Închide meniul

„Cum poți să dormi noaptea?”. Răspunsul dat de „cel mai mare trădător din Ucraina”, care a ales banii lui Vladimir Putin în loc să lupte pentru țara sa

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2022, 16:06

Reclamă
„Cum poți să dormi noaptea?. Răspunsul dat de „cel mai mare trădător din Ucraina, care a ales banii lui Vladimir Putin în loc să lupte pentru țara sa

Ucraineanul Anatoliy Tymoshchuk a ales să continue să muncească în Rusia

Colaj Profimedia

Andriy Yarmolenko a dezvăluit conversația acidă pe care a avut-o cu Anatoliy Tymoshchuk, fostul său coleg de la naționala Ucrainei. Tymoshchuk a ales să rămână în Rusia, la echipa Zenit St. Petersburg, în timp ce țara sa continuă să fie bombardată de armata lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andriy Yarmolenko l-a confruntat pe Anatoliy Tymoshchuk, fostul său coechipier de la naționala Ucrainei. Tymoshchuk a fost transformat în „cel mai mare trădător din Ucraina” de propriul popor.

„Cum poți să dormi noaptea?”. Răspunsul dat de Anatoliy Tymoshchuk, „cel mai mare trădător din Ucraina”

Fostul mijlocaș a refuzat să vorbească până acum împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin. Mai mult, Tymoshchuk a ales să rămână în Rusia, unde activează ca antrenor secund la Zenit St. Petersburg, echipa favorită a liderului de la Kremlin.

Yarmolenko, atacantul lui West Ham, n-a mai suportat indiferența lui Tymoshchuk și l-a contactat. Cei doi au legat o prietenie frumoasă în cei 7 ani în care au evoluat împreună pentru naționala Ucrainei. Dar decizia lui Tymoshchuk l-a dezamăgit complet pe Yarmolenko, care a vrut să-l întrebe personal cum poate pune noaptea capul pe pernă.

„L-am întrebat cum poate să doarmă noaptea, iar el mi-a răspuns – ‘Nu dorm deloc’. Apoi m-a sunat. I-am spus că obișnuia să fie un exemplu pentru mine, iar acum este un nimic. Mi-a spus să mă duc naibii, iar eu i-am răspuns la fel și asta a fost toată discuția.”, a povestit Andriy Yarmolenko, citat de Daily Mail.

Reclamă
Reclamă 4

Tatăl „celui mai mare trădător din Ucraina” s-a înrolat în armată și luptă împotriva lui Vladimir Putin

Anatoliy Tymoshchuk deține recordul de selecții la naționala Ucrainei (144) și este considerat o adevărată legendă în fotbalul din țara lui. Totuși, faptul că a ales să rămână tăcut în timpul războiului l-a transformat din idol în trădător. Foarte mulți oameni s-au revoltat pentru că Tymoshchuk a preferat să rămână în Rusia, în casa dușmanului, și să câștige bani, în loc să își rezilieze contractul și să fie alături de conaționalii săi în aceste momente teribile.

În schimb, tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk, Oleksandr, a decis să se înroleze și să lupte pentru țara sa, chiar dacă fiul său a rămas să muncească în Rusia.

Comisia de Control şi Disciplină a Federaţiei Ucrainene de Fotbal a solicitat, ca urmare a unei propuneri a Comisiei de Etică şi Fair Play, ca Anatoliy Tymoshchuk să piardă titlurile şi diplomele obţinute în Ucraina şi să nu mai poată activa toată viaţa în fotbalul ucrainean.

Reclamă

Anatoliy Tymoshchuk, „șters” din istoria fotbalului ucrainean

Deciziile sunt următoarele:

Ca Anatoliy Tymoshchuk să fie privat de licenţa Pro de antrenor emisă de Centrul de Licenţiere al UAF;

Ca administraţia UAF să ceară autorităţilor publice să îl priveze de toate premiile de stat şi titlurile de onoare;

Să fie privat de toate titlurile de câştigător sau de vicecampion în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei;

Să fie exclus din registrul oficial al jucătorilor echipelor naţionale ale Ucrainei;

Să nu mai poată activa toată viaţa în fotbalul ucrainean.

Recomandări

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:22

Raluca Olaru şi-a anunţat retragerea din tenis! Mesajul emoţionant postat: „Tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare”

11:50

VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenametul din Formula 2 din Austria! Calificările sunt LIVE în AntenaPLAY (15:55)

11:49

NEWS ALERTRapid a transferat un atacant de naţională! Lovitura dată de Dan Şucu pe piaţa transferurilor

11:14

Charles Leclerc a dat cărţile pe faţă, după incidentul de la Barcelona! Ce a spus despre relaţia cu Carlos Sainz

11:10

Adrian Georgescu, despre circuitul unde are loc Marele Premiu al Austriei: Spielberg, scena vitezei din munți

10:47

George Puşcaş, aproape de un transfer după ce a jucat 48 de minute la EURO 2024: „Negocierile sunt în desfăşurare!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și