Închide meniul

Aur și bronz pentru România! Rezultate excelente la Europenele de Karate din Finlanda

Florian Ceafalău Publicat: 23 august 2021, 12:47

Aur și bronz pentru România! Rezultate excelente la Europenele de Karate din Finlanda

România a reușit să aducă acasă o medalie de aur și una de bronz după Campionatul European de Karate WKF, varianta olimpică.

Federația Română de Karate

Aur și bronz pentru România la Campionatul European de Karate din Tampere, Finlanda. Competiția a fost destinată grupelor de vârstă cadeți (14-15 ani), juniori (16-17 ani) și tineret U21 (18-20 de ani). Sportivii români au reușit o evoluție excelentă, reușind să câștige o medalie de aur și una de bronz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă cele două medalii, România a avut nu mai puțin de șase locuri 5. Diana Turcu (Kata U21), Miruna Mălăuță (U21 -61kg), Luca Preda (Kata juniori), Robert Sîrbulescu (cadeți -63kg), Alexandru Gulaș (cadeți +70kg) și echipa de Kata echipe juniori, formată din Nicholas Modi, Luca Preda și Petru Comănescu, au fost aproape de locul 3 dar au fost invinși în meciurile pentru medalia de bronz.

Aur și bronz pentru România și un excelent loc 14 pe națiuni

George Vasile și Erhan Tornaci sunt cei doi sportivi ce au reușit să cucerească medalii în competiția din Finlanda. Primul și-a adjudecat aurul la categoria juniori -55kg, iar al doilea bronzul la juniori -61kg, una dintre cele mai dificile categorii din tot concursul.

Reclamă

George Vasile este legitimat la CS Otopeni, acolo unde este pregătit de Marius Iacob, iar Erhan Tornaci este legitimat la CSS 1 București, unde este pregătit de Dragoș Vărzaru. Întreg lotul național a fost însoțit de antrenorii Paul Popa, Traian Iancu, Marius Iacob, George Coca și Alina Tincă.

În urma acestor rezultate, România a ocupat la finalul concursului locul 14, la egalitate cu Grecia, din 45 de țări participante, devansând nume mari precum Olanda, Ungaria, Danemarca, Serbia sau Bulgaria, ultimele 2 țări având medalii de aur la Olimpiada recent încheiată.

Reclamă

Clasamentul a fost dominat fără probleme de Turcia, cu 9 medalii de aur, 2 de argint și 6 de bronz, fiind urmată la mare distanță de Italia, cu 3 medalii de aur, 5 medalii de argint și 9 de bronz, și Azerbaijan, cu 3 medalii de aur, 1 de argint și 3 de bronz.

De asemenea, patru arbitri români, Ioana Bogza, Zsolt Tasnadi, Istvan Pocsai și Cătălin Dumitru au promovat sau au obținut pentru prima dată licențele europene.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”