Închide meniul

„Poate fi atât de frustrant”. Lewis Hamilton, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes. Cu ce a comparat ultimele sezoane

Alexandra Costea Publicat: 11 octombrie 2024, 19:01

Reclamă
Poate fi atât de frustrant”. Lewis Hamilton, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes. Cu ce a comparat ultimele sezoane

Lewis Hamilton, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes

Lewis Hamilton la Marele Premiu din Singapore 2024 - Profimedia

Lewis Hamilton a vorbit, din nou, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes. Multiplul campion mondial a comparat inconveniențele din ultimele sezoane cu o partidă de golf. Se pare că problemele tehnice au fost un factor de stres pentru pilotul care va concura pentru Ferrari din 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După o perioadă de dominație absolută în Formula 1, în care Mercedes a câștigat în fiecare an titlul mondial la constructori în perioada 2014-2021, Lewis Hamilton recunoaște că echipa s-a confruntat cu adevărate probleme începând cu 2022. De asemenea, în aceeași perioadă, exceptând anul 2021, Săgeţile argintii au câștigat şi titlurile mondiale la piloţi.

Lewis Hamilton, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes. Cu ce a comparat ultimele sezoane

În 2022, singura victorie Mercedes a fost adusă de George Russell la Marele Premiu al Braziliei. Anul 2023 s-a arătat a fi un sezon fără câștig.

Cu toate acestea, în 2024 au apărut primele semne de îmbunătățire a întregii situații. Russell a triumfat în Marele Premiu al Austriei, iar Lewis Hamilton a revenit cu o victorie după 945 de zile la Marele Premiu al Marii Britanii. De asemenea, multiplul campion mondial a fost desemnat câștigător şi după cursa de la Spa-Francorchamps, după ce coechipierul său a fost descalificat.

Chiar dacă părea că situația ar fi devenit mai bună, Mercedes a decăzut din nou. Întrebat în weekendul Marelui Premiu din Singapore dacă va un monopost care îi va îngreuna viața în acest sezon, Hamilton a răspuns ironic că: „În ultimii trei ani, da!”.

Reclamă
Reclamă

Pilotul în vârstă de 39 de ani a subliniat suișurile şi coborâșurile cu care s-a confruntat în ultimii ani, menționând că monopostul a fost îmbunătățit considerabil în acest sezon.

„Nu, monopostul de anul acesta a fost cu siguranță mai bun. În ultimii doi ani, mașina ne-a făcut viața grea tuturor din echipă. Aș spune că aceste reguli ne-au făcut viața mai grea tuturor. În unele weekenduri ajungem și credem că vom fi mai buni decât suntem și nu suntem grozavi, iar în unele weekenduri dintr-o dată suntem acolo și câștigăm cursa și ne ridicăm.

Este un pic ca și cum ai juca golf. Primești o lovitură bună și te face să continui, dar toate celelalte lovituri sunt foarte proaste! Este genul ăsta de experiență. Poate fi atât de frustrant, dar încă o iubești și mergi mai departe. Trebuie să continuați pentru că vreți să trăiți din nou acel sentiment, așa cum a fost la Silverstone sau Spa”, a explicat Lewis Hamilton, potrivit formula1.com.

Reclamă

Hamilton a concurat timp de mai bine de un deceniu pentru Mercedes

Începând cu 2025, Hamilton ncheie o colaborare de mai bine de un deceniu cu Mercedes. Britanicul, care a cucerit de 7 ori titlul de campion mondial, a semnat cu Ferrari un contract pe mai mulți ani. Acolo va fi coleg cu Charles Leclerc.

Cu doar șase curse rămase din sezonul 2024, Hamilton se află pe locul 6 în clasamentul piloților, cu un total de 174 de puncte. Anul acesta a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la Silverstone şi Spa. Lewis Hamilton nu mai câștigase o cursă în Marele Circ de 945 de zile.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:15

EXCLUSIV„Pentru o fază nu scot un jucător din lot” Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

23:03

FotoScandal pe Camp Nou, în plin șantier! 20 de muncitori români şi albanezi s-au luat la bătaie pe arena catalană

23:02

Mihai Stoica l-a încurajat pe Ștefan Târnovanu, înainte de „dubla” României cu Cipru și Lituania: „Are viața înainte”

22:22

Jucătorul care îşi schimbă cetăţenia pentru a fi convocat de Mircea Lucescu la naţionala României: „Confirmă, e foarte bun”

22:02

FCSB a primit răspunsul la oferta pentru Lukas Zima! Anunţul lui Mihai Stoica

21:45

Selecționerul Ciprului a lăudat naționala României și a vorbit despre Mircea Lucescu. Nu l-a uitat nici pe Elias Charalambous

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 3 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 4 „Luaţi-o pe asta” Presa din Grecia anunţă că rivalele lui PAOK îl doresc pe Răzvan Lucescu: „Prima alegere” 5 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull 6 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării
Citește și