Închide meniul

Luka Doncic a scris istorie în NBA! Peformanță fără precedent în liga nord-americană de baschet

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 28 decembrie 2022, 19:22

Luka Doncic a scris istorie în NBA! Peformanță fără precedent în liga nord-americană de baschet

Luka Doncic a scris istorie în NBA

Luka Doncic, în meciul istoric din NBA / Profimedia

Luka Doncic a scris istorie în NBA! Performanță fără precedent în liga nord-americană de baschet. Slovenul de la Dallas Mavericks a avut o prestație colosală noaptea trecută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coordonatorul de joc de 23 ani și-a purtat echipa spre victorie în fața celor de la New York Knicks, scor 126-121.

Luka Doncic a scris istorie în NBA! Record fără precedent în liga nord-americană de baschet

Cei 20.377 de spectatori prezenți în arena din Dallas au asistat la un moment istoric. Luka Doncic a avut o prestație extraordinară și a încheiat meciul cu 60 de puncte, 21 de recuperări și 10 pase decisive. Performanță fără precedent în istoria NBA!

James Harden, un alt superstar al ligii nord-americane, este singurul care a mai reușit un triple-double cu 60 de puncte marcate. Harden reușise asta într-un meci cu Orlando Magic din 2018, însă americanul reușise numai 10 recuperări în acel meci (60p, 10r, 11a).

Cu doar 45 de secunde înainte de finalul meciului din Dallas, lucrurile nu arătau deloc bine pentru formația gazdă. Texanii erau conduși de newyorkezi, scor 101-110. Din acel moment însă, Luka Doncic a pornit hotărât în tentativa sa de a scrie o nouă pagină de istorie.

Reclamă

Slovenul a reușit egalarea chiar la ultima fază, cu toată opoziția celor de la Knicks. Luka a aruncat mingea intenționat în inel, a recuperat-o și a înscris de două puncte. Astfel, meciul a fost trimis în prelungiri, după o revenire nesperată a echipei gazdă.

Acolo, cu un Luka Doncic în mare formă, dar și cu ascendentul moral, Dallas a fost echipa mai precisă. La finalul celor 5 minute de prelungire, tabela indica 126-121 în favoarea gazdelor, Doncic intrând definitiv în istorie.

„Pur și simplu am aruncat mingea, am avut și ceva noroc. Am fost mult în spate pe durata jocului, dar am revenit. E un sentiment fantastic. Acum sunt obosit ca naiba, cred că am nevoie de o bere”, a declarat Luka Doncic după meciul istoric, potrivit BBC.

Reclamă 4 / 0/3

Patronul lui Dallas Mavericks, impresionat de Luka Doncic

Mark Cuban, patronul miliardar al lui Dallas Mavericks, a postat imediat un mesaj pe contul său de Twitter:

„Suntem martorii unui moment măreț. Nu am mai văzut niciodata așa ceva!”, a scris Cuban.

Fanii lui Mavericks sunt îngrijorați însă. Luka Doncic este singurul superstar din echipă și îi va fi foarte greu să o ducă de unul singur pe Dallas în finala NBA.

„Ce ar fi să-i aduci niște ajutoare lui Doncic, Mark?”, a fost unul dintre comentariile fanilor pe pagina lui Mark Cuban.

După această victorie, Dallas Mavericks ocupă poziția a șasea în Conferința de Vest. Texanii au un bilanț de 19 victorii și 16 înfrângeri. De cealaltă parte, New York Knicks e pe 6 în Conferința de Est, cu 18 victorii și 17 înfrângeri.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și