Închide meniul

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele! Mesajul impresionant transmis de starul argentinian

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 22:32

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele! Mesajul impresionant transmis de starul argentinian

Lionel Messi, mesaj impresionant după moartea lui Pele

Instagram Lionel Messi

  • Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele
  • Messi a trimis un mesaj cu o încărcătură emoţionantă uriaşă

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele. Messi a trimis un mesaj cu o încărcătură emoţionantă uriaşă. Messi l-a numit „Rege” pe marele Pele, cel care este considerat de multă lume cel mai mare fotbalist din istorie. Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a transmis un mesaj de condoleanţe, după vestea care a îndoliat întreg fotbalul mondial. Pele este singurul jucător din istorie care a câştigat de 3 ori Cupa Mondială.

Reacţia lui Lionel Messi, după moartea lui Pele

Odihnește-te în pace, Rege!”, a fost mesajul lui Messi.

Reclamă
 
View this post on Instagram
 
A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit: ”Regele fotbalului ne-a părăsit”

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit a venit imediat, fiind cunoscută relația de prietenie dintre cei doi. Mbappe reacționase și când aflase, în timpul Mondialului din Qatar că ”Regele” se află într-o situație critică.

Reclamă

După CM 2022, Mbappe a egalat numărul de goluri marcate de Pele la turneele finale mondiale, fiecare având câte 12 reușite. Miroslav Klose deține recordul de 16 reușite.

Regele Pele – Edson Arantes do Nascimento – şi-a pus definitiv amprenta asupra fotbalului mondial în peste două decenii de carieră şi 82 de ani de existenţă. A fost un superstar, un geniu care a reinventat permanent fotbalul. A fost considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Cât ar fi valorat azi Pele? France Football a recunoscut că trebuia să aibă 7 Baloane de Aur

Este greu de estimat. Dar cu siguranță ar fi valorat 7 Baloane de Aur. În 2006, France Football, publicația din Franța care acordă Balonul de Aur, a revizuit lista de dinainte de 1995. Până la acel an, doar europenii puteau câștiga Balonul de Aur.

Reclamă 4 / 0/3

Concluzia acestora a fost că dintre cele 39 de Baloane de Aur acordate înainte de 1995, nu mai puțin de 12 trebuiau să fie ale unor jucători sud americani. Astfel, Pele ar fi primit 7 Baloane de Aur. Primul la doar 17 ani, când a câștigat aproape de unul singur Cupa Mondială, cu 6 goluri în fazele eliminatorii, dintre care 2 în finală.

De altfel, Pele ar fi primit 6 Baloane de Aur în 7 ani între 1958 și 1964. Doar Garrincha, colegul de la naționala Braziliei, i-ar fi ”furat” un trofeu în 1962. Cu alte cuvinte, Pele ar fi avut 6 Baloane de Aur până la 23 de ani, și 7 în total la finalul carierei!

Dar care ar fi fost prețul său?

Ca o comparație, Mbappe a fost cumpărat de PSG de la Monaco în 2017. Parizienii au plătit 180 de milioane de euro pentru el. Avea 19 ani, încă nu deținea Cupa Mondială câștigată cu Franța în 2018, și avea puțin peste 50 de goluri marcate.

La aceeași vârstă, Pele avea deja o Cupă Mondială și o Copa America, ambele câștigate în mare parte de el, peste 200 de goluri și ar fi trebuit să aibă 3 Baloane de Aur. Prețul corect?

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:28 Adrian Porumboiu a început să râdă atunci când a aflat de visul suprem al lui Gigi Becali: „Să-i ceară sfatul lui Cristi Borcea!” 19:16 FotoSe dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei 19:08 Rapid – Sepsi, LIVE TEXT, 20:30! Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off. Echipele de start 19:07 Xavi ştie cum poate Barcelona să o elimine pe PSG, din Champions League! Anunţul făcut înaintea returului „de foc” 18:52 Rezultatele analizelor jucătorului din Liga 1, depistat pozitiv la testul anti-drog! Reacţia de ultim moment a clubului 18:38 Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!” 18:09 „Mă duc cu Mustaţă în peluză” Dănuţ Lupu, anunţ uluitor despre derby-ul FCSB – Rapid, ce poate decide matematic titlul! 18:06 „Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul 17:30 Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii” 17:06 „Frumosule!” Octavian Popescu, mesaj savuros pentru Andrei Vlad! Portarul de la FCSB împlineşte 25 de ani Vezi toate știrile
Pe același subiect
Val de ironii la adresa lui Lionel Messi! După eliminare, oficialii lui Monterrey au făcut o postare incredibilă.
Fotbal extern • 11 apr., 11:59
Ironie uluitoare la adresa lui Lionel Messi după ce Inter Miami a fost eliminată din Liga Campionilor! Ce au postat adversarii
Lionel Messi, revenire de senzaţie la Inter Miami
Fotbal extern • 7 apr., 9:51
Lionel Messi, revenire de senzaţie la Inter Miami, după aproape o lună! A marcat un gol superb şi şi-a „salvat” echipa
Lionel Messi și-a numit succesorii
Fotbal extern • 30 mart., 20:16
Lionel Messi și-a numit succesorii! Cei 4 jucători pe care îi vede câștigători ai Balonului de Aur. Bellingham nu e printre ei
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern