Închide meniul

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Dan Roșu Publicat: 17 mai 2023, 15:37

Reclamă
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Imagini de pe circuitul de la Imola / Profimedia Images

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, a şasea etapă de Formula 1 a sezonului, care urma să se desfăşoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola, nu va avea loc în acest weekend din cauza inundaţiilor care au provocat cel puţin cinci morţi în această regiune din Italia, au anunţat miercuri organizatorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În urma discuţiilor dintre Formula 1, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, autorităţile competente, inclusiv miniştrii în cauză, preşedintele Auto Clubului italian, preşedintele regiunii Emilia Romagna, primarul oraşului şi promotorul, s-a luat decizia ca Marele Premiu să nu aibă loc la Imola”, se arată într-un comunicat al Formula One, fără a preciza dacă această cursă va fi reprogramată până la sfârşitul sezonului.

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a propus miercuri anularea Marelui Premiu de la Imola, motivând solicitarea sa prin faptul că este nevoie de un efort total pentru a lupta împotriva inundaţiilor şi o aglomerare de vizitatori şi maşini spre circuit în acest weekend ar trebui evitată. Oficialul italian s-a aflat în contact cu autorităţile locale, organizatorii cursei de Formula 1, ca parte a responsabilităţilor sale de ministru al infrastructurii şi transportului.

Regiunea nordică Emilia Romagna, unde este situat circuitul de la Imola, s-a confruntat cu ploi torenţiale şi inundaţii în zilele trecute.

Boxele de la circuit au fost evacuate marţi, ca măsură de precauţie, iar Formula One a avertizat miercuri pe toată lumea să stea departe de circuit, ceea ce a dus la o întârziere a pregătirilor pentru cursă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:52 VIDEOLarry Ten Voorde a câștigat cursa Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024, live în AntenaPLAY! 13:41 Atacantul dorit de Gigi Becali semenază în Liga 1! Care este clubul care s-a înțeles cu jucătorul 13:17 Oțelul – U Cluj LIVE SCORE (14:30). Duel „de foc” în barajul pentru cupele europene. Echipele probabile 12:50 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 12:31 Oleksandr Usyk a ajuns la spital după victoria cu Tyson Fury! A revenit la Kingdom Arena pentru conferinţa de presă 12:16 VIDEOIncidente uluitoare la cursa de Formula 2 de la Imola! Amaury Cordeel și Pepe Marti, lăsați în 3 roți la pit stop 12:03 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 11:43 „Ce se întâmplă cu Steaua?” Miodrag Belodedici a tranșat conflictul dintre CSA și FCSB! Ce explicație le-a dat sârbilor 11:33 Ce a spus antrenorul lui Alaves despre Ianis Hagi, după ce Prinţul a atins mingea de trei ori în meciul cu Getafe 11:18 Corvinul Hunedoara va primi licența pentru Europa League! Un oficial FRF a dat cărțile pe față: „Nu vă faceți griji” Vezi toate știrile
Citește și