Închide meniul

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer

Viviana Moraru Publicat: 7 aprilie 2024, 12:14

Reclamă
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic

Novak Djokovic, în timpul unui interviu/ Profimedia

Novak Djokovic a stabilit un nou record impresionant. Sârbul l-a depăşit pe Roger Federer şi a devenit cel mai în vârstă număr 1 ATP din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 36 de ani şi 321 de zile şi încă lider al clasamentului ATP, Novak Djokovic a stabilit o bornă uluitoare.

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic

Novak Djokovic l-a depăşit astfel pe Roger Federer, care deţinea recordul anterior, la 36 de ani, 10 luni şi 10 zile. Sârbul a ajuns pentru prima dată în fruntea clasamentului ATP în 2011, la vârsta de 24 de ani.

De atunci, el a demonstrat că longevitatea este unul dintre punctele sale forte, petrecând 419 săptămâni în poziţia de lider ATP.

Novak Djokovic va împlin 37 de ani pe 22 mai. Liderul mondial nu a câştigt niciun trofeu în acest an, după ce a pierdut finala de la Australian Open, în faţa lui Jannik Sinner. La Indian Wells, sârbul a fost eliminat surprinzător în turul trei, de către italianul Luca Nardi, în vârstă de 20 de ani.

Reclamă

Ulterior, Novak Djokovic s-a retras de la turneul de la Miami, şi se pregăteşte acum pentru sezonul de zgură. Liderul mondial participă la turneul de 1000 de puncte de la Monte Carlo, ce se desfăşoară în perioada 6-14 aprilie.

„Eram pregătit să mor pentru el!” Ivanisevic, după despărţirea de Novak Djokovic

Goran Ivanisevic a vorbit după despărţirea de Novak Djokovic. La finalul lunii martie, numărul 1 ATP a anunţat că s-a despărţit de câştigătorul de la Wimbledon 2001, cel cu care lucra încă din 2018.

La câteva zile după anunţul campionului sârb, Goran Ivanisevic a venit cu explicaţii în legătura cu decizia de a nu mai continua împreună.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru prima dată de când Novak Djokovic a anunţat despărţirea lor, la 27 martie, Goran Ivanisevic a vorbit pentru Sport Klub despre motivele care au stat la baza încheierii parteneriatului său cu numărul 1 mondial, relatează L’Equipe, potrivit news.ro.

Antrenorul croat, cu care sârbul a câştigat nouă turnee de Grand Slam, a vorbit mai ales despre un fel de oboseală după cinci ani deosebit de intenşi: „Nu există un motiv ‘cu adevărat’. Unul dintre motive este mai degrabă un sentiment de saturaţie, de oboseală, pentru că aceşti cinci ani au fost cu adevărat dificili şi intenşi”.

Pentru că, deşi au existat titluri şi recorduri, aceşti cinci ani au fost marcaţi şi de controverse. „Oamenii au uitat perioada coronavirusului, că Novak a fost considerat la un moment dat cel mai mare personaj negativ de pe planetă din cauza statutului său de vaccinare. Şi apoi nu ni s-a permis să călătorim într-o ţară, apoi în alta…. Întotdeauna aveam îndoieli cu privire la faptul că va juca sau nu. Şi nici măcar nu vorbesc de Australia şi de toată mizeria care s-a întâmplat acolo”.

Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:25 Kylian Mbappe a organizat o petrecere fabuloasă, la plecarea de PSG! Mama starului francez, indicii despre următoarea lui echipă 13:25 Mick Schumacher ar putea reveni în Formula 1 13:01 Gigi Becali şi Dan Şucu, război total pentru transferul lui Louis Munteanu: „Intru în faliment” 12:40 Gigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB 12:23 „Pleacă Dennis Politic de la Dinamo?” Răspunsul dat imediat de Andrei Nicolescu, după victoria cu Csikszereda 11:35 Ce salariu va avea la FCSB primul jucător transferat de Gigi Becali! Campioana a început asaltul pe piaţa transferurilor 11:01 Demitere neaşteptată în Liga a 2-a! Nicolae Dică e gata să revină, „la pachet” cu Dani Coman 10:32 Anunţul italienilor despre viitorul lui Dennis Man şi al lui Valentin Mihăilă! Ce se întâmplă cu cei doi români de la Parma 10:11 Răzvan Lucescu a ieşit la atac, după ce a devenit campion cu PAOK: „Catastrofal! Au fost fotografiaţi!” 9:35 „Nu-l apucă prima zăpadă!” Dumitru Dragomir, mesaj categoric după ce Neil Lennon a fost prezentat la Rapid Vezi toate știrile
Citește și