Închide meniul
Foto

Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”

Reclamă

Publicat: 22 martie 2024, 14:39

Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”

Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani

Ion Ţiriac, în timpul unei gale / Hepta

Aceasta este meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani. Chiar omul de afaceri român a anunţat că nu renunţă la a pilota avioanele sale, chiar dacă a ajuns la o vârstă respectabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a înfiinţat, încă din 1997, o cunoscută companie aeronautică. Aceasta operează zboruri VIP charter din România. Atunci când călătoreşte în scop personal, fostul mare jucător de tenis stă singur la manşa avionului.

Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani

Ion Ţiriac şi-a luat brevet de pilot încă din urmă cu 45 de ani, iar de aproximativ 35 de ani are licenţa necesară pentru a fi pilot de linie. Miliardarul român se mândreşte cu pasiunea sa, dar a recunoscut că şi-a pus şi o limită. Nu pilotează pe distanţe mai lungi de patru ore.

Fac bine, ce face fiecare la o vârstă respectabilă pe care o am… sau pe care o să o am mai mult în luna mai. (Cum vă simţiţi, mai conduceţi avionul, mai vânaţi?) Am încercat să mă gândesc să câştig Roland Garros din nou, am renunţat la gândul ăsta. Am încercat să iau o rachetă de tenis în mână, nu îmi aduc aminte cum se face. Ce să fac? Sunt între Africa, Noua Zeelandă şi aşa mai departe.

La treburile alea nu pilotez eu, pilotez până la 2-3-4 ore… pentru restul, am un pat acolo (n.r. în avion), mă duc şi dorm. (Pilotaţi acum în continuare?) Şi încă cum! Totdeauna pilotez, şi în partea stângă, adică căpitan. Îl las pe copilot în partea dreaptă. Trebuie să ai pentru că nu este avion cu un singur pilot. Şi Global, şi Gulfstream, sunt amândouă jet-uri de 2 piloţi sau 3!„, a declarat Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Reclamă

Potrivit legilor din România, piloţii se pot pensiona la vârsta de 50 de ani, dacă au o vechime de cel puţin 20 de ani ca personal aeronautic civil navigant profesionist.

„Moftul” pentru care Ion Ţiriac a plătit 28 de milioane de euro

Anul trecut, Ion Ţiriac şi-a mărit flota de avioane! Compania Țiriac Air a achiziționat recent un nou avion privat produs de compania canadiană Bombardier. Este al doilea avion privat produs de compania canadiană pe care Ţiriac Air îl are în flotă.

Avionul achiziţionat de Ţiriac Air este de tip Global 6000, poate zbura la o altitudine maximă de 15.545 de metri şi are o autonomie de zbor de circa 11.100 de kilometri, informează boardingpass.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă preţul de achiziţie nu este cunoscut, un astfel de avion costă circa 28 de milioane de euro, notează sursa citată.

Ţiriac Air mai deţinea un avion Global 6000 produs de Bombardier. Compania aeriană deţinută de Ion Ţiriac mai are în flotă un avion Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Potrivit ultimelor estimări, averea lui Ion Ţiriac se ridică la 2 miliarde de dolari. Acesta a dezvăluit însă că a donat-o fundaţiei care îi poartă numele.

Ion Țiriac a fost căsătorit o singură dată, cu Erika Braedt, dar căsnicia fostului mare jucător de tenis a rezistat numai doi ani. În momentul nunții, Ion avea 24 de ani, iar Erika era cu cinci ani mai tânără. După divorţ, Țiriac a decis să nu mai ajungă niciodată la altar. A avut mai multe relații, care au făcut vâlvă. Printre cele mai cunoscute sunt cele cu handbalista Victorița Dumitrescu, cântăreața Ana Maria Ferentz, manechinul Mikette von Issenberg, și cu jurnalista de origine egipteană Sophie Ayad.

Ion Țiriac are trei copii, pe Ion Ion, Karim și Ioana. Primul, din relația cu fostul fotomodel Mikette Von Issenberg. Karim și Ioana sunt rodul relației cu jurnalista egipteană Sophie Ayad.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și