instagram Lionel Messi

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele. Messi a trimis un mesaj cu o încărcătură emoţionantă uriaşă. Messi l-a numit „Rege” pe marele Pele, cel care este considerat de multă lume cel mai mare fotbalist din istorie. Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a transmis un mesaj de condoleanţe, după vestea care a îndoliat întreg fotbalul mondial. Pele este singurul jucător din istorie care a câştigat de 3 ori Cupa Mondială.

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele

Odihnește-te în pace, Rege!”, a fost mesajul lui Messi.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit: ”Regele fotbalului ne-a părăsit”

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit a venit imediat, fiind cunoscută relația de prietenie dintre cei doi. Mbappe reacționase și când aflase, în timpul Mondialului din Qatar că ”Regele” se află într-o situație critică.

Reclamă

După CM 2022, Mbappe a egalat numărul de goluri marcate de Pele la turneele finale mondiale, fiecare având câte 12 reușite. Miroslav Klose deține recordul de 16 reușite.

Regele Pele – Edson Arantes do Nascimento – şi-a pus definitiv amprenta asupra fotbalului mondial în peste două decenii de carieră şi 82 de ani de existenţă. A fost un superstar, un geniu care a reinventat permanent fotbalul. A fost considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Cât ar fi valorat azi Pele? France Football a recunoscut că trebuia să aibă 7 Baloane de Aur

Este greu de estimat. Dar cu siguranță ar fi valorat 7 Baloane de Aur. În 2006, France Football, publicația din Franța care acordă Balonul de Aur, a revizuit lista de dinainte de 1995. Până la acel an, doar europenii puteau câștiga Balonul de Aur.

Reclamă 4 / 0/3

Concluzia acestora a fost că dintre cele 39 de Baloane de Aur acordate înainte de 1995, nu mai puțin de 12 trebuiau să fie ale unor jucători sud americani. Astfel, Pele ar fi primit 7 Baloane de Aur. Primul la doar 17 ani, când a câștigat aproape de unul singur Cupa Mondială, cu 6 goluri în fazele eliminatorii, dintre care 2 în finală.

De altfel, Pele ar fi primit 6 Baloane de Aur în 7 ani între 1958 și 1964. Doar Garrincha, colegul de la naționala Braziliei, i-ar fi ”furat” un trofeu în 1962. Cu alte cuvinte, Pele ar fi avut 6 Baloane de Aur până la 23 de ani, și 7 în total la finalul carierei!

Dar care ar fi fost prețul său?

Ca o comparație, Mbappe a fost cumpărat de PSG de la Monaco în 2017. Parizienii au plătit 180 de milioane de euro pentru el. Avea 19 ani, încă nu deținea Cupa Mondială câștigată cu Franța în 2018, și avea puțin peste 50 de goluri marcate.

La aceeași vârstă, Pele avea deja o Cupă Mondială și o Copa America, ambele câștigate în mare parte de el, peste 200 de goluri și ar fi trebuit să aibă 3 Baloane de Aur. Prețul corect?

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și