Închide meniul

Război în Ucraina | Daria Saville nu e lăsată să-și vadă părinții, după mesajul transmis lui Vladimir Putin: „Imaginează-ți să n-ai o casă”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 25 mai 2022, 15:29

Război în Ucraina | Daria Saville nu e lăsată să-și vadă părinții, după mesajul transmis lui Vladimir Putin: „Imaginează-ți să n-ai o casă

Daria Saville este interzisă în Rusia, după mesajul pentru Vladimir Putin

Daria Saville, după un punct câștigat / Profimedia

Război în Ucraina | Daria Saville a primit interdicție să meargă în Rusia, acolo unde locuiesc părinții ei. La începutul invaziei, jucătoarea de tenis a avut un mesaj-manifest la adresa lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 28 de ani, Saville a apărut îmbrăcată în galben și albastru, culorile de pe drapelul Ucrainei, la Indian Wells, în luna martie.

Război în Ucraina | Daria Saville nu e lăsată să-și vadă părinții, după mesajul transmis lui Vladimir Putin

Jucătoarea cu dublă cetățenie (rusă și australiană) l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin să pună capăt războiului din Ucraina. În aceeași postare de pe rețelele sociale, Saville i-a cerut lui Vladimir Putin să își retragă armata în Rusia.

În urma gestului său, Daria Saville a pierdut orice șansă de a reveni în țara natală, pentru a-și revedea părinții. Recent, sportiva a vorbit despre momentele dramatice prin care trece, din cauza ruperii legăturii cu familia sa.

În ciuda interdicției primite din partea rușilor, Saville continuă să îi sprijine pe ucraineni, care sunt atacați de 91 de zile de armata lui Vladimir Putin.

Reclamă

„Nu mă mai pot întoarce cu adevărat în Rusia, nu. Bineînțeles că îi susţin pe jucătorii ucraineni… Imaginează-ţi să nu ai o casă”, a spus Daria Saville, potrivit presei internaționale.

Daria Saville a vorbit despre interzicerea rușilor la Wimbledon 2022

Daria Saville s-a născut la Moscova și a reprezentat Rusia, la turneele de tenis, până în 2015. Ulterior, sportiva a emigrat în Australia și a obținut cetățenia de acolo.

Reclamă 4 / 0/3

Anul trecut, Daria s-a căsătorit cu Luke Saville și i-a preluat numele de familie. Anterior, jucătoarea a concurat sub numele de Daria Gavrilova.

În prezent, ea concurează la turnee folosind cetățenia australiană. În ciuda mesajului său anti-Vladimir Putin, Saville a recunoscut că nu este 100% de acord cu decizia ATP și WTA de a interzice jucătorii din Rusia și Belarus la Wimbledon 2022.

„Este o zonă gri, pentru că am prea mulţi prieteni în Rusia. Daria Kasatkina este una dintre cele mai bune prietene ale mele. Vreau ca ea să joace, dar înţeleg şi decizia. Încă îi tratez pe toţi la fel. Nu schimb modul în care tratez oamenii şi nimic nu s-a schimbat pentru mine. Se întâmplă lucruri mai rele decât să nu joci la Wimbledon”, a mai declarat Daria Saville.

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor

La prestigiosul turneu de la Paris, Dayana Yastremska ar putea juca împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus, care au primit acceptul să participe sub steag neutru. Sporiva din Ucraina, care la începutul războiului a fugit în România, a vorbit despre situația teribilă din țara sa.

Yastremska a etichetat atacurile lui Vladimir Putin drept „genocid complet” și a dezvăluit ce va face dacă se va întâlni față în față cu un rus:

„Voi juca la Roland Garros, turneul începe pe 22 mai. Acum este deja mult mai ușor de jucat în comparație cu atunci când am plecat din Ucraina și am evoluat la Lyon. Cu timpul, începi să te obișnuiești și, fiind pe teren, te concentrezi deja mai mult pe joc decât pe ceea ce se întâmplă în țară.

În afara terenului, citești constant știrile, te îngrijorezi constant. Adormi cu gânduri de pace și te trezești cu o realitate teribilă. Și asta se întâmplă în fiecare zi.

Reclamă

Mi se pare că acum toți jucătorii ucraineni și oamenii obișnuiți așteaptă ca jucătorii ruși și bieloruși să vorbească, să declare că sunt împotriva războiului din Ucraina. Așa e corect. Ești pro sau contra! Dacă vrei să susții Ucraina, vorbește despre asta.

Altfel, unde este dreptatea? Cum ar trebui să merg pe teren și să joc împotriva rușilor sau bielorușilor? Cum ar trebui să ne simțim, ce ar trebui să gândim? Aceasta este o provocare totală. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid complet.

Ce voi spune dacă văd un jucător rus? Am să trec doar pe lângă el. Pentru că în acest caz, jucătorii ruși ar trebui să vină la noi și să spună că le pare rău, că sunt împotriva acestui război și simpatizează ucrainenii. Oamenii din Ucraina suferă și o văd perfect. Ar trebui să ne susțină.”, a spus Dayana Yastremska, potrivit sport.ua.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și