Închide meniul

Julia Sauter a scris istorie pentru România! Ce s-a întâmplat la Campionatele Europene de patinaj artistic

Alex Ioniță Publicat: 13 ianuarie 2024, 20:22

Reclamă
Julia Sauter a scris istorie pentru România! Ce s-a întâmplat la Campionatele Europene de patinaj artistic

Julia Sauter are dublă cetățenie, atât română cât și germană.

Julia Sauter / Profimedia

Julia Sauter a scris istorie pentru România. Sportiva a avut o performanță fabuloasă la proba feminină a Campionatelor Europene de patinaj artistic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patinatoarea română Julia Sauter s-a clasat pe locul 9 în proba feminină de la Campionatul European de patinaj artistic din Lituania. Aceasta este cea mai bună clasare din istorie pentru România. Anul trecut, Julia a ocupat locul 10, notează news.ro.

Julia Sauter a scris istorie pentru România

Eleva antrenorului Marius Negrea a încheiat concursul cu 168.40 puncte, ea fiind pe locul 10 după programul scurt.

„Este un sentiment minunat că am ajuns din nou în top 10. Având în vedere că am revenit la antrenamente [după ce am fost bolnav] abia acum două săptămâni, a mers foarte bine. M-am oprit din patinaj în timpul Covid şi am crezut că mi-am încheiat cariera, dar am rămas în formă şi am reînceput din nou în 21/22 şi, cumva, am revenit mai puternic ca niciodată. Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice din 2026 şi să îmi închei cariera după aceea”, a spus Sauter, conform Golden Skate.

Reclamă

Cealaltă sportivă a României, Ana Sofia Beşchea, a fost pe ultimul loc, 33, după programul scurt.

Titlul european a revenit sportivei belgiene Loena Hendrickx, urmată de patinatoarea din Georgia, Anastasiia Gubanova, şi de o altă belgiancă, Nina Pinzaronne.

În vârstă de 26 de ani, Julia Sauter are dublă cetăţenie româno-germană şi reprezintă România din 2011. Ea se antrenează în Germania şi este căsătorită, din 2021, cu jucătorul de hochei pe gheaţă Robbie Czarnik.

Reclamă 4 / 0/3

Nemţoaica Julia Sauter e gata să concureze pentru România la Jocurile Olimpice

Julia Sauter e gata să concureze pentru România la Jocurile Olimpice! Julia Sauter este nemţoaică, dar patinează pentru România! A fost alegerea ei, chiar dacă a scos mulţi bani din buzunar ca să reprezinte ţara noastră la Mondiale şi Europene! Acum, ea are dublă cetăţenie şi de fiecare dată când vine în Romania, caută sarmale şi papanaşi.

Cu ultimul concurs câştigat, Julia este a şasea patinatoare europeană a lumii, în clasamentul general. Şi abia aşteaptă să reprezinte România la Mondialul de anul viitor.

„Mă simt ca şi cum m-aş întoarce acasă. Este o onoare„, a declarat Julia Sauter în exclusivitate pentru AntenaSport.

La patru ani s-a apucat Julia Sauter de patinaj.

„Un vecin făcea balet, altul făcea patinaj şi a trebuit să aleg. Vreau să ajung la Jocurile Olimpice!„, a dezvăluit sportiva în vârstă de 26 de ani.

La vară, Julia vrea să vadă naţionala lui Edi Iordănescu că scrie istorie la EURO 2024, la ea acasă.

„Dacă România ajunge departe, ar fi senzaţional! Hai, România!„, a afirmat Julia.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” Vezi toate știrile
Citește și