Închide meniul

Suma uriaşă pe care Ana Maria Bărbosu o câştigă după decizia TAS

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 august 2024, 20:04

Reclamă
Suma uriaşă pe care Ana Maria Bărbosu o câştigă după decizia TAS

Suma uriaşă pe care Ana Maria Bărbosu o câştigă după decizia TAS

Profimedia

Suma uriaşă pe care Ana Maria Bărbosu o câştigă după decizia TAS. Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz în finala de la sol, după ce a făcut contestaţie la TAS. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Gimnastică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, pe lângă medalia câştigată, Ana Maria Bărbosu va fi premiată cu o sumă uriaşă pentru performanţa de la Jocurile Olimpice.

Suma uriaşă pe care Ana Maria Bărbosu o câştigă după decizia TAS

Astfel, pentru medalia de bronz câştigată, Ana Maria Bărbosu va primi suma de 60.000 de euro. La aceasta se adaugă şi cadoul promis de Ion Ţiriac pentru fiecare medaliat al României la Jocurile Olimpice: o maşină de 50 de mii de euro.

De asemenea, Ana Maria Bărbosu va primi şi o rentă viageră de 8.772 de lei.

Conform Legii nr. 69 din 28 aprilie 2000, sportivii care au obţinut medalii la cele mai importante competiţii pot cere primirea unei rente viagere. Aceasta se asigură în următoarele condiţii, potrivit legislatie.just.ro:

Reclamă
Reclamă 4

(1) Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale şi europene de seniori probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o renta viageră.

(2) Renta viageră prevăzută la alin. (1) reprezintă echivalentul a 1,5 salarii medii brute pe economie.

(3) Pentru stabilirea rentei viagere se utilizează salariul mediu brut pe economie comunicat de Comisia Naţionala pentru Statistica pentru luna anterioară celei în care se face plata drepturilor.

Reclamă

(4) Renta viageră se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sportivul se retrage din activitate, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a prezentei legi.

(5) În funcţie de nivelul performantei sportive, din renta viageră, calculată potrivit prevederilor alin. (2), drepturile lunare se acordă din 1,5 salarii medii brute pe economie, după cum urmează:

a) – 100% pentru prima medalie de aur obţinută la jocurile olimpice;

– 80% pentru prima medalie de argint obţinută la jocurile olimpice sau pentru prima medalie de aur obţinută la campionatele mondiale;

– 70% pentru prima medalie de bronz obţinută la jocurile olimpice sau pentru prima medalie de aur obţinută la campionatele europene;

b) 50% din valoarea indemnizaţiei corespunzătoare cuvenite potrivit lit. a) pentru următoarele medalii de aur obţinute la jocurile olimpice, campionatele mondiale sau campionatele europene.

Renta viageră primită de sportivi nu este impozitabilă

(6) Pentru sportivii care cumulează titlul de campion olimpic şi cel de campion mondial sau european ori titlul de campion mondial cu cel european renta viageră acordată pentru cea mai buna performanta se cumulează cu cea pentru performanta inferioară, potrivit nivelurilor prevăzute la alin. (5) lit. b).

(7) Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevăzute în prezentul articol se aloca de la bugetul de stat şi se plătesc de Ministerul Tineretului şi Sportului.

(8) Modalităţile de plată a drepturilor prevăzute la alin. (1) se stabilesc prin ordin al ministrului tineretului şi sportului şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(9) Renta viageră prevăzută în prezentul articol se plăteşte lunar în lei şi nu este impozabilă.

(10) În perioada revenirii în activitate ca sportiv activ plata rentei viagere se suspenda.

În luna mai 2024, salariul mediu brut în România a fost de 8.355 de lei, cu 12.7% mai mare decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:50

„Nu sunt aici pentru bârfe!” Neil Lennon, adevărul despre Cristi Săpunaru! Motivul pentru care fundaşul e rezervă la Rapid

11:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa

11:15

Cum vrea să o convingă Nadia Comăneci pe Sabrina Voinea să continue în gimnastică! Anunţ despre medalia pe care i-o va oferi

11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

10:52

„E nebunie!” Reacţie dură după ce Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers: „E prea târziu pentru asta!”

10:20

Când revine Octavian Popescu pe teren la FCSB! Anunţul făcut înaintea returului cu Sparta Praga: „Nu sunt probleme!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și