Închide meniul
VIDEO

SuperPrieteni, de Gică Popescu! Moment fabulos cu Popescu şi Figo la Barcelona: „Mi-amintesc că ai sângerat!” / „Te-am făcut în fel şi chip, nu?!” Cum l-a speriat Cruyff pe român: „Mie mi-era atât de frică…”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 iulie 2021, 0:10

SuperPrieteni, de Gică Popescu! Moment fabulos cu Popescu şi Figo la Barcelona: „Mi-amintesc că ai sângerat! / „Te-am făcut în fel şi chip, nu?! Cum l-a speriat Cruyff pe român: „Mie mi-era atât de frică…

Gică Popescu şi Luis Figo, poveşti fabuloase

Captură Antena Sport

Gică Popescu şi Luis Figo au făcut echipă la Barcelona între 1995 şi 1997. Popescu i-a fost şi căpitan lui Figo. Cei doi au depănat amintiri de pe vremea când au fost antrenaţi de marele Johan Cruyff.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cadrul interviului realizat cu Luis Figo pe Santiago Bernabeu, Popescu a dezvăluit un moment savuros de la antrenamentul catalanilor, când a intrat mai tare la fostul Balon de Aur. Imediat, Johan Cruyff a intervenit, iar Popescu a tras o sperietură pe care o să o ţină minte toată viaţa.

Dialogul dintre Gică Popescu şi Luis Figo, de la SuperPrieteni

Popescu: Când mi-ai povestit de Barcelona, am uitat să îţi o anecdotă.
Figo: Serios?
Popescu: Primul meci pe care l-am jucat a fost în Zaragoza. A fost 0-0.
Figo: Da, am intrat eu…
Popescu: A doua zi, ne antrenam pe terenul mic. Era vorba despre o poziţie a balonului pe care ne-a pus Mister s-o facem. La un moment dat, mingea era între noi doi. Eu veneam spre minge, tu la fel…Am alunecat şi ţi-am atins tibia. Mi-amintesc că ai sângerat.
Figo: Te-am făcut în fel şi chip, nu?
Popescu: Da. A fost destul de urât! Atunci, Mister mi-a zis: ‘Gică, vino încoace!’ Şi m-am gândit: ‘Mamă, mă trimite direct la Bucureşti!’ Îmi zice: ‘Stai lângă mine’. M-am aşezat lângă el şi-mi zice: E adevărat că l-ai văzut pe Luis că e puţin cam ameţit, aşa…? Si zic: ‘Da, Mister, de asta am făcut asta!’ ‘Bine, du-te pe teren.’ Dar mie mi-era atât de frică…
Figo: Ai făcut pe tine, nu?
Popescu: Da. Mă gândeam că-mi iau bagajul şi mă duc direct în România. Ce sperietură! Zice: ‘Bine, du-te şi trezeşte-l.’ A fost incredibil. A fost primul antrenament după prima zi.

Video cu dezvăluirea lui Gică Popescu, la SuperPrieteni

SuperPrieteni, de Gică Popescu! Luis Figo: „Am fost norocoşi să lucrăm cu el!”

La SuperPrieteni powered by Superbet, Gică Popescu şi Luis Figo au vorbit la superlativ despre metodele de antrenament pe care le aplica Johan Cruyff.

În 1995, am ajuns amândoi în acelaşi timp la F.C. Barcelona, unde antrenor era Johan Cruyff, odihnească-se-n pace. A fost o perioadă de mare succes. Ai câştigat două ligi, două cupe, una dintre cupe am câştigat-o împreună, Supercupa Europei. Supercupa Spaniei tot împreună am câştigat-o. Toţi jucătorii care au fost antrenaţi de Johan Cruyff au zis că avea o viziune fenomenală în ceea ce priveşte fotbalul, că a revoluţionat fotbalul. Tu ce părere ai?„, i-a aruncat Gică Popescu mănuşa lui Figo.

Reclamă

Răspunsul lui Luis Figo a fost pe măsură. Starul portughez a vorbit şi el la superlativ despre Cruyff.

Eu am zis mereu c-am fost norocoşi să lucrăm cu el. Era un antrenor aparte. Nu doar datorită ideilor lui, ci şi formei sale de lucru. L-am prins în ultimul an, nu? Pe urmă a fost dat afară. Eu cred că, vcu ajutorul celor învăţate în acel an, ne-am dat seama care îi era filosofia şi de modul lui aparte de a gândi şi de a acţiona. Cu aceste cuvinte, cred că am exprimat adevăratele mele gânduri despre el. Ideile lui sunt mereu actuale.

Mentalitatea şi filosofia lui sunt şi acum elementul principal în procesul prin care se ajunge la formarea unei echipe câştigătoare. Nu vreau să spun nimic rău dar, poate că, atunci când ai o idee şi o filosofie aşa cum le avea el, poate că a fost o greşeală să creadă că orice jucător putea să joace şi cu acea filosofie putea avea succes aplicată fiind oricărui jucător.

Reclamă 4 / 0/3

Şi poate că asta a fost o problemă atunci când lucrurile nu au mers. Am stat 5 ani la Barcelona, a fost prima mea experienţă în afara ţării mele. Eram foarte tânăr. Am crescut mult ca jucător. Sincer, cei 5 ani petrecuţi la Barcelona au fost nemaipomeniţi din toate privinţele„, a spus Figo despre fostul mare jucător şi antrenor al Barcelonei.

Video cu dialogul dintre Popescu şi Figo despre Johan Cruyff

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român Vezi toate știrile
Citește și