Închide meniul

Patrick Mouratoglou, atac în scandalul de dopaj al Simonei Halep. ”Cei care se dopează cu adevărat joacă în continuare”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 25 mai 2023, 9:33 / Actualizat: 26 mai 2023, 17:59

Patrick Mouratoglou, atac în scandalul de dopaj al Simonei Halep. ”Cei care se dopează cu adevărat joacă în continuare”

Patrick Mouratoglou, atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep și Patrick Mouratoglou / Profimedia Images

Patrick Mouratoglou a lansat un atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Francezul a avut mai multe răspunsuri pe postarea sportivei nostre, prin care aceasta anunță o nouă amânare a procesului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep este suspendată provizoriu din circuit, din octombrie 2022, după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. De atunci, ITIA a amânat în trei rânduri procesul Simonei.

Patrick Mouratoglou, atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep

”ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a fost un răspuns al lui Mouratoglou.

”Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a mai comentat antrenorul Simonei.

Simona Halep, la pământ

Simona Halep s-a prăbuşit emoţional, după ce procesul său de dopaj a fost amânat pentru a treia oară. Românca a transmis un nou mesaj dur, dezvăluind că cei de la ITIA îi distrug reputaţia, iar întreg scandalul de dopaj în care este implicată de la finalul lunii octombrie are un impact major asupra sănătăţii sale mentale.

Reclamă

Procesul Simonei Halep ar fi trebuit să aibă loc la finalul acestei luni, însă a fost din nou amânat, pentru a treia oară. Românca a răbufnit din nou pe reţelele de socializare, unde a transmis un mesaj acid.

„Din nou, sun devastată! ITIA mi-a amânat iar procesul, pentru a treia oară! Aştept să fiu judecată încă din luna octombrie. În decembrie, am demonstrat, graţie unor experţi, lotul din care provenea suplimentul contaminat, supliment din cauza căruia testul a ieşit pozitiv.

Am cerut, aşa cum sunt şi regulile anti-doping, un proces rapid: este dreptul meu, este scris în reguli! Din păcate, ITIA mi-a amânat procesul de trei ori:

Reclamă 4 / 0/3

– refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un tibunal independent;

-refuzându-mi dreptul de a participa la vreun turneu în ultimele opt luni.

Acum ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără să mai menţionez că îmi voi pierde toate punctele şi clasarea mea.

Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar de asemenea mă ucid pe mine ca sportiv profesionist, şi nici nu vreau să mai vorbesc despre consecinţele asupra sănătăţii mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a notat Simona Halep pe contul oficial de Instagram.

Darren Cahill e alături de Simona Halep

Darren Cahill a avut o intervenție imediată, legată de noile acuzații aduse Simonei Halep. Australianul o susține pe fosta lui elevă, alături de care a câștigat Roland Garros 2018.

Simona este acuzată că ar fi încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping. Lui Halep i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. Cahill abia așteaptă să o reprezinte în cazul ei.

Reclamă

”Îmi mențin fiecare cuvânt din declarația pe care am făcut-o în luna octombrie. Încrederea și suportul pentru Simona sunt de neclintit.

De-abia aștept să am șansa să o reprezint în procesul ei cât de repede posibil”, a fost mesajul lui Darren Cahill, pe Twitter, la care a atașat ultimele declarații făcute de Simona Halep.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! Vezi toate știrile
Citește și