Alina Rotaru, dezvăluiri emoţionante după ce a scris istorie pentru România: „Nu mi-a venit să cred! Am început să plâng”
De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 24.08.2023, 18:48
Actualizat: 5.02.2024, 15:10
Alina Rotaru, dezvăluiri emoţionante după ce a scris istorie pentru România. Alina Rotaru a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de atletism în proba de săritură în lungime. Alina Rotaru a reuşit această performanţă la ultima săritură.
Alina Rotaru a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de atletism de la Budapesta. Sportiva din România a terminat pe locul al treilea în finala de la săritura în lungime.
Cea mai bună săritură a atletei tricolore a măsurat 6.88 metri, din ultima încercare. Celelalte sărituri reuşite au măsurat 6.51, 6.72, 6.63, 6.75. În calificări, Alina Rotaru a fost pe locul 9, cu o reuşită de 6.69 metri.
Alina Rotaru, dezvăluiri emoţionante după ce a scris istorie pentru România
Sportiva din România a recunoscut că a avut emoţii foarte mari şi nu şi-a putut stăpâni lacrimile.
„Foarte mari. Nici nu am intrat pe scenă și am început să plâng. Ce a fost și mai frumos… am primit două medalii. Una pentru mine și una pentru antrenorul meu (n.r. Mihai Corucle). Este senzațional, s-a întâmplat pentru prima dată acest lucru. Pot spune că este cel mai bun lucru de respect. Noi suntem o echipă. Sunt foarte mulți oameni în spatele unui sportiv, în frunte cu antrenorul.
Da, a fost tot ce am putut în acea zi. La ultima săritură mi-am spus că nu pot termina sub locul 6, doar mai sus. Și am mers la risc. Nu mai aveam ce pierde. Și săritura cu numărul șase a fost perfectă. Nu mi-a venit să cred”, a spus Alina Rotaru pentru fanatik.ro.
A fost prima medalie pentru România după 14 ani de aşteptare! La această probă, Anişoara Cuşmir mai reuşise să urce pe podium la această probă. Se întâmpla în 1983!
Pe podium au mai urcat Ivana Vuleta (Serbia, 7.14 metri, nou lider mondial) şi Tara Davis-Woodhall (SUA, 6.91). Alina Rotaru Kottmann (Steaua Bucureşti, antrenor Mihai Corucle) este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a atins baremul în concursul de la Inneringen, cu cel mai bun record personal al ei (6.96 metri). Ea va înregistra la JO 2024 a treia prezenţă în competiţie, după ediţiile din 2016 şi 2021.
Revenind la Campionatul Mondial în aer liber de la Budapesta, delegaţia României numără 16 sportivi (9 fete şi 7 băieţi). La start se află circa 2.100 atleţi din 202 ţări.
Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024
Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024. Atleta română, antrenată de Mihai Corucle, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a realizat baremul olimpic în proba de săritură în lungime, în Germania, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, potrivit paginii de Facebook a CSA Steaua.
Rotaru s-a impus la cea de-a patra ediţie a concursului cu 6,96 metri, record personal. Podiumul a fost completat de două sportive germane, Luzolo Maryse (6,84 m) şi Laura Raquel Muller (6,49 m).
Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, înotătorul David Popovici a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni, pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska.
Înotătorul Vlad Stancu a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad, atleta Andrea Miklos care a realizat baremul în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting.
- Alina Rotaru a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de atletism în proba de săritură în lungime
- Alina Rotaru a reuşit această performanţă la ultima săritură
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY