Închide meniul

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde Popovici vrea să scrie istorie, analizată de Cesar Cielo

Dan Roșu Publicat: 18 iulie 2024, 14:31

Reclamă
Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde Popovici vrea să scrie istorie, analizată de Cesar Cielo

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde Popovici vrea să scrie istorie

David Popovici, la finalul unei curse - Profimedia Images

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde David Popovici vrea să scrie istorie, a fost analizată de Cesar Cielo Filho, cel care a deţinut recordul probei înaintea fenomentului din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pan Zhanle şi David Popovici sunt favoriţii probei de 100 m de la Paris. Chinezul e deţinătorul recordului mondial, 46:80

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde Popovici vrea să scrie istorie, analizată de Cesar Cielo

„E interesant să discutăm despre proba de 100 metri liber pentru că s-a schimbat foarte mult. Este vorba și despre tipul de înotător care participă. Acum e total diferit față de cel de la 50 de metri, pe când în trecut nu era așa.

Caeleb Dressel, Ben Proud, Florent Manaudou, chiar și Cam McEvooy au devenit mai puternici, acești băieți au mușchi, sunt puternici. La 100 îl avem pe Kyle Chalmers, care are mușchi și e foarte puternic, dar pe de altă parte îi avem pe David Popovici și pe chinezul Pan Zhanle. Americanul Jack Alexy e și el un tip mare.

E incredibil cât de specifice au devenit aceste probe de-a lungul timpului! Tipul de corp s-a schimbat, vorbind chiar din 2020, când îi aveam pe Chalmers și Dressel, iar acum îl avem pe Popovici versus Pan Zhanle, doi tipi subțiri.

Reclamă
Reclamă 4

Ce-mi place la Popovici și Zhanle, chiar și la Chalmers, este bătaia de picioare. Ultimii 50 de metri sunt fantastici, nu știu de unde găsesc energia pentru așa ceva, cum își accesează resursele în acele momente ale cursei, dar bătăile de picioare sunt puternice, frumoase, eficiente, în special pentru David Popovici sau Pan Zhanle”, a spus Cesar Cielo Filho, citat de SwimSwam.

Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici

Americanii au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul de 19 ani i-a cucerit pe specialişti, după performanţa de la Campionatele Europene de înot de luna trecută, competiţie care s-a văzut live în AntenaPLAY.

„David Popovici a fost magic în 2022, când a doborât un record mondial vechi de 13 ani la 100 de metri liber și a devenit cel mai rapid înotător în costum textil la 200 de metri. Dar în 2023, a avut mari probleme la Campionatele Mondiale, nereușind să câștige nicio medalie.

Reclamă

Ei bine, tânărul de 19 ani a arătat clar că este din nou în formă maximă înainte de Paris. La debutul său la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Popovici a ratat podiumul cu doar patru sutimi în proba de 200 liber, dar deja în acest an, la Campionatele Europene, a înregistrat timpul de 1:43,13 în această probă.

Niciun alt înotător în activitate nu a coborât sub 1:44, iar simpla repetare a performanței sale de la Campionatele Europene la Paris ar fi cu siguranță suficientă pentru aur. Nimeni nu este la nivelul lui David Popovici în proba de 200 de metri”, notează cei de la Swimming World Magazine.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:40

Dusan Tadic s-a retras de la naționala Serbiei, după EURO 2024! Vedeta a făcut anunțul oficial

18:28

O nouă plecare de la FCSB! Jucătorul a postat prima imagine de la antrenamentul cu noua echipă

18:18

Elias Charalambous, mesaj de luptă înainte de Unirea Slobozia – FCSB: „Vom juca cu cel mai bun 11!”

17:47

Dan Petrescu, noi lovituri la CFR Cluj! Neluțu Varga s-a înțeles cu 2 jucători, după ce a anunțat transferul lui Louis Munteanu

17:43

Oficial! Adrien Rabiot a plecat de la Juventus Torino! Compariţie cu Zinedine Zidane în mesajul de adio

17:23

Antrenorul lui Paksi, declarație uluitoare înainte de meciul cu Corvinul, după 0-4 în tur: „Echipa noastră este mai bună!”

1 Prima reacţie din partea FRF, după ce Edi Iordănescu a decis să plece de la naţionala României 2 Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi 3 Gigi Becali a anunţat care e jucătorul de grupa Ligii Campionilor care semnează azi cu FCSB 4 PSG i-a găsit înlocuitor lui Kylian Mbappe. Negocieri intense cu un star de 100 de milioane de euro 5 Cum se prezintă cei patru granzi în Ungaria? Analiza lui Adrian Georgescu înaintea Marelui Premiu al Ungariei 6 EXCLUSIVGică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României
Citește și