Închide meniul

„Nu eu am făcut regulile”. Max Verstappen se apără după controversa de la MP al Statelor Unite

Alexandra Costea Publicat: 25 octombrie 2024, 15:18

Reclamă
Nu eu am făcut regulile”. Max Verstappen se apără după controversa de la MP al Statelor Unite

Max Verstappen se apără după controversa de la MP al Statelor Unite

Max Verstappen la coferinţa de presă de la Marele Premiu al Mexicului - Profimedia

Max Verstappen se apără după controversa de la MP al Statelor Unite. Duelul dintre olandezul de la Red Bull şi Lando Norris a fost dezbătut intens în ultima săptămână. Pilotul de la McLaren a fost penalizat cu 5 secunde, pierzând astfel ultimu loc pe podium.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul a fost unul controversat, deoarece doar Norris a fost sancţionat după ce a ieşit înafara circuitului. Cu toate acestea, ambii piloţi se aflau se aflau în afara liniilor albe în timpul bătăliei pentru locul al 3-lea.

„Nu eu am făcut regulile”. Max Verstappen se apără după controversa de la MP al Statelor Unite

Max Verstappen a venit cu un răspuns după ce în ultima săptămână s-a vorbit intens în mass-media despre duelul în care a fost implicat cu Lando Norris. Triplul campion mondial a vornit despre incident, precizând că nu a fost la rândul său penalizat pentru că a urmat regulile.

 „La sfârșitul zilei, nu poți depăși în afara liniei albe. Aceasta este o regulă foarte clară și am încălcat-o şi eu, la un moment dat. Nu înțeleg de ce dintr-o dată trebuie să cerem şi să zbierăm după schimbări în regulament, când așa a fost pentru totdeauna. Am crescut cu karting, F3, F1, știi că nu poți trece în afara liniei albe. Este simplu.

Așa sunt scrise regulile. Nu eu am făcut regulile, în primul rând. Doar respect regulile cât pot de mult. Bineînțeles, uneori ești prins cu asta, am trecut prin asta în trecut. Pur și simplu pun în aplicare regulile și mă joc cu ele”, a declarat Verstappen înainte de Marele Premiu al Mexicului.

Reclamă
Reclamă

Mai mult, olandezul a vorbit şi despre posibilitatea introducerii în Formula 1 a unui grup permanent de stewards. Pilotul Red Bull este de părere că mereu a fost un subiect controversa şi probabil nu o să se oprească aici.

„Uneori spunem că sunt prea multe reguli, apoi ne răzgândim şi spunem că avem nevoie de mai multe reguli. Mereu va fi aşa. Indiferent de ce parte te afli”, a mai precizat Verstappen.

Max Verstappen se luptă pentru cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv. Cu doar 5 curse înainte de finalul sezonului, principalul său adeversar la titlu rămâne Lando Norris. Olandezul conduce clasamentul general cu 354 de puncte, fiind urmat de britanicul care are 297 de puncte. Pe locul al treilea se clasează pilotul Ferrari, Charles Leclerc, cu 275 de puncte. Weekendul acesta, spectacolul din Formula 1 continuă la Marele Premiu al Mexicului. Cursa va fi în direct duminică, de la ora 22:00 pe AntenaStars şi în AntenaPLAY.

Reclamă

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:52

Gigi Becali a numit jucătorul care l-a dezamăgit în FCSB – Rapid 0-0: „Nu e ce am crezut! Asta e situaţia”

10:45

Simona Halep – Yue Yuan LIVE TEXT (11:30). Fostul lider mondial revine la Hong Kong

10:05

Pe ce loc se află Simona Halep înaintea debutului la Hong Kong! Cum arată clasamentul WTA şi pe ce locuri sunt româncele

9:37

Sainz învinge, Max și Lando continuă duelul! Analiza lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Mexicului

9:15

Dejan Lovren a sărit în apărarea lui Răzvan Lucescu după PAOK – Heraklion 1-2: „Nu e vina lui. E ceva ce putem repara”

8:43

Transfer senzaţional la Rapid? Anunţul făcut de Marius Şumudică despre atacantul de 4 milioane de euro

1 VIDEOCarlos Sainz va pleca din pole position în Marele Premiu al Mexicului! Tur perfect pentru pilotul Ferrari în calificări 2 FCSB – Rapid 0-0. Derby al ratărilor pe Arena Naţională! Siegrist, eroul lui Şumudică. Cum arată clasamentul Ligii 1 3 VIDEOCarlos Sainz a câştigat Marele Premiu al Mexicului! Lando Norris şi Charles Leclerc au completat podiumul 4 Replica memorabilă dată de Vinicius Jr. după ce a fost umilit de Gavi în El Clasico. Schimb de replici după Real–Barcelona 0-4 5 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după primul său El Clasico! Evoluţie dezastruoasă în Real Madrid – Barcelona 0-4 6 VIDEOLos Angeles Clippers – Denver Nuggets a fost live în AntenaPLAY! Echipa lui James Harden, victorie dramatică
Citește și